ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

5 ultieme tips om te groeien op Instagram

Instagram is het social media platform dat het snelste stijgt. De laatste cijfers tonen aan dat Facebook iets is afgenomen in het gebruik. Pinterest is de grote nieuwkomer maar Instagram groeit in een rap tempo naar een nieuw hoogtepunt. Ik ga je een aantal tips geven om te groeien op Instagram.

#Tip 1: neppers

Loop eens door jouw volgers op Instagram. Bekijk de bedrijven of personen die je niet herkent. Klik het profiel open en bekijk de bio. Valt deze feed onder jouw ideale klant? Als dat wel zo is dan feliciteer ik jou. Je kunt namelijk van jouw ideale klant een echte klant gaan maken. Veel succes hiermee. 

Voldoet de feed niet aan de feed die jouw ideale klant heeft? Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat het bedrijf uit Rusland komt of doordat iemand uit Chili jou volgt terwijl jouw bedrijf zich focust op Nederland. Ontvolg dan. De eerste keer plan je hiervoor een dagdeel in om dit goed te bekijken. Daarna kun je het wekelijks bijhouden. Instagram zal je belonen dat jij je volgers opschoont. Ik weet dat het in het begin onnatuurlijk voelt om de lijst op te schonen waar jij al zolang mee bezig bent. Maar Instagram zal jou meer bereik gaan geven als je wel gaat opschonen.

#Tip 2: actie en reactie

Een andere tip om te groeien op Instagram is feef bij minimaal 10 berichten in de feed dagelijks een reactie en een like. Toon oprechte interesse. Stel een open vraag. Instagram houdt ervan als jij verbindingen aangaat op hun social media platform.

Je content rocken in 2023? Dit zijn belangrijke content marketing trends.

#Tip 3: een # in je story

Ben jij al bezig met het maken van stories? Dan ben je super goed bezig. Als jij stories plaatst dan kun je een kijkje in je (ondernemers)leven geven zodat jouw volgers je beter leren kennen. Wen jezelf aan dat je elke dag 5 foto’s in je stories plaatst en dat je in minimaal 2 foto’s een goede # gebruikt. Wissel de # regelmatig zodat je na een paar maanden weet welke # je meer bereik opleveren. 

#Tip 4: DM i.p.v. een appje

Wil jij iemand een appje sturen? Kijk dan eerst of je diegene een DM via Instagram kunt sturen. Instagram vindt het heel fijn als jij niet van hun platform af gaat en via hun eigen messengerfunctie communiceert. Je zul daarmee ook meer bereik gaan krijgen. 

#Tip 5: je bio

Dit is misschien wel de meest belangrijke tip. Het werkt hetzelfde als flirten in de kroeg. Eerst maak je oogcontact. Je valt op bij iemand en diegene zal je feed gaan bekijken. Als tweede zal iemand verliefd worden na het bekijken van je bio en je feed. Daarna gaat iemand heel veel van je houden. Gaat je posts liken of een berichtje achterlaten. Uiteindelijk houdt iemand zoveel van jou dat hij of zij een product of dienst van je af gaat nemen. 


Angeliek Nelissen is ruim 15 jaar online ondernemer en runt 3 succesvolle bedrijven. Ze schrijft heel veel blogs met social media tips De Ondernemende Vrouw. Daarnaast geeft ze regelmatig gratis online challenges om te groeien met jouw social media inspanningen. Ze geeft ook adviesdagen in een groep en 1 op 1 strategiedagen om meer resultaat uit jouw social media te halen. 

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Start je een bedrijf? Profileer je met doelgerichte marketing
Wil je een bedrijf starten of ben je net begonnen? Dan lopen klanten waarschijnlijk nog niet de deur plat. In ieder geval heb je nog...
Voordelen van online marketing uitbesteden
Als bedrijf is het onwijs belangrijk om je bedrijf goed in de markt te zetten en te zorgen dat je werkt aan je bekendheid. Je...
Website hoger in Google? Zo pak je het aan!
Goed scoren met je website in Google willen we allemaal. Hoe hoger je positie, hoe meer verkeer je naar je website krijgt. Maar hoe zorg...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF