ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Werkplek huren: de voordelen

Het huren van een werkplek als freelancer kan soms een drempel zijn. Want waarom zou je in hemelsnaam een werkplek huren, als je ook prima thuis kunt werken?! Een werkplek huren heeft heel veel voordelen. Je bent niet alleen productiever waardoor je meer werk kunt verzetten, het levert je ook een gigantisch netwerk op én potentiële klanten.

Huur een werkplek

Nu denk je misschien waarom zou ik een hemelsnaam een werkplek huren als beginnende freelancer? Precies om te reden dat werken achter de keukentafel of in een werkkamer in huis veel invloed heeft op je eigen productiviteit. Je wordt regelmatig afgeleid door allerlei factoren. Je wilt toch nog even de was doen of de keukentafel opruimen want die is wel erg rommelig. En op een rommelige werkplek kun je je niet goed concentreren.

Het is al je geld waard

Een werkplek in een co-working space kost je dan wel gemiddeld €250,- euro per maand als je er fulltime wilt zitten, maar je bent wel véél productiever. In een co-working space is er geen rommel die je afleidt en je gaat ook niet Netflixen. Er zijn geen smoesjes meer om niet te werken. Probeer het zelf maar een keertje uit. Ga een dagje proef draaien in een co-working space en ontdek zelf hoeveel werk je verzet. Veel meer dan op een reguliere dag. Wat betekent dat het het geld dubbel en dwars waard is. Je hebt minder tijd nodig om hetzelfde werk te doen. Voorbeelden van fijne co-working spaces zijn: via/work, Hashtag Workmode, NTWRKPLK, NewDay Offices en GetCrossaint.

Het netwerk

Sta je er eigenlijk wel eens bij stil dat een werkplek je nog veel meer oplevert dan alleen een verhoogde productiviteit? Wat dacht je van het netwerk? Je bent niet de enige die een werkplek huurt, dus je hebt opeens een soort van collega’s die niet alleen voor gezelligheid zorgen, ze kunnen je ook helpen met brainstormsessies en het is fantastisch voor je netwerk. Je leert allerlei andere freelancers kennen waardoor er interessante samenwerkingen kunnen ontstaan in de toekomst.

>> Checklist ZZP’ers: dit moet je regelen

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Potentiële klanten

Een ander voordeel van het huren van een werkplek, is dat zodra je iets nieuws introduceert of iets nieuws gaat proberen, je begint bij je netwerk. Wie in je netwerk is geïnteresseerd in jouw dienst of product? Hoe groter je netwerk, hoe groter de kans dat er mensen uit je netwerk jouw dienst of product gaan aanschaffen. Dus indirect zorgt het ook voor potentiële klanten.

Conclusie

Door het huren van een werkplek kun je niet alleen bergen meer werk verzetten, je bedrijf naar de next level brengen, maar ook ervoor zorgen dat je je omzet verhoogd. Win-win-win situatie. Waar wacht je nog op? Huur een werkplek!

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Bedrijfsfilm laten maken? Handige tips & tricks
Het is een aanrader voor elk bedrijf: een goede bedrijfsfilm waarin heel duidelijk de missie en visie naar voren komen. Een video om (potentiële) klanten...
Elektronicaverzekering: wat houdt het in?
Als ondernemer zijn er een aantal zaken waar je je in moet verdiepen als je start met ondernemen. Of als je onderneming opeens flink aan...
Duurzame geschenken: wat zijn de mogelijkheden?
Als ondernemer is de kans groot dat je regelmatig op zoek bent naar leuke geschenken voor klanten en/of zakenrelaties. Het is namelijk goed voor je...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF