ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

9 tips om geconcentreerd te werken

Vol focus ergens aan werken is fijn! Je maakt dan niet alleen heel veel meters, je krijgt er een voldaan gevoel door en het is goed voor je hersenen om je op één taak te concentreren. Door de mobiele telefoons, social media, je mail en thuiswerken, kun je snel afgeleid raken. Daarom is het tijd om tips te delen om geconcentreerd te werken. Nieuwsgierig hoe je dat voor elkaar bokst? Lees snel verder!

Multitasken is slecht

Hoe vaak je het ook probeert, je kunt nooit met de volle 100% je aandacht besteden als je twee dingen tegelijk aan het doen bent. Multitasken is zelfs slecht voor je brein, omdat je concentratievermogen afneemt. Dus voortaan leg je je telefoon in de kast, de mail zet je uit en je doet de deur van je (tijdelijke) werkplek dicht, zodat je ongestoord kunt werken. Om je een handje te helpen, vind je hieronder 9 tips om geconcentreerd te werken.

1. Leg je telefoon weg

Als je je wilt concentreren, kun je geen afleiding gebruiken. Zet je telefoon op stil en leg hem in een kast waar je niet bij kunt. Het is echt niet erg als je tijdelijk onbereikbaar bent.

2. Las pauzes in

Hoewel we natuurlijk het liefst de hele dag aan een stuk door werken, is dat natuurlijk niet reëel. Werk daarom met blokken van ongeveer twee uur, zodat je iedere keer na twee uur even een korte pauze hebt en je ergens anders op kan focussen.

Pak dan wel niet meteen je telefoon… 😉

3. Werk in een rustige ruimte

Niemand kan geconcentreerd werken als je er een DJ naast je staat. Ga op zoek naar een rustige plek in huis waar je kunt werken en niet gestoord wordt door geluiden of onderzoek of je op kantoor bel hokjes hebt waar je ook kunt werken.

Mocht het niet mogelijk zijn om een rustig plekje te vinden, kun je altijd nog een noise cancelling koptelefoon bestellen, zodat je geen last meer hebt van omgevingsgeluid en je geconcentreerd kunt werken.

4. Zet je mail uit

Een andere tip om geconcentreerd te werken: zet je mail uit. Door alle binnenkomende mails word je constant afgeleid waardoor je je niet meer kunt focussen. Grote kans dat – zodra er een mail binnenkomt – je nieuwsgierig bent en erop klikt. En dan ben je uit je focus en afgeleid en dat moet je zien te voorkomen als je geconcentreerd wilt werken.

5. Geef jezelf een deadline

Sommige mensen zijn echte deadline junkies. Het kan helpen om jezelf een deadline te geven om een bepaalde opdracht af te ronden. Let er wel op dat je nog genoeg tijd hebt om de opdracht af te ronden. Het is niet de bedoeling dat je jezelf extra stress bezorgt vanwege de naderende deadline.

6. Eten en drink gezond

Open deur, maar waar. Eén van de belangrijkste tips om geconcentreerd te werken is voeding. Bijna niemand kan heel gefocust werken als je lunch uit fastfood bestaat. De kans dat je last hebt van een after dinner dip is aanzienlijk. Zorg dat je voldoende fruit eet als tussendoortje, een gezonde lunch en voldoende drinkt.

>> Zo verhoog je je omzet door meer te verkopen aan je huidige klanten

7. Focus je op één taak

Het kwam natuurlijk al even aan bod: focus je op één taak en ga niet multitasken. Wil je eindelijk aan de slag met de teksten voor je website? Ga je de komende twee uur dan ook specifiek focussen op deze taak en niets anders.

8. Werk met thema dagen

Een andere tip om geconcentreerd te werken is structuur. Structuur breng je aan door bijvoorbeeld te werken met thema dagen of thema dagdelen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld op woensdag werkt aan de online marketing van je eigen bedrijf, mails wegwerkt en de administratie op orde brengt en dat je op donderdag werkt voor je klanten. Je kunt dit natuurlijk zo specifiek maken als jezelf wilt.

9. Haal regelmatig een frisse neus

Het is goed regelmatig even een rondje te lopen en een frisse neus te halen. Op die manier krijgen je hersenen veel zuurstof en doordat je even naar buiten gaat en een stukje loopt, is dat goed voor je lichaam. Een stukje wandelen zorgt ervoor dat je even ontspant.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Je personeelsplanning optimaliseren doe je zo-2
Een goede personeelsplanning is essentieel voor elk bedrijf. Het zorgt voor genoeg personeel op de juiste momenten, ook helpt het om kosten te besparen en...
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF