ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Meer winst maken met je bedrijf? 5 tips!

Meer winst maken met je bedrijf wil iedereen, maar hoe pak je dat aan? Zelf heb ik de laatste tijd heel veel geld geïnvesteerd in mijzelf als ondernemer, maar ook in mijn bedrijf. Met als doel dat ik daar uiteindelijk de vruchten van ga plukken en dus meer winst ga maken met mijn bedrijf. Hoe ik dat aanpak, lees je hieronder.

1. Investeer in een businesscoach

Veel mensen verklaarden mij voor gek toen ik vertelde dat ik €5.555,- euro uitgegeven heb aan een businesscoach, maar ik ben heel blij dat ik de keuze gemaakt hebt. Een businesscoach zat al langere tijd in mijn hoofd, maar het was steeds niet de juiste tijd. Totdat ik besloten had dat ik het roer om wilde gooien en een andere koers wilde varen met mijn bedrijven.

Hoe ziet zo’n traject eruit?

Ik vond een businesscoach en koos voor een 1:1 traject van drie maanden. Oftewel: drie maandenlang keihard knallen aan mijzelf en aan mijn bedrijf. Op dit moment ben ik over de helft en bevalt het goed. Het is een combinatie van zowel persoonlijke punten waar we mee aan de slag gaan, als zakelijke aspecten. Elke twee weken staat er een sessie van zo’n 2,5 uur gepland waar we aan de slag gaan met vragen als:

  • Hoe lanceer ik een product & wat komt er allemaal bij kijken?
  • Wat voor een drempels ervaar ik nu waardoor ik niet de beste versie van mijzelf kan zijn?
  • Wat heb ik nu nodig om de volgende stap te zetten om te groeien met mijn bedrijf?

Luisteren naar je gevoel

Dit zijn slechts een aantal vragen die aanbod komen. Ze hebben allemaal het doel om volledig te alignen met mijn hoofd en hart, zodat ik vervolgens ook sneller stappen kan zetten met mijn bedrijf. Vooral voelen wat goed voelt en daarop vertrouwen. Ik maakte voorheen (en soms nog steeds) voornamelijk keuzes met mijn hoofd, terwijl ik daar eigenlijk niet gelukkig van werd. Daarom wilde ik leren om keuzes te maken waarvan ik voelde dat het goed voelt. Oftewel: veel meer mijn intuïtie volgen. Dit klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet. Als je meer naar je gevoel luistert, zul je uiteindelijk grotere stappen zetten met je bedrijf, omdat je jezelf niet meer blokkeert. Dit zorgt er vervolgens voor dat je meer winst met je bedrijf kan maken.

2. Volg regelmatig trainingen of cursussen

Jezelf blijven ontwikkelen als ondernemer is van levensbelang. Want als je dat niet doet, ben je niet meer op de hoogte van wat er speelt in de markt en kun je door de mand vallen. En dat wil je niet. Recent ben ik gestart met de Money Mindset Mastery van Kim Munnecom. Een dikke investering van zo’n €650,- euro, maar ik heb er al heel veel van geleerd. Kennis die ik vervolgens kan toepassen in mijn eigen leven als ondernemer.

Daarnaast doordat je regelmatig trainingen en cursussen volgt, verreikt dat je kennisniveau, waardoor je meer autoriteit uitstraalt over datgene waar je goed in bent. Daarnaast: als je cursussen of trainingen volgt in het buitenland, Amerika als voorbeeld, is de kans groot dat je allerlei nieuwe dingen leert die nog niet beschikbaar zijn in Nederland. Amerika loopt overal het algemeen voor in de ontwikkeling. Zeker op het gebied van technologie of bedrijven in de tech sector. Doordat je nieuwe kennis vergaart, kun je je prijzen verhogen, waardoor dit automatisch invloed heeft op de winst van je bedrijf. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een online training of online cursus te maken over de kennis die je vergaart hebt. Dit is een ideaal middel om de winst te verhogen.

3. Durf uit te besteden

Uitbesteden is doodeng. Ik weet er alles van. Ik heb sinds oktober 2020 twee vaste freelancers die elke week werk uit handen nemen. Dit is echt heel erg fijn, want hierdoor heb ik mijn handen vrij, maar het is ook lastig als control freak. Het liefst wil ik al het werk – van administratie tot uitvoering en van acquisitie tot grafisch design – zelf doen. Maar dat is niet realistisch.

Doordat ik nu werk uitbesteed, heb ik meer tijd om bezig te zijn met datgene waar ik blij van word. En daarnaast kan ik op die manier meer tijd spenderen in mijn eigen projecten waardoor ik meer kan groeien. En uiteindelijk meer winst kan behalen met mijn bedrijf en dat is wat ik wil. Hoe cliché het misschien ook is, het is echt waar: alleen ga je snel, samen kom je verder. Ik hou helemaal niet van die clichés, maar ik heb het recent ondervonden dat het toch echt waar is… 😉

4. Werk eerst aan jezelf, dan kan ik je bedrijf groeien

Als iemand mij had verteld, dat ik eerst in mijzelf als persoon moet investeren voordat kan groeien met je bedrijf, had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Want wat heeft dat in hemelsnaam met elkaar te maken? Nou stiekem heel veel ben ik achter gekomen.

In 2020 zat ik niet zo lekker in mijn vel en dat was niet eens corona gerelateerd; het had te maken met andere, persoonlijke issues. Dus ik besloot uiteindelijk een traject te starten bij een psycholoog en een bewegingscoach. Beide trajecten zijn afgerond en ik heb er veel van geleerd. Hoewel het niet life changing was, heeft het absoluut ervoor gezorgd dat bepaalde patronen duidelijk zijn en heb ik geleerd beter naar mijzelf te luisteren. Net als het maken van beslissingen met mijn hart en niet met mijn hoofd.

Nu ik dus eerst aan mijzelf gewerkt hebt, merk ik dat ik beter in mijn vel zit en daardoor ook meer werk kan verzetten. Ik zit vaker in een lekkere flow en mijn productiviteit is ook veel hoger waardoor ik meer werk verzet in korte tijd en daardoor meer winst behaal met mijn bedrijf.

5. Van uurtje-factuurtje naar een schaalbaar verdienmodel

Iets anders waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben geweest, is de transitie van uurtje-factuurtje naar een schaalbaar verdienmodel. Ik wil niet meer alleen maar mijn tijd verkopen, maar veel meer mijn kennis. Want aan tijd zit een bepaalde maximale hoeveelheid. Terwijl wanneer je werkt met een schaalbaar verdienmodel is the Sky the limit en kun je zoveel mogelijk e-books of online cursussen verkopen.

Stoppen als interimmer

Zelf heb ik besloten om in 2021 voorlopig te stoppen met interim opdrachten en mijn hart te volgen: volledige focus op Pinterest-Marketing en Ondernemen als een baas. Ik blijf nog steeds uren verkopen, maar daarnaast ben ik bezig met het ontwikkelen van een schaalbaar verdienmodel. Dat betekent dat ik meer kennisproducten wil ontwikkelen. Recent heb ik een e-book gelanceerd Krijg Grip op je Financiën. In het verlengde daarvan ga ik een online cursus aanbieden inclusief het coachen van mensen om beter te worden met geld.

Daarnaast zit er nog veel meer in de pijplijn qua online producten die ik de komende tijd wil gaan aanbieden. Dus stay tuned.

Conclusie

Als je meer winst wil maken met je bedrijf, moet je investeren (en je financien op orde hebben). Je moet eerst geld uitgeven, voordat het je iets gaat opleveren. Investeer in die businesscoach van bijvoorbeeld Your own Venture. Voor de een valt het best mee qua kosten en voor de ander niet. Zelf had ik gelukkig een financiële buffer van waar ik al deze investeringen kon betalen, maar mocht je dat niet hebben, kan het handig zijn om via freo geld lenen. Daar kun je tegen een lage rente geld lenen. Let wel op: dat nadat je die investering gedaan hebt, er alles aan gaat doen om die lening af te betalen om winst te gaan boeken met je bedrijf.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF