Carrière

Wat is een interim opdracht?

Wat is een interim opdracht

Werken als freelancer is populair. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om als interimmer aan de slag te gaan. Maar wat is een interim opdracht eigenlijk of nog beter wat houdt het in? Dat lees je allemaal hieronder.

Aan de slag als interimmer

Eigenlijk is het heel slim: als je aan de slag gaat als interimmer, betekent dat dat je voor een bepaalde tijd (vaak drie, zes of negen maanden), aan de slag gaan bij een (groter) bedrijf waar je of wel gaat meedraaien op de huidige afdeling of advies gaat geven.

Twee mogelijkheden

Interimmers worden vanuit twee verschillende gedachten ingezet:

  • Wanneer bedrijven handen te kort hebben
  • Wanneer bedrijven opzoek zijn naar een expert

Wat is een interim opdracht?

Als je wilt weten wat een interim opdracht is, dat lees je hieronder. Officieel heet het ad-interim. Je gaat voor een bepaalde tijd in de keuken van een bedrijf kijken. Vaak omdat het bedrijf lastig aan vast personeel komt, maar soms ook omdat ze juist willen dat iemand de huidige manier van werken onder de loep neemt en een sterke adviesrol aanneemt.

Soms kan het zo zijn, doordat de meeste mensen al langere tijd werkzaam bent voor het bedrijf, ze tunnelvisie creëren. Door het inzetten van een interimmer, krijgen ze weer nieuwe ideeën of inzichten om huidige bedrijfsprocessen te optimaliseren en/of verbeteren.

>> Zo creëer je meerdere inkomstenbronnen

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Specifieke specialisatie

Soms kan het ook zijn dat een bedrijf opzoek is naar een interimmer, omdat ze bijvoorbeeld een bepaalde expertise niet in huis hebben. Door iemand in te huren die met een interim opdracht aan de slag kan, is dan voordeliger dan iemand een vaste baan aanbieden.

Voordelen werken als interimmer

Het werken aan een interim opdracht heeft veel voordelen. Vaak kun je bij veel grote bedrijven in de keukens kijken en ontdekken hoe ze verschillende processen aanpakken, het is goed voor je netwerk en eerlijk is eerlijk: je kunt lekker cashen.

Nadelen werken als interimmer

Als je besluit aan de slag te gaan als interimmer, moet je er rekening mee houden dat je vaak maar relatief kort bij een bedrijf zit en dat je vaak achter de feiten aanloopt. Of wel bedrijven zitten in tijdnood en hebben handjes te kort, maar het kan ook zijn dat ze liever gisteren de nieuwe producten gelanceerd hadden, maar doordat er niemand was die het kon doen (expertise miste) het is blijven liggen. Daarnaast zitten de reiskosten (en reistijd) ingegrepen bij je uurtarief en moet je je eigen verzekering en pensioen regelen. Maar als je al werkt als freelancer, moet je dat sowieso regelen.

No Comments
Leave a Reply
Schrijf je in voor de wachtlijst!

Over Dionne Knooren

Download het gratis e-book