Online geld verdienen

Wat is een side hustle?

Wat is een side hustle?

Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het belang van meerdere inkomstenbronnen. Maar wat is een side hustle en waarom zijn zoveel mensen bezig met het creëren van side hustles?

Een wat..?

Voordat we er dieper induiken is het verstandig om eerst uit te leggen wat een side hustle is. Letterlijk vertaalt betekent het een bijbaan naast je huidige baan, alleen dat is niet precies wat er met deze term bedoeld wordt.

Een side hustle – in de zin van passief inkomen – is een project waar je geld mee verdient, maar waar niet de focus op ligt. Je hebt waarschijnlijk één of twee hoofd inkomstenbronnen waar je je op focust en de overige inkomstenbronnen dienen als extraatje. Als je ergens geld mee verdient zonder dat je er al te veel tijd en energie in hoeft te steken, noem je dat een side hustle.

Soorten side hustles

Er bestaan heel veel soorten side hustles. Het idee van een side hustle is dat je met weinig effort, toch geld verdiend. Om je een beetje een idee te geven wat er voor een side hustles er bestaan, vind je hieronder een overzicht van soorten side hustles:

  • Affiliate marketing – Als jij een boek koopt via bijvoorbeeld mijn Bol.com link, dan kost het jou niets, maar dan krijg ik een klein percentage over de aankoop die jij gemaakt hebt.
  • Verkopen van grafische producten via Etsy of Creative market – In Amerika zijn veel mensen rijk geworden met het verkopen van planners, to-do lijsten en eetschema’s. Deze worden eenmalig gemaakt en vervolgens honderden keren verkocht via online platformen.
  • Verkopen van digitale producten – Het verkopen van digitale producten is populair. Denk aan een e-book, checklist, e-course, online trainingen etc. Je maakt eenmalig een product en vervolgens kun je het meerdere keren verkopen.
  • Dropshipping – Het is razend populair op dit moment. Je maakt een webshop in een niche-markt (bijvoorbeeld zaklampen), zorgt ervoor dat de producten door iemand anders verstuurd en eventueel geretourneerd worden. Je bent zelf verantwoordelijk voor de online marketing, waardoor je met relatief weinig input wel heel erg veel geld kunt verdienen.
  • Advertentie inkomsten website – Misschien een relatief onbekende side hustle in de zin van dat mensen niet weten dat je er veel geld mee kunt verdienen, maar het bouwen van een informatieve website, kan je veel geld opleveren als je het goed aanpakt. Een voorbeeld hiervan zijn websites zoals Parkeren in Roermond, Parkeren in Alkmaar en Parkeren in Oss.
  • Start een abonnement – Dit klinkt een beetje vaag, maar online verkopen in de vorm van een abonnement is een ideale side hustle. Denk aan het opsturen van elke maand nieuwe witte veters voor in je witte sneakers of elke maand online toegang geven tot een magazine. Er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden te bedenken. Doordat het een abonnement is en je elke maand een X bedrag krijgt, is het een voorbeeld van een side hustle.
  • Start een blog – Een ander voorbeeld van een side hustle is het starten van een blog. Of een platform zoals Ondernemen als een baas waar je informatie deelt. Dit kost aan het begin veel tijd en energie; je moet immers investeren in een website, opbouwen van bezoekers en dus een community en de waarde van je URL vergroten. Uiteindelijk kun je geld verdienen met een betaald artikel of het plaatsen van een link in een bestaand artikel. In november heb ik met Diolifestyle.nl ruim €1.800,- euro omzet gedraaid. Let wel op: deze blog bestaat al ruim zeven jaar.

Leren hoe je beter wordt in geld? Ik heb een uitgebreid e-book geschreven: Krijg Grip op je Financiën en creëer meerdere inkomstenbronnen waarin ik je stap voor stap leer hoe je beter wordt in je financiën, een betere money mindset creëert en start met je eigen spaarplan. Je shopt ‘m via de deze link.

Conclusie

Iedereen kan starten met het maken van side hustles. Het vergt wel discipline en motivatie om ermee aan de slag te gaan. De eerste side hustle die je ontwikkelt zal waarschijnlijk niet meteen een groot succes zijn. Het is een trial and error. Je moet meerdere side hustles opzetten, voordat je een succesvolle side hustle ontdekt. Het allerbelangrijkste is dat je nooit opgeeft en altijd doorgaat. Houd ook in je achterhoofd dat een side hustle tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen. Zo moet een website geïndexeerd worden door Google, duurt het even voordat de SEO op orde is en moet je een betrokken community opbouwen voor je blog en/of informatieve websites.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
No Comments
Leave a Reply