ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Twijfel je over je baan? 5 tips!

Niets is zo vervelend dan twijfelen over je baan. Want grote kans dat je meer tijd besteed met je collega’s, dan met je partner of vrienden. Des te belangrijker is het om een fijne plek te hebben waar je kunt werken en waar je het naar je zin hebt. Dus twijfel je over je baan? Dan is het slim om jezelf de volgende vragen te stellen.

Is het een periode of al langer?

Het is belangrijk om jezelf de vraag te stellen hoe lang je al twijfelt over je baan? Is dat pas een paar weken of ondertussen al een aantal maanden? Als je een slechte week hebt gehad met allerlei tegenslagen, is het natuurlijk niet gek dat je jezelf afvraagt of je je werk nog wel leuk vindt.

Maar dan om meteen op zoek te gaan naar een andere baan, is niet realistisch. Bij elke baan heb je leuke weken en minder leuke weken. That’s life.

Is het uitdagend?

Twijfel je over je baan omdat je het saai vindt, de uitdaging weg is of dat je eigenlijk elke dag te weinig werk hebt om te doen? Ga of dit bij jou aan de orde is. Mocht dat zo zijn, is het belangrijk om dit aan te geven, want wellicht is het heel simpel op te lossen. Mocht dat niet zo zijn, kun je beter opzoek gaan naar een uitdagendere baan.

Ga erover praten

Heel simpel, maar wel belangrijk. Praat ervoor op het werk met je manager, met je partner of met andere mensen die dicht bij je staan. Het lucht altijd op als je erover praat.

Krijg je er energie van?

Ga na of je er energie van krijgt of dat het energie kost. Als je merkt dat het energie kost, is het verstandig om na te gaan of dat komt door een specifieke taak die uitvoert of dat het komt door de werkzaamheden in het algemeen. Want wellicht twijfel over je baan door een ‘kleine’ taak en daar is vast een oplossing voor.

Binnenkort solliciteren? Dit is waarom je je nieuwe werkgever nooit een loonstrook moet laten zien.

Heb je een toekomst?

Het is slim om uit te zoeken of je een toekomst hebt. Is het mogelijk om te klimmen om op de ladder? Of is de functie die je nu beoefent ook meteen de meest hoogste genoten opleiding die mogelijk is? Mocht er geen toekomst zijn en je twijfelt over je baan, is het zeker slim om na te denken of dit de baan is die wil.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Goed personeel werven voor jouw bedrijf? 5 tips
Goed personeel werven is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Veel bedrijven schreeuwen om personeel, waardoor de vijver waar je uit kunt vissen niet zo groot is....
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...
Mijn reis naar financiële vrijheid
Als je mij al langer volgt, weet je dat ik druk aan de weg aan het timmeren ben naar financiële vrijheid. Vrijheid om te gaan...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF