ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

7 online cursussen om je kennis bij te spijkeren

Als ondernemer is het onwijs belangrijk dat je je kennis bij blijft spijkeren. Er is namelijk niemand die zegt dat het weer tijd is om een online cursus te volgen of een nieuwe skill aan te leren. Om je als ondernemer een handje te helpen, vind je hieronder 7 interessante online cursussen om je kennis bij te spijkeren.

Stilstaan in je ontwikkeling is funest

Ondernemen is topsport. Dit betekent dat je goed voor jezelf moet zorgen, gezond moet eten, genoeg slaap moet hebben en dat je jezelf moet blijven uitdagen. Als je dit niet doet, zijn er tien anderen die je inhalen. Hoewel er altijd ondernemers zijn die het beter en sneller doen dan jou, is het de kunst om zelf ook snel te blijven schakelen. Dit doe je door regelmatig uit je comfortzone te gaan, nieuwe skills aan te leren en online cursussen te volgen om je kennis bij te bijspijkeren.

Ga op onderzoek

Het aanbod aan online cursussen om je kennis als ondernemer bij te spijkeren is enorm. Daarom is het verstandig om eerst te weten waar je aan wilt werken. Anders zie je door de bomen het bos niet meer. ;-).

Zodra dat duidelijk is, kan de zoektocht gestart worden. Omdat er helaas nogal wat slechte cursussen online staan, is het ook een tip om eerst te Googlen en research te doen of de online cursus het geld ook wel echt waard is. Ook kan het helpen om op platformen zoals Mintcourse en Instagram te kijken wat het aanbod is en welke reviews ze ontvangen hebben.

>> Podcast tips voor ondernemers

Overzicht van online cursussen

Hieronder vind je een divers aanbod van online cursussen die interessant kunnen zijn als je werkt als ondernemer.

E-course digital nomad van Suzanne van Duijn

Wil je leren hoe je je leven zo kan inrichten dat je locatie onafhankelijk kunt werken waardoor je een vrijer leven kan lijden? Dan is de e-course van Suzanne een aanrader! Ze is ervaringsdeskundige en misschien wel de bekendste digital nomad van Nederland. In de cursus vind je stappenplan dat je moet zetten om jouw onderneming zo in te richten dat je niet gebonden bent aan een locatie om te werken.

Jouw kennis als online product van Simone Spukkel

Simone, degene die de cursus gemaakt heeft, is leerexpert en helpt je met deze online cursus om alle kennis die er in je hoofd zit te bundelen tot een online product. Zodat jij vervolgens zelf jouw kennis als een online product kunt verkopen en een passief inkomen kunt genereren.

De content course van de Content Coach

Content. Je kunt er niet meer zonder, maar des te belangrijker is het wel dat de content die je maakt voor je bedrijf, er tiptop uitziet en de juiste doelgroep bereikt. Maar hoe doe je dat? In deze cursus leg je in vijf dagen tijd de basis voor een ijzersterke content strategie voor jouw bedrijf.

Bouwen aan je bedrijfscultuur via Good Habitz

Het hebben van een gezonde bedrijfscultuur is heel belangrijk. Of je nu werkt met een aantal freelancers of als je mensen in dienst hebt. Maar hoe bouw je een gezonde bedrijfscultuur en hoe maak je van je medewerkers ambassadeurs van jouw bedrijf? Dat leer je in deze online cursus.

Productiviteit on fleek van Charlotte van het Wout

Kan je productiviteit wel een boost gebruiken? Wil je leren hoe je meer werk kan verzetten in minder tijd zonder dat de kwaliteit eronder lijdt? Dat kan! Charlotte van het Wout is expert op het gebied van productief werken en geeft je in deze online cursus een heleboel praktische tips om te zorgen dat je een efficiëntie slag maakt binnen jouw onderneming.

Onderhandelen via Icademy

Onderhandelen. De meeste mensen vinden het niet leuk of zijn er niet goed in, maar het is wel rente belangrijk. Er moet uiteindelijk genoeg geld in het laatje komen. In deze online cursus leer je diverse tactieken en strategieën die je kunt toepassen als je gaat onderhandelen.

Boekhouden voor beginners van Paperdork

De administratie is van bijna geen enkele ondernemer zijn of haar favoriete bezigheid. Dit is de reden dat veel ondernemers de administratie uitbesteden, zodat ze meer tijd hebben voor datgene waarom ze zijn gaan ondernemen. Toch is het handig om wel een bepaalde basiskennis te hebben, zodat je wel weet hoe gezond je bedrijf is. Dit alles leer je in de boekhoudcursus van Paperdork.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Je personeelsplanning optimaliseren doe je zo-2
Een goede personeelsplanning is essentieel voor elk bedrijf. Het zorgt voor genoeg personeel op de juiste momenten, ook helpt het om kosten te besparen en...
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF