Carrière

Waarom Millenials vaak switchen van baan

Waarom Millenials vaak switchten van baan

Eén van de meest gestelde vragen: waarom Millenials zo vaak switchen van baan? Het antwoord is simpel. Ze zijn onrustig, het gras lijkt altijd groener bij de buren en daarnaast willen ze doorgroeien in hun functie, maar ook hun salaris. Iets wat veel bedrijven niet inzien, waardoor veel mensen gaan lopen. Tijd om te ontdekken hoe werkgevers hiervan kunnen leren.

The Sky is the limit

Het is al heel vaak geroepen: door de komst van het internet is alles mogelijk. Niets lijkt te gek. Een maandje werken vanaf Bali, elk jaar wisselen van baan, direct na je studie beginnen met ondernemen of een online imperium opbouwen waarmee je een passief inkomen verdient. Maar hoe zit dat toch met die Millenials?

Vrijheid, blijheid

Eén heel belangrijk punt waarom Millenials vaak switchen van baan, is vrijheid. Ze willen zelf hun regels bepalen, zelf weten waar en wanneer ze werken, maar ook voor wie.

Hierdoor worden de Millenials niet als meest loyale werknemer gezien. Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat iets minder dan de helft van de ondervraagden binnen twee jaar weer op zoek gaat naar een nieuwe baan.

Waarom?

De belangrijkste redenen waarom Millenials switchen van baan, zijn dat bedrijven weinig doorgroeimogelijkheden aanbieden, maar ook vanwege de bedrijfscultuur en de begeleiding. Daarnaast zijn salaris en de mate van vrijheid belangrijke punten waar Millenials naar kijken.

Millenials zijn onrustig en op zoek naar geluk. Het kan altijd beter, mooier en groter.

Wat kunnen werkgevers leren?

Als je als werkgever wil dat je meer loyaliteit krijgt van je werknemers, moet je zorgen dat je rekening houdt met de wensen van Millenials. Laat je werknemers een keer een maand vanaf het buitenland werken, geef ze flexibiliteit om ook in de avond of in het weekend te werken en geef ze de ruimte om te ontwikkelen.

>> Tips voor de juiste mindset

Stimuleer persoonlijke ontwikkeling

In de veelal mooie vacature teksten staat regelmatig dat je een opleidingsbudget krijgt, maar in de praktijk blijkt vaak dat de werkdruk te hoog is, waardoor Millenials helemaal niet aan de slag kunnen om zichzelf te ontwikkelen. Stimuleer daarom als werkgever de ontwikkeling van je werknemers, je hebt daar uiteindelijk alleen maar profijt van. Dit kan er toe leiden dat de Millenials die werkzaam zijn in jouw bedrijf, minder snel switchen van baan.

Stap af van die oude bedrijfscultuur

Probeer je als werkgever te verplaatsen in de Millenial en stap af van oude manieren van werken. Geef ze verantwoordelijkheid, laat ze nieuwe methodes testen en biedt ze de begeleiding die ze nodig hebben.

Het levert je als bedrijf veel meer op als je investeert in je huidige mensen, dan het telkens nieuwe mensen aannemen en hen opleiden.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
No Comments
Leave a Reply