ondernemen-als-een-baas-def
over Dionne Knooren

Over Dionne Knooren

Hé! Wat leuk dat je een kijkje neem op mijn website. Mijn naam is Dionne Knooren (31) en ik ben de eigenaar van Ondernemen als een baas en co-founder van het online platform Finance Freaks. Eind 2018 trok ik mijn stoute schoenen aan en besloot ik mijn hart te gaan volgen. Ik liet mijn vaste baan als online marketeer bij een online marketingbureau achter mij en koos voor een onzekere toekomst. Ik ging aan de slag als een freelance customer journey specialist en niet veel later lanceerde ik Ondernemen als een baas. Een blog over persoonlijke financiën en ondernemen.

Hier word ik gelukkig van

Parttime digital nomad en een avonturier in hart en nieren die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Dat ben ik! Regelmatig verruil ik het grijze Nederland voor het zonnige Barcelona of een andere fijne plek in Europa om daar tijdelijk te wonen en werken. Ik ben erg nieuwsgierig naar nieuwe culturen, dol op lekker eten, ga ik regelmatig op citytrip en besteed ik veel tijd aan het optimaliseren van mijn persoonlijke financiën

Dat betekent dat ik regelmatig in mijn financiën duik, onderzoek hoe ik nieuwe inkomstenbronnen kan creëren, veel boeken lees en cursussen volg over rondom het onderwerp geld, kijk hoe ik mijn money mindset nóg meer kan ontwikkelen en onderzoek ik hoe ik een fijn, gespreid beleggingsportfolio kan opbouwen in mijn reis naar financiële vrijheid.

Achtergrond

In 2011 verhuisde ik vanuit een klein dropje in Zuid-Limburg naar – voor mijn gevoel – de andere kant van Nederland om te gaan studeren. Ik ging wonen in een studentenkamer en ik was helemaal klaar voor deze nieuwe levensfase. Al snel realiseerde ik mij hoe ‘duur’ het leven is. Opeens had ik te maken met de huur van mijn studentenkamer, moesten er boodschappen gedaan worden, moest de zorgverzekering betaald worden en andere kosten die elke maand terugkwamen. Dat was voor mij het kantelpunt om anders naar geld te gaan kijken.

Want waarom kopen we spullen om te kopen? En waarom kiezen we klakkeloos zonder na te denken voor een bepaalde verzekering of halen we telkens de boodschappen in dezelfde supermarkt zonder uit te zoeken of het ergens anders goedkoper is? Dat is het moment dat mijn minimalistische- én budgetvriendelijke levensstijl is gestart. Natuurlijk koop ik nog steeds kleding en trakteer ik mijzelf heus wel eens op een mooi sieraad, maar het is wel altijd een bewuste keuze. Ik stel mijzelf drie keer de vraag of ik het wel écht nodig heb.

Interesse in geld

Langzaamaan begon mijn interesse in geld. Geld is iets fascinerends. Het opent deuren waar je het bestaan niet van wist en het creëert kansen. Je kunt van geld meer geld maken. Mits je het op een slimme manier inzet. Ik wil geen financiële stress ervaren als ik een keer een maand (of 3) geen inkomen heb, maar ik wil ook het gevoel creëren dat als er iets essentieels kapot gaat zoals de wasmachine, ik dat altijd kan betalen. Dat was de start van mijn weg naar financiële rust wat later mijn pad naar financiële vrijheid werd.

Ik begon met het creëren van diverse spaarpotjes en vervolgens ben ik begonnen met het openen van deposito rekeningen. In 2017 ben ik gestart met beleggen en kocht ik een nieuwbouw appartement. In 2020 ben ik begonnen met pensioenbeleggen en in 2022 ben ik begonnen met investeren in start-ups. Ondertussen ben ik onwijs trots en blij met het vermogen dat ik door de jaren heen heb opgebouwd.

Dit kan jij ook!

Stap voor stap werd ik steeds enthousiaster. Ik zie mijn vermogen elk jaar groeien. En dat terwijl het echt geen hogere wiskunde is wat ik doe. Iedereen kan starten met het opbouwen van een vermogen. Beleggen is niet alleen voor rijke mensen weggelegd en het is ook niet ingewikkeld of eng. Jij kan dit ook! Daar ben ik heilig van overtuigd. 

Alleen kan het zijn dat je te nog maken hebt met beperkende overtuigingen of dat je simpelweg niet weet waar je moet starten. Nou dan ben je hier op het juiste adres. Mijn missie is om jou op een laagdrempelige manier de juiste handvatten te bieden om te starten met het opbouwen van een vermogen op je eigen manier. 

Of dat nu starten met beleggeninvesteren in vastgoed of iets anders is. Iedereen kan doen wat ik doe: van geld meer geld maken.

Wil je meer over weten over mijn reis naar financiële vrijheid en hoe jij dit ook kunt bereiken? Check dan regelmatig de nieuwste blogs en volg mij via Instagram.

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF