ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Verbeter je online zichtbaarheid in 5 stappen

Iedereen weet dat online marketing tegenwoordig noodzakelijk is voor je online zichtbaarheid. Waar de een er plezier in heeft is het voor de ander een crime. Het allerbelangrijkste is dat je een manier vindt die bij je past om social media te gebruiken. Online zichtbaarheid verbeteren doe je onder andere door actief op social media te zijn. Je hoeft niet iedere dag te vloggen als je niet graag voor de camera staat, maar jezelf laten zien is wel belangrijk. Mensen kopen liever bij iemand die ze ‘kennen’. Veel ondernemers weten niet goed wat ze kunnen laten zien aan hun volgers. Vaak wordt iets bestempeld als ‘niet interessant’ en dat terwijl de volgers wel graag dat kijkje achter de schermen willen zien of dat achtergrondverhaal willen lezen. Dus verplaats je altijd in je doelgroep. Wat wil jij weten over een bedrijf zoals het jouwe, voordat je er zaken mee gaat doen?

5 praktische tips om je online zichtbaarheid te verbeteren

1. Maak een Instagram Bedrijfsprofiel

Plaats hier de content die relevant is voor je bedrijf en trek nieuwe klanten aan met aantrekkelijke content. Gebruik de hashtags en tag personen of bedrijven om je bericht onder de aandacht te brengen. Volg interessante hashtags om te zien wat er speelt en wie interesse heeft in jouw product/dienst.

2. Maak een Facebook Bedrijfspagina aan en koppel deze aan je persoonlijke pagina

Nodig al je vrienden uit om je bedrijfspagina te volgen. Vul op je bedrijfspagina al je diensten of producten in en laat bij het verslag weten wat het verhaal is achter je bedrijf. Deze bedrijfspagina is een compleet visitekaartje, dus maak hem netjes en overzichtelijk. Verwijder overtollige buttons en zorg voor een duidelijke CTA (Call to Action).

3. Maak een LinkedIn bedrijfspagina aan en koppel deze aan je persoonlijke pagina.

LinkedIn is déplek om nieuwe en ontwikkelingen rondom je bedrijf te delen. Blijf op de hoogte van wat er speelt in jouw sector en leer jouw volgers en doelgroep kennen door de statistieken te bestuderen.

Wil je weten wat de voordelen zijn van het opbouwen van een community? Check ze hier!

4. Maak een LinkedIn Showcasepagina aan.

Deze pagina is gelinkt aan je bedrijfspagina en kun je inrichten voor een specifiek product, dienst of doelgroep. Je kunt meerdere showcasepagina’ aanmaken om te laten zien wat jij allemaal in je mars hebt. 

5. Zakelijk bloggen

Deel jouw expertise met je volgers en geïnteresseerden door regelmatig te bloggen over wat jij signaleert in de markt. Wees niet bang dat je teveel gratis weggeeft, dit getuigt juist van jouw kennis en ervaring en dat trekt nieuwe klanten aan. Plaats je blogs op je website en deel ze via social media voor een groter bereik.

Unieke training Online Zichtbaarheid verbeteren

Wil je meer weten over hoe jij jouw online zichtbaarheid kunt verbeteren? Heb je moeite met jezelf laten zien op social media? Samen met Suzanne heb ik een unieke training ontwikkeld die verder gaat dan alleen social media gebruik. Suzanne leert je om te gaan met drempels en weerstand en ook hoe je om kunt gaan met oordelen en kritiek. En als jij klaar bent om jezelf online te laten zien, zal ik je helpen met het praktische gedeelte van social media. Na deze training weet jij welke content voor welk kanaal geschikt is en ook hoe je aantrekkelijke content zelf maakt. Deze training draait om inzien, ervaren en vooral veel DOEN.

Deze blog is geschreven door Mi-choe Emanuelson van CHOES Content & Creatie. *Social media*SEO*Website*Training*

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...
Bedrijfsgegevens beschermen tegen cyberaanvallen
Een cyberaanval behoort wereldwijd tot de top drie grootste bedrijfsrisico’s. Het wordt daarom steeds belangrijker om je bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Deze risico’s kunnen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF