ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Waar krijg je de hoogste spaarrente?

Hoewel het heel verstandig is om te beleggen en de geldmachine aan te zetten, is het ook belangrijk om spaargeld te hebben. Beleggen doe je immers alleen met geld dat je kunt missen. Daarom is het verstandig dat je altijd toegang tot hebt tot een spaarrekening als je wasmachine opeens kapot gaat. Maar waar krijg je de hoogste spaarrente? De spaarrentes zijn op dit moment om te huilen. Echter, als je goed zoekt, vind je een aantal banken mét het depositogarantiestelsel die een fijne rente uitkeren. Wil je weten waar je de hoogste spaarrente krijgt? Lees snel verder!

Sparen in het buitenland

Misschien heb je ze al voorbij zien komen: Raisin. Raisin is een fintech bedrijf dat een gebruiksvriendelijke marktplaats heeft gecreëerd waarin je toegang krijgt tot spaarproducten door heel Europa. Je vindt er niet alleen spaarrekeningen, maar ook deposito-spaarrekeningen. Via hun platform maken ze de hoogste spaarrente toegankelijk voor iedereen en zie je dus ook meteen waar je de hoogste spaarrente krijgt.

De hoogte van je spaarrekening

Het liefst stop je al je geld in beleggingen, maar dat is uiteraard niet verstandig. Zelf werk ik met een deposito ladder. Dit betekent dat ik telkens geld vastzet voor een bepaalde periode (vaak één jaar). Aan het begin van je depositoladder zet je vier bedragen vast voor drie, zes, negen en twaalf maanden. Vervolgens zet je – zodra er geld vrijkomt – het geld weer vast voor een jaar. Op die manier komt er elke drie maanden geld vrij en krijg ik een fijne rente over mijn gespaarde bedrag.

Financiële buffer

Daarnaast heb ik een spaarrekening waar ik altijd toegang tot heb. Daar heb ik onder andere een salarisbuffer staan van zo’n 7 maanden. Ik werk immers als freelancer. Ook heb ik een privé spaarrekening met een buffer van zo’n €5.000,-. Ook wel een fijn gevoel om er altijd bij te kunnen. Omdat ik niet wil dat het geld door inflatie minder waard wordt, ben ik altijd op zoek naar de hoogste spaarrente.

Hoe werkt Raisin?

Raisin is – zoals eerder gezegd – een fintech bedrijf die het mogelijk maakt om te sparen in het buitenland. Doordat in veel andere landen de spaarrente hoger is, kun je veel meer spaarrente krijgen.

Als je naar de website gaat, kun je aangeven hoeveel geld je wilt sparen. Aan de hand van jouw ingevulde bedrag, krijg je een overzicht van de banken die de meeste spaarrente aanbieden. Met één klik op de knop zie je in een overzicht waar je de hoogste spaarrente krijgt.

Kies een bank

Vervolgens kun je het lijstje afgaan en per aanbieder bekijken wat voor een bank het is en wat de voorwaarden zijn. Zodra je een aanbieder gevonden hebt die je interessant lijkt en een goede opties is om je geld in te stoppen, kun je een spaarrekening openen.

Waar moet je rekening mee houden?

Leuk zo’n bedrijf, maar wat zijn de risico’s? Er zijn een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden.

  • Check of de bank valt onder het depositogarantiestelsel van €100.000,-. Als dat het geval is, ben je ervan verzekert dat als de bank failliet gaat, dat je al het geld tot €100.000,- terugkrijgt.
  • Bekijk ook in welk land het depositogarantiestelsel opgaat. Dit is vaak het land waar de bank vandaan komt.
  • Bekijk of er geen extra kosten worden gerekend als je een spaarrekening opent in een andere valuta.
  • Controleer wat de regels zijn. Kun je altijd bij je geld, zijn er eventuele kosten aan verbonden etc.
  • Bekijk wat de status is van de bank. Heeft die een triple A status of bijvoorbeeld een AA status.

Een rekening openen bij Raisin

Het openen van een rekening bij Raisin is heel eenvoudig. Je kunt namelijk online een account aanmaken. Voor de verificatie van je paspoort of ID kaart, kun je middels een video identificatie van twee minuten jezelf identificeren, zodat Raisin alle benodigde informatie heeft.

Het is een fintech bedrijf en dat zie je terug in alle moderne snufjes in het aanmeldproces. Het gaat allemaal online, zonder gedoe en het is zo geregeld. Ook de klantenservice is snel en makkelijk bereikbaar.

Aan de slag!

Zelf heb ik mij goed verdiept in de mogelijkheden, maar ook de risico’s. Ik heb een rekening geopend, zodat ik – een deel van mijn spaargeld dat ik niet in beleggingen stop – op een spaarrekening kan zetten en deels in een deposito. Omdat ik mijn geld zo gespreid mogelijk wil verdelen, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief voor mijn spaargeld en depositorekeningen. En toen kwam ik uit bij Raisin. Hier krijg je de hoogste spaarrente. Kijk, dat wil ik natuurlijk voor mijn geld.

Starten met sparen

In het eerste opzicht werkt het erg fijn. Het platform is gebruiksvriendelijk, het overzicht is fijn en je kunt je geld goed spreiden. Een deel staat op een spaarrekening en een deel heb ik voor een jaar vastgezet bij een deposito. Ik heb gekozen voor een bank uit Estland, namelijk Coop bank. Hier krijg je namelijk de hoogste spaarrente. Zodra ik straks wat langer gebruik maak van de diensten bij Raisin, zal ik het artikel updaten en mijn ervaring delen.

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Wat is het verschil tussen pensioensparen en pensioenbeleggen?
Wat is een slimmere zet: pensioensparen of toch pensioenbeleggen? Om een goed antwoord te geven op deze vraag moet je weten wat het verschil is...
Boeken over beleggen
De afgelopen jaren heb ik heel veel boeken versleten over het onderwerp beleggen. Toen ik in 2017 begon met beleggen was ik nog een groentje....
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF