ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Budgetvriendelijk printen vanuit huis? 3 tips

Corona heeft een blijvende impact achtergelaten op de manier waarop we werken. Veel werkzaamheden kunnen we prima online uitvoeren zonder dat we naar kantoor hoeven. Dit heeft invloed op de plek waar we werken – je kunt werken vanuit je woonplaats of een zonnige bestemming. Daarnaast heeft het invloed op allerlei randzaken. Zoals het thuis kunnen printen van belangrijke documenten en het veilig bewaren en/of vernietigen van deze geprinte documenten. 

Gelukkig bieden veel werkgevers een budget aan dat je kunt inzetten om je thuiswerkplek goed in te richten zoals de aanschaf van een printer en cartridges als je daar veel gebruik van maakt voor je werk. Maar hoe kun je nu budgetvriendelijk printen vanuit huis? Dit zijn 3 tips!

1. Koop een duurzame printer

Je hebt natuurlijk geen zin dat de printer over twee jaar alweer het loodje legt. Als je voor je werk afhankelijk bent van een goeie printer, is het belangrijk dat je investeert in een duurzame printer waar je voorlopig mee vooruit kan. 

Als je over een halfjaar weer een nieuwe printer moet kopen omdat de voorganger kapotgegaan is, is dat uiteraard geen budgetvriendelijke manier om vanuit huis te printen. 

2. Zoek de beste deal voor cartridges

De prijzen van cartridges verschillen nogal. Daarom is het verstandig om – voordat je een bestelling gaat plaatsen – eerst uitzoekt waar je de beste deal krijgt. Oftewel welke aanbieder is het meest interessant? Ook moet je weten voor welk merk je wilt gaan. Je hebt allerlei merken als het gaat om cartridges. Het is daarom slim om je verdiepen en te proberen welk merk het beste aansluit bij jouw wensen en jouw printer.

 Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Epson printerinkt uit huismerk inktcartridges of voor bijvoorbeeld huismerk varianten van HP inktpatronen. Beide opties zijn budgetvriendelijk omdat het huismerken betreft. 

3. Koop een voorraad in

Als je veel print en daardoor veel inkt verbruikt, kan het handig zijn om gebruik te maken van combinatie deals of groot verpakkingen. Dat is vaak goedkoper en dus budgetvriendelijker dan telkens kleinere verpakkingen te kopen. 

Wat zijn nog meer budgetvriendelijke tips als je gaat printen vanuit huis?

Check altijd voor je gaat printen of er geen fouten meer in het bestand staan. Zo voorkom je dat je soms meerdere keren moet printen. Print dubbelzijdig, dat scheelt weer papier en print regelmatig. Zo voorkom je dat de inkt opdroogt en niet meer naar behoren werkt. Meer slimme bespaartips lees je hier

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Sparen tegen een hoogte rente via Freedom24: mijn ervaring
Sinds het moment dat ik student was en op kamers ging, ben ik steeds meer bewuster geworden van geld. En hoe ‘duur’ het leven is....
Financiële zekerheid voor ZZP'ers: De voordelen van een ZZP hypotheek en deposito sparen bij NIBC 
Het berekenen van een hypotheek voor zelfstandigen (ZZP’ers) en het overwegen van deposito sparen bij de NIBC biedt ZZP’ers en ondernemers een solide financiële strategie...
Freedom24: wat is het voor een broker + is waard om te proberen? 
Als je je gaat verdiepen in beleggen, zul je zien dat er heel veel soorten brokers bestaan. Eén van die brokers is Freedom24. Freedom24 is...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF