ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Wat is een deposito spaarrekening?

Je hebt verschillende soorten spaarrekeningen. Een spaarrekening die je gratis krijgt als je een betaalrekening hebt bij je bank, verschillende spaarpotjes die je kunt aanmaken om je spaardoelen te realiseren en je hebt een deposito spaarrekening. Maar wat is een deposito spaarrekening eigenlijk? Het antwoord lees je hieronder!

Korte uitleg

Een deposito spaarrekening is een spaarrekening waar je geld (vaak minimaal €1.000,- euro) voor een bepaalde tijd vastzet. Vaak is het minimaal 3 maanden en maximaal 10 jaar. Doordat je je geld ‘vast’ zet in een spaarrekening waar je niet aan kan komen, krijg je een hoger rentepercentage dan wanneer je het op een normale spaarrekening zet waar je elke minuut van de dag geld van af kan halen.

Waarom is deposito sparen interessant?

Het openen van een deposito spaarrekening is interessant, omdat je meer rente krijgt dan wanneer je het op een regulieren spaarrekening laat staan en het is minder risicovol dan wanneer je je geld gaat beleggen. Daarnaast is het natuurlijk slim om een deposito ladder te bouwen. Dit betekent dat je start met je geld vast te zetten voor drie, zes, negen en twaalf maanden. Je hebt dan minimaal €4.000,- euro nodig om dat te faciliteren. Hierdoor komt er elke drie maanden geld vrij waardoor het niet echt voelt dat je geld vast staat. Je kunt een deposito ladder zo uitgebreid maken als jezelf wil.

Voor- en nadelen deposito spaarrekening

De voordelen van een deposito spaarrekening is dat je meer rente krijgt dan op een reguliere spaarrekening, vaak krijg je als nieuwe klant een bepaald bedrag om je te bedanken als nieuwe klant. Bijvoorbeeld €50,- gratis als je €5.000,- in deposito’s stopt. Daarnaast is het een veiligere manier van geld sparen dan beleggen.

Een nadeel is dat – als je je geld vastzet in een deposito – er echt niet bij kunt. De enige voorwaarden om toch bij het geld te komen, is als je overleden bent. Houd daar dus wel rekening mee. Niet zo zeer een nadeel, maar wel iets waar je rekening mee moet houden. Nu staat de rente erg laag, maar misschien verandert dat over een paar jaar. Als je dan je geld vastgezet hebt voor vijf jaar tegen een percentage van 0,80% is dat niet zo slim.

Waar kun je een deposito spaarrekening openen?

Als je een deposito spaarrekening gaat openen, is het verstandig om te kijken of de bank valt onder de Nederlandse bankgarantie. Als dat zo is, krijg je altijd je geld terug (tot €100.000,-) als de bank failliet zou gaan.

Zelf heb ik al jaren een deposito spaarrekening bij LeasePlan Bank. LeasePlan Bank had tot een tijdje terug de hoogste rentepercentages, maar dat is helaas niet meer zo. Daarom heb ik voor- en tegen van de verschillende aanbieders uit elkaar gezet.

Deposito spaarrekening vergelijker

Er zijn diverse mogelijkheden als je een deposito spaarrekening wilt openen. Hieronder vind je een overzicht van de meest bekende en/of de hoogste rente bieden.

Knab

Naast het feit dat je via Knab al je bankzaken kunt regelen, kun je er ook voor kiezen om deposito rekeningen te openen.

  • Je kunt een deposito spaarrekening openen vanaf €1000,-
  • Je krijgt 0,5% rente
  • Je kunt zoveel deposito spaarrekeningen openen als je wilt

Raisin

Raisin is één van de grootste FinTech bedrijven in Europa. Ze hebben ruim 200.000 klanten. Doordat ze opereren door heel Europa, kun je ook deposito spaarrekeningen openen door heel Europa tegen de hoogste renten.

  • Je kunt een deposito spaarrekening openen vanaf €2.000,-
  • Je krijgt tot wel 1,4% rente
  • Je kunt in aanmerking komen tot een welkomstbonus van €200,- als nieuwe klant

BigBank

BigBank is een bank uit Estland, maar valt wel onder het deposito garantiestelsel. Het is een Europees openende bank die veel mogelijkheden aanbiedt.

  • Je kunt een deposito spaarrekening openen vanaf €2.000,-
  • Je krijgt tot wel 1,5% rente
  • Het rendement staat vast; oftewel je krijgt altijd je rente uitbetaald

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Efficiëntie verhogen binnen je bedrijf
Het verhogen van de efficiëntie binnen bedrijven is van levensbelang. Het zorgt niet alleen voor een kostenbesparing (en ik bedoel: welk bedrijf wil dat nu...
prepensioen: wat is het en hoe werkt het?
Als je mij via Instagram volgt, heb je het misschien al gezien. Later dit jaar ga ik met prepensioen. Op mijn eigen voorwaarden. De laatste...
Investeren als ondernemer
Als ondernemer is het verstandig om regelmatig te investeren. Hoe meer je investeert, hoe lager je winst is, hoe minder je belasting je hoeft te...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF