ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Wat is een MasterMind?

Een MasterMind is – zoals de naam het als een beetje zegt – een bijeenkomst waar je gaat werken aan je mindset en dus doelen. Doordat je samen met andere ondernemers heel gefocust aan bepaalde doelen of milestones gaat werken, ben je heel efficiënt aan het werk en boek je – mede door de kennis en inzichten van de mensen uit je MasterMind – sneller succes. Nieuwsgierig wat een MasterMind is en jou op kan leveren? Lees snel verder!

Aan de slag

Het is eigenlijk heel simpel. Je zoekt ondernemers die ook op zoek zijn naar een MasterMind (plaats een oproepje op LinkedIn, in Facebook groepen voor ondernemers of gooi het in je netwerk. Je kunt ook kiezen voor een betaalde MasterMind) en plan vervolgens een eerste kennismaking in om te kijken of het klikt. De grootte van een MasterMind kun jezelf bepalen, maar qua grootte zijn de groepen vaak tussen de vijf en tien personen. 

Wees eerlijk naar elkaar

Nadat de eerste kennismaking erop zit, is het belangrijk om eerlijk naar elkaar te zijn. Mocht je merken dat je geen goede klik hebt met iemand of op een ander niveau zit qua ondernemen, is het belangrijk om dat meteen uit te spreken, want dan gaat deze MasterMind je niet verder helpen en is het slim op zoek te gaan naar een nieuwe MasterMind die beter bij je past.

Maak afspraken

Vervolgens is het tijd voor actie. Je begint met het maken van afspraken. Daarin geef je aan wat de frequentie is van de meetings (een keer per maand of twee keer per maand), de duur (vaak is het een halfjaar) en de locatie.

Zodra dit duidelijk is, is het belangrijk om te beginnen met het uitwerken van je doelen. Waar wil je naar toe werken het komende halfjaar en wat zijn de subdoelen die samen jouw grote doel omvatten? Visualisatie van deze doelen is hierbij heel belangrijk, net als het uitschrijven ervan, omdat je het op die manier ‘zichtbaar’ maakt.

Het traject

Het is belangrijk dat je de MasterMind serieus neemt en dus ook daadwerkelijk aan de slag gaat. Niet alleen tijdens de sessies, maar ook als je aan het werk bent en dat je goed voorbereidt naar de MasterMind zelf gaat. Doordat je samen met andere deelnemers van een MasterMind aan een groter doel werkt gedurende een halfjaar, ben je veel meer gefocust om van jouw doel een succes te maken.

>> Welke verzekeringen heb je nodig als freelancer?

Inzichten, kennis en kritische blik

Je kunt een MasterMind als een soort mentor zien. Tijdens de sessies deel je de punten waar je tegenaan loopt, maar ook wat er goed gaat. Doordat je het deelt tijdens de MasterMind, kunnen andere leden hun kennis, inzichten en kritische blik delen om ervoor te zorgen dat je verder kunt en niet meer tegen hetzelfde struikelblok aanloopt.

Vaak heb je zelf een bepaalde tunnelvisie en kom je er niet meer uit. Door je situatie te delen met andere ondernemers, kan dat vaak voor openbaringen zorgen. Soms zijn het hele kleine dingen waar jezelf helemaal niet bij stil gestaan had.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Voordelen van een MasterMind

  • Door scherpe feedback ga je anders kijken naar de bepaalde punten waar je tegenaan loopt
  • Doordat je een halfjaar lang met een sterke focus aan een bepaald doel werkt, is de kans veel groter dat je het doel kunt afvinken
  • Je raakt geïnspireerd en komt veel sneller in actie na een MasterMind sessie
  • Je werkt aan de juiste mindset
  • De drive om je doel tot een succes te brengen door je eigen motivatie en door de motivatie van andere leden is veel hoger
Deel deze blog:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF