ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Tips om thuis te werken

Nu het Coronavirus aangekomen is in Nederland en veel mensen opeens moeten thuiswerken die dat normaal nooit doen, vind je hier allerlei tips en tricks om thuis te werken. Thuiswerken is namelijk best fijn! Je bent vaak veel productiever dan op kantoor. Omdat we natuurlijk niet weten hoelang de situatie voort duurt, kan het zo maar zijn dat we straks met zijn allen weken vanuit thuis werken. Daarom gaan deze tips om thuis te werken je helpen!

Creëer je eigen werkplek

Grote kans dat je geen extra kamer of een werkkamer hebt, daarom is het slim om te starten met het maken van een werkplek waar je de komende tijd kunt werken. Zoek een plekje uit waar dat mogelijk is.

Kies bijvoorbeeld voor een plek aan de keukentafel waar je al je spullen neerzet en ook kunt laten staan. Zorg dat de keukentafel verder opgeruimd is, zodat niet afgeleid raakt.

Maak jezelf helemaal klaar alsof je de deur uit gaat

Hoewel het misschien heel romantisch klinkt om te werken vanuit bed of de hele dag in je pyjama rond te hangen, gaat dit je productiviteit niet ten goede. Zorg daarom voor routine. Zet de wekker op tijd, kleed je aan, poets je tanden en zorg dat je a la minute de deur uit kunt gaan. Verzorg je haren en doe make-up op. Het lijkt misschien een beetje gek, maar het helpt echt om productiever te zijn.

Vergeet niet te ontbijten

Als je thuis gaat werken, kan het verleidelijk zijn om direct achter te laptop te kruipen, maar het is verstandig om je ontbijt niet over te slaan. Het is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het geeft je een energie boost tijdens het thuis werken.

Lucht regelmatig je huis

Een belangrijke tip om productief thuis te werken is door regelmatig je huis even te luchten. Maak het raam open in de woonkamer en laat even wat frisse lucht binnen, daar knapt elk mens van op.

Maak een overzicht van je taken

Maak voor je begint een to do lijst met punten waar je vandaag mee aan de slag wilt, zodat duidelijk is waar je focus op ligt.

>> 13 tips om alles uit je werkdag te halen

Begin met de belangrijkste (en vervelendste) taken

Of je nu thuis aan het werk bent of op kantoor, het is altijd goed om direct met de vervelendste en belangrijkste taken te beginnen. Zodat je die afhebt en vervolgens aan de slag kunt met de rest van je werk zonder dat je weet dat er nog een draak van een klus op je te wachten ligt.

Denk aan het beoogde resultaat, niet aan de gewerkte uren

Of je nu thuis werkt of niet, veel bedrijven zetten in op resultaat in plaats van het aantal gemaakte uren. Dit gaat absoluut op bij thuis werken. Een tip om thuis te werken is dan ook, stel prioriteiten die nodig zijn om het beoogde resultaat te behalen. Het heeft geen zin om acht uur te werken als het niet bijdraagt aan het resultaat.

Ben je thuis opeens veel productiever omdat je niet meer door collega’s afgeleid wordt, is het ook prima om na zes uur te stoppen, in plaats van strikt acht uur te werken.

Raak je focus kwijt of lukt iets niet? Skpye een collega

Een andere belangrijke tip om thuis te werken is je collega’s raadplegen als iets écht niet lukt. Merk je dat je je focus kwijt raakt omdat je ergens tegenaan loopt en geen idee hebt hoe je dit kunt oplossen? Normaal loop je bij een collega langs, dan kan nu tijdelijk niet.

Gelukkig kun je door de moderne technologie zoals onder andere Skype je scherm delen of samen even brainstormen hoe je het kunt oplossen c.q. aanpakken.

Pak genoeg pauze

Zorg dat je genoeg pauze pakt. Als je thuis aan het werk bent is de verleiding groot om eindeloos door te gaan, maar dat moet je niet doen. Werk in tijdsvakken van twee uur en pak ook elke twee uur pauze, om vervolgens vol frisse moed weer aan de slag te gaan.

Er zijn nog veel meer tips om thuis te werken, maar met de bovenstaande tips kom je een heel eind.

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Bedrijfsfilm laten maken? Handige tips & tricks
Het is een aanrader voor elk bedrijf: een goede bedrijfsfilm waarin heel duidelijk de missie en visie naar voren komen. Een video om (potentiële) klanten...
Elektronicaverzekering: wat houdt het in?
Als ondernemer zijn er een aantal zaken waar je je in moet verdiepen als je start met ondernemen. Of als je onderneming opeens flink aan...
Duurzame geschenken: wat zijn de mogelijkheden?
Als ondernemer is de kans groot dat je regelmatig op zoek bent naar leuke geschenken voor klanten en/of zakenrelaties. Het is namelijk goed voor je...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF