ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Financiële zekerheid voor ZZP’ers: de voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 

Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie om hun woning wensen te realiseren en hun spaargeld te laten renderen. In dit uitgebreide artikel gaan we dieper in op de voordelen en mogelijkheden van het berekenen van een ZZP hypotheek en het openen van een deposito spaarrekening bij de NIBC, en bieden we een gedetailleerd overzicht van de stappen die nodig zijn om deze financiële producten aan te vragen.

Hypotheek berekenen voor ZZP’ers bij de NIBC 

Als ZZP’er kan het verkrijgen van een hypotheek een uitdaging zijn vanwege de fluctuerende inkomsten en de onzekerheid die gepaard gaat met zelfstandig ondernemerschap. Bij de NIBC wordt echter speciale aandacht besteed aan ZZP’ers, en zijn er diverse voordelen en mogelijkheden verbonden aan het hypotheek berekenen zzp van een hypotheek:

 1. Flexibele acceptatiecriteria: De NIBC hanteert flexibele acceptatiecriteria voor ZZP’ers, waardoor ook zelfstandigen zonder vast dienstverband in aanmerking kunnen komen voor een hypotheek. Hierbij wordt gekeken naar de resultaten van de afgelopen jaren en de verwachte toekomstige inkomsten.
 2. Maatwerkadvies: Bij de NIBC ontvang je persoonlijk advies op maat van ervaren hypotheekadviseurs die gespecialiseerd zijn in hypotheekaanvragen voor ZZP’ers. Zij helpen je bij het berekenen van de maximale hypotheek die je kunt krijgen en adviseren je over de beste hypotheekvorm en voorwaarden.
 3. Aantrekkelijke rentetarieven: De NIBC biedt concurrerende rentetarieven voor hypotheekleningen, waardoor je profiteert van een gunstige rente gedurende de looptijd van je hypotheek. Dit kan helpen om de maandelijkse lasten betaalbaar te houden en financiële zekerheid te bieden.
 4. Flexibele voorwaarden: De hypotheekproducten van de NIBC hebben flexibele voorwaarden, waardoor je de hypotheek kunt afstemmen op jouw specifieke behoeften en mogelijkheden. Dit omvat onder andere de hoogte van de hypotheek, de looptijd, de rentevastperiode en de aflossingsvorm.

Deposito sparen bij de NIBC 

Naast het berekenen van een hypotheek, biedt de NIBC ook de mogelijkheid om te sparen via een deposito spaarrekening. Een deposito spaarrekening kan een waardevol instrument zijn voor het opbouwen van spaargeld en het behalen van een hogere rente, en bij de NIBC zijn er diverse voordelen verbonden aan deposito sparen:

 1. Vaste rente: Bij een deposito spaarrekening staat de rente gedurende de looptijd vast, waardoor je zekerheid hebt over het rendement op je spaargeld. Dit kan vooral interessant zijn in een periode van lage rentestanden, omdat je zo een hogere rente kunt krijgen dan bij een reguliere spaarrekening.
 2. Veiligheid en zekerheid: De NIBC is een solide financiële instelling met een betrouwbare reputatie. Je kunt erop vertrouwen dat je spaargeld veilig is gestald en dat je kunt profiteren van de bescherming van het Nederlandse depositogarantiestelsel.
 3. Flexibele looptijden: Bij de NIBC kun je kiezen uit verschillende looptijden voor je deposito spaarrekening, variërend van enkele maanden tot meerdere jaren. Dit stelt je in staat om de looptijd af te stemmen op je spaardoelen en financiële behoeften.
 4. Automatische verlenging: Na afloop van de looptijd wordt je deposito spaarrekening bij de NIBC automatisch verlengd tegen de dan geldende rente. Hierdoor hoef je niet telkens opnieuw te beslissen wat je met je spaargeld wilt doen, en blijft je geld rendement opleveren.

Hoe kan je een ZZP hypotheek en deposito spaarrekening openen bij de NIBC?

Het openen van een ZZP hypotheek en deposito spaarrekening bij de NIBC is eenvoudig en overzichtelijk. Hier zijn de stappen die je moet volgen om deze financiële producten aan te vragen:

 1. Informeer jezelf: Begin met het informeren naar de verschillende hypotheekmogelijkheden en deposito spaarproducten die de NIBC aanbiedt voor ZZP’ers. Zo krijg je een duidelijk beeld van de opties die het beste bij jouw financiële situatie en doelen passen.
 2. Maak een afspraak: Maak vervolgens een afspraak met een hypotheekadviseur van de NIBC die gespecialiseerd is in hypotheekaanvragen voor ZZP’ers. Tijdens dit gesprek zal de adviseur je financiële situatie in kaart brengen, je wensen en doelen bespreken, en je adviseren over de beste hypotheek- en spaar oplossingen voor jou.
 3. Vul de benodigde documenten in: Na het adviesgesprek ontvang je van de NIBC een overzicht van de benodigde documenten en informatie die je moet aanleveren om je hypotheekaanvraag en deposito spaarrekening te kunnen openen. Zorg ervoor dat je alle gevraagde documenten compleet en correct aanlevert.
 4. Hypotheekaanvraag indienen: Nadat je alle benodigde documenten hebt aangeleverd, zal de NIBC je hypotheekaanvraag in behandeling nemen. Dit omvat onder andere een financiële toetsing en het beoordelen van je kredietwaardigheid als ZZP’er.
 5. Spaarrekening openen: Tegelijkertijd met het indienen van je hypotheekaanvraag kun je bij de NIBC ook een deposito spaarrekening openen. Dit kan vaak online of tijdens een afspraak bij een bankfiliaal.
 6. Aanvaarding en afsluiting: Als je hypotheekaanvraag wordt goedgekeurd en je deposito spaarrekening is geopend, ontvang je van de NIBC een aanbod. Als je akkoord gaat met dit aanbod, wordt de hypotheek definitief afgesloten en kun je beginnen met sparen en je financiële doelen voor de toekomst realiseren.

Dit artikel is in samenwerking met NIBC geschreven.

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Sparen tegen een hoogte rente via Freedom24: mijn ervaring
Sinds het moment dat ik student was en op kamers ging, ben ik steeds meer bewuster geworden van geld. En hoe ‘duur’ het leven is....
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF