ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Visitekaartjes voor jouw bedrijf

Hoewel je je misschien afvraagt wat je in hemelsnaam moet met visitekaartjes (of ander kwaliteitsdrukwerk) voor jouw bedrijf, is het toch belangrijker (en handiger) dan je denkt. Er zijn namelijk tig momenten wanneer je je visitekaartjes kunt gebruiken. En daarnaast is het ook gewoon rete handig als je visitekaartjes hebt die naadloos aansluiten bij de communicatie uitingen van je bedrijf. Nieuwsgierig op wat voor een momenten je allemaal een visitekaartje nodig hebt? Lees snel verder!

Elevator pitch op papier

Hoewel je je misschien afvraagt wanneer gebruik je tegenwoordig nog visitekaartjes? Is dat juist een drijfveer om ervoor te zorgen dat je gelikte kaartjes maakt die naadloos aansluiten bij je website. Dat is immers ook je visitekaartjes, maar dan online.

Positioneer je als ondernemer

Eigenlijk is een visitekaartje niet veel meer dan een beknopte versie van je elevator pitch met daarop je contactgegevens zodat – zodra mensen die ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn – contact met je kunnen opnemen of je website en/of social mediakanalen kunnen opzoeken. Je elevator pitch moet je als ondernemer altijd ready hebben, waarom dan niet ook je visitekaartjes altijd bij de hand hebben? 😉

Creatief met visitekaartjes

Of je nu werkt als freelance marketeer, eigenaar bent van een webshop of een eigen horecazaak hebt; er zijn heel veel momenten waarop het handig is als je visitekaartjes hebt. Net zoals je niet zonder een website kan, kun je eigenlijk ook niet zonder visitekaartjes.

Een visitekaartje gebruik je echt niet meer alleen als je naar een netwerk event gaat.

Wanneer te gebruiken..?

Je kunt visitekaartjes veel vaker gebruiken dan je denkt. Denk aan alle mensen die een bestelling geplaatst hebben in je webshop, als je met je producten of diensten op een event staat is het handig als er een aantal visitekaartjes liggen bij je stand, maar als restaurant-eigenaar is het ook handig om er een aantal te hebben. Als mensen willen afrekenen, kun je een aantal visitekaartjes bij de betaalautomaat leggen.

Na een beauty behandeling

Een ander moment om visitekaartjes te gebruiken is voor het eindejaar cadeautje als je werkt als bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste. Je kunt eenvoudig een visitekaartje hangen aan het tubetje crème als een extra reminder van wie ze het bedankje ook alweer ontvangen hebben.

Het ideale visitekaartje

Als je een visitekaartje wilt laten ontwerpen, heb je te maken met een aantal design-richtlijnen. Zo hebben visitekaartjes een bepaalde afmeting, zijn er richtlijnen welke gegevens je erop zet en heb je natuurlijk te maken met de opmaak zelf. Kies je voor dubbelzijdig glans of toch liever mat?

Voor je begint met het ontwerpen van je visitekaartje, is het slim om je wel te realiseren dat het visitekaartje eigenlijk het verlengde van je website en social mediakanalen is. Dit betekent dat de huisstijl die je gebruikt voor alle andere communicatiemiddelen, ook terugkomt op je visitekaartje. Dat zorgt namelijk voor duidelijkheid en herkenbaarheid.

>> Instagram inzetten voor je bedrijf!

Inspiratie

Voordat je het designproces induikt, is het ook verstandig om hier en daar wat inspiratie op te doen. Dit kan eenvoudig via Pinterest. Daar vind je namelijk heel veel soorten visitekaartjes. Door daar doorheen te scrollen zie je vanzelf welke je meer aanspreken. Degene die je meer aanspreken, kun je vervolgens als leidraad gebruiken als je aan de slag gaat met je eigen visitekaartjes.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...
Bedrijfsgegevens beschermen tegen cyberaanvallen
Een cyberaanval behoort wereldwijd tot de top drie grootste bedrijfsrisico’s. Het wordt daarom steeds belangrijker om je bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Deze risico’s kunnen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF