ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

13 tips om alles uit je werkdag te halen

Het liefst ben je elke dag rete productief, verzet je bergen werk, is je to do lijst aan het eind van de dag leeg en sluit je met een tevreden gevoel je werkdag af. Helaas is het in de praktijk niet altijd zo rooskleurig. Om te zorgen dat je vaker vlamt, vind je hieronder 13 tips om alles uit je werkdag te halen.

1. Start je werkdag met een goed ontbijt

Je ontbijt is de bodem voor een goede werkdag. Kies niet voor een snelle boterham onderweg of een yoghurtje in de trein, maar neem de tijd en rust om te ontbijten. Je hebt waarschijnlijk niet veel tijd, maar trek op zijn minst 15 minuten uit om rustig te ontbijten zonder computer- of telefoonscherm. Het is de beste manier om je dag goed te beginnen en alles uit je werkdag te halen.

2. Doe een morning dance

Een beetje positiviteit om je dag te beginnen kan geen kwaad. Daarnaast verhoog je hiermee je energie. Zoek een fijn liedje uit en doe een dansje op jouw manier.

3. Maak je werkplek klaar

Niemand kan zich goed concentreren als zijn of haar werkplek een grote rommel is. Zorg daarom ervoor dat je werkplek opgeruimd is, zodat je niet afgeleid kunt raken van rommel.

4. Maak een realistische to do lijst

Een andere manier om te zorgen dat je alles uit een werkdag kan halen, is het opstellen van een realistische to do lijst. Wat heeft prioriteit en waar wil je die dag aan werken? Zorg dat je je to do lijst niet te lang maakt, want het is geen fijn gevoel als je je to do lijst niet af krijgt.

5. Zet al je notificaties uit en leg je telefoon weg

Focus is het toverwoord als je alles uit je dag wilt halen. Zet daarom direct al je notificaties op je laptop uit, sluit je mail af en leg je telefoon weg. Op die manier kom je niet in de verleiding om toch even te reageren op die ene mail of toch even je social media kanalen te checken via je telefoon.

6. Begin met de taken waar je tegenop ziet

Het gaat je productiviteit niet ten goede als je de taken waar je het meest tegenop ziet laat liggen tot het eind van de dag. Begin daarom met de taken die je het minst leuk vindt, zodat je die kunt afstrepen. Je zult merken dat het écht een oplichting is als je die vervelende taken afgestreept hebt en vervolgens genoeg energie hebt om alles uit je werkdag te halen.

7. Werk twee uur aan één stuk

Spreek met jezelf af dat je telkens twee uur achter elkaar werkt en dat je dus twee uur de tijd krijgt om die taak af te ronden. Door heel duidelijk af te kaderen wat de eindtijd is van een bepaalde taak, ben je heel gefocust aan het werk. Hierdoor is de kans veel groter dat je twee uur heel geconcentreerd aan die ene taak werkt.

>> Jezelf als expert positioneren? 5 tips!

8. Neem na elke twee uur een pauze in

Niemand kan acht uur aan één stuk werk werken. Daarom is het verstandig om elke twee uur een pauze in te lassen. En dan niet in je pauze op je telefoon gaan zitten, maar ga iets actiefs doen. Ga vijf minuten springtouwen, een klein blokje om of even push-ups doen.

Je hebt de hele tijd al stil gezeten, dus het is niet verkeerd om je energieniveau weer te verhogen.

9. Eet en drink goed

Iets anders om te zorgen dat je alles uit je werkdag kunt halen, is door goed voor jezelf te zorgen en genoeg te eten en te drinken. Nee, geen fastfood, maar gezonde dingen. Een gezonde lunch en gezonde snacks.

10. Ga in de goede houding zitten

Zorg dat je in de juiste houding werkt, gebruik maakt van een extra scherm, een muis en een goede bureaustoel hebt, waardoor je een juiste houding kunt werken en de kans dat je klachten krijgt verkleind wordt.

11. Zorg voor voldoende frisse lucht en daglicht

Van werken in een ruimte zonder zuurstof wordt iedereen duf. Zorg daarom je dat af en toe je raam open zet voor frisse lucht en probeer te werken met genoeg daglicht.

12. Werk met themadagen

Structuur is onwijs belangrijk als je alles uit je werkdag wilt halen. Om te zorgen dat je meer structuur krijgt in je werkdag, is het aan te raden om te werken met themadagen.

Maak voor jezelf een overzicht van de werkzaamheden die je elke week uitvoert, probeer er thema’s bij te bedenken en verdeel ze vervolgens in op themadagen. Bijvoorbeeld: op maandag werk je alleen voor online marketing klanten en op dinsdag is je schrijf dag en werk je alleen voor al je copywriting klanten etc.

13. Stop als het niet gaat

Soms gaat het gewoon niet. Dan kun je wel geforceerd blijven werken en er alles aan proberen te doen om alles uit je werkdag te halen, maar dat gaat je niets opleveren. Laat het daarom los en stop als het niet gaat.

Het gaat je productiviteit niet ten goede als je toch maar probeert. Je raakt gefrustreerd en je raakt alleen maar tijd kwijt. En dat is zonde!

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...
Bedrijfsgegevens beschermen tegen cyberaanvallen
Een cyberaanval behoort wereldwijd tot de top drie grootste bedrijfsrisico’s. Het wordt daarom steeds belangrijker om je bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Deze risico’s kunnen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF