ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Geld besparen met refurbished producten

Wist je dat je tot wel 40% kan besparen als je kiest voor refurbished producten? Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar het is ook nog eens goed voor het milieu. Je geeft elektronische apparaten een tweede leven en voorkomt e-waste. Een win-win situatie. Wil je ook geld besparen met refurbished producten? Lees dan snel verder!

Wat zijn refurbished producten?

Dit zijn elektronische producten die gerepareerd zijn en vervolgens opnieuw aangeboden worden. Ook kan het zijn dat bepaalde restpartijen aan telefoons of laptops als refurbished producten aangeboden worden. We kopen tegenwoordig massaal telefoons, laptops en andere elektronische apparaten. 

Sommige mensen ruilen hun smartphone in zodra er een nieuw model uitkomt. Terwijl het oude model nog prima werkt. Er bestaan allerlei bedrijven zoals Fixje, die smartphones, tablets en laptops een nieuw leven geven. Ze worden opgeknapt en/of gerepareerd. Denk aan het vervangen van de batterij of het repareren van het scherm. En vervolgens verkoopt. Super duurzaam en het bespaart je een hoop geld. Hoe dat precies zit, leggen we hieronder uit. 

Geld besparen met refurbished producten

Als je geld wil besparen (daar ben ik zelf dol op!) op je elektronische apparaten, is het slim om je te verdiepen in refurbished producten. Refurbished producten zijn namelijk een stuk goedkoper dan wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe iPhone koopt. Dat zit zo: refurbished iPhones zijn in principe tweedehands iPhones maar dan beter. Dat maakt dat ze een stuk goedkoper zijn dan wanneer je een splinternieuw exemplaar koopt. 

Hoe werkt het?

Deze tweedehands iPhones worden – voordat ze verkocht worden – gecheckt op gebreken. Ook worden eventuele reparaties uitgevoerd en ze zorgen ervoor dat het iPhone er weer als nieuw uitziet. Om dit voor elkaar te krijgen, gebruiken ze bijvoorbeeld een batterij van de ene iPhone en het scherm van een andere iPhone. Zo maken ze uiteindelijk van 3 iPhones 1 refurbished iPhone. Ideaal. Want zo heb jij een zo goed als nieuwe telefoon, maar dan voor een zacht prijsje waardoor je veel geld kan besparen. 

Voordelen refurbished producten

Twijfel je of refurbished producten iets voor jou zijn en ben je benieuwd wat de voordelen zijn? Hieronder vind je de 3 belangrijkste voordelen: 

  1. Het is duurzaam. Je voorkomt e-waste.
  2. Door het Keurmerk Refurbished weet je zeker dat je een kwalitatief goed product koopt.
  3. Het bespaart je geld. Want waarom moet het perse een nieuw product zijn?

Als je refurbished producten aanschaft, is het belangrijk dat je op een aantal zaken let zoals de garantievoorwaarden en het bedrijf waar je de refurbished producten wilt kopen. Er bestaan veel aanbieders. Bekijk goed wat de reviews zijn. Wil je Refurbished Iphones kopen bij Fixje? Dan zit je wel goed. Zij hebben meer dan 100.000(!) reviews en scoren gemiddeld een 9.0. 

Nieuwe elektronische apparaten kopen

Dus: ben je van plan om binnenkort nieuwe elektronische apparaten te kopen? Neem dan een kijkje bij refurbished producten. Dat is alleen een fijne manier om geld te besparen, maar het is ook nog eens duurzaam. En bepaar met refurbished iPads, iPhones, Macbooks of andere smartphones. 

Verdien geld met oude elektronische producten

Bedrijven die refurbished producten aanbieden, zijn altijd op zoek naar nieuwe producten. Heb je thuis nog elektronische apparaten liggen die je niet meer gebruikt? Je kan oude iPhones verkopen. Dat levert jou weer extra geld op. Je kan er zelfs een side hustle van maken: oude iPhones opkopen op Marktplaats en vervolgens verkopen aan bedrijven die refurbished producten aanbieden

Dus heb je thuis nog oude apparaten liggen die je niet meer verkoopt? Dan is het slim om te kijken wat je terugkrijgt voor je oude iPad of Airpods. 

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Sparen tegen een hoogte rente via Freedom24: mijn ervaring
Sinds het moment dat ik student was en op kamers ging, ben ik steeds meer bewuster geworden van geld. En hoe ‘duur’ het leven is....
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF