ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Creditcards vergelijken: waar moet je op letten?

Een creditcard, zelf kan ik er niet zonder. Als parttime digital nomad reis ik veel. En als je veel reist, heb je al snel een creditcard nodig. In het buitenland is het toch veel gebruikelijker om met een creditcard te betalen. Maar ook duurdere aankopen zoals vliegtickets en bijvoorbeeld een laptop koop ik liever met een creditcard omdat je dan verzekerd bent als er iets gebeurt. Ben je geen frequent reiziger en wil je weten welke creditcard het beste is voor jou? Dan is het (financieel) slim om diverse creditcards te vergelijken. Waar je precies op moet letten, lees je hieronder. 

Verschillende smaken

Als je op zoek bent naar een creditcard, kom je er al snel achter dat je verschillende opties hebt. Zo kun je kiezen voor een prepaid creditcard of een reguliere (ook wel bekend als standaard) creditcard. Daarnaast is het goed om je te verdiepen in de kosten. Zowel hoeveel je creditcard per maand kost als de kosten buiten eurolanden. Deze kosten zijn verhoudingsgewijs duur. Net als geld opnemen. Daar betaal je al snel 4% rente over. 

Als laatste is het handig om je te verdiepen in hoe makkelijk je je creditcard kan opzeggen. Als je je creditcard alleen nodig hebt voor een specifieke vakantie, is het natuurlijk zonde dat je vervolgens een jaar lang betaalt voor een creditcard die je daarna niet meer gebruikt. Al deze informatie heb je nodig om diverse creditcards met elkaar te vergelijken. 

Prepaid of een standaard creditcard

Zoals je hierboven gelezen hebt, bestaan er twee soorten creditcards. De meest voorkomende en voor de hand liggende creditcard is een standaard creditcard die je afsluit bij je huisbank. Denk daarbij aan een creditcard van ING of bijvoorbeeld ABN AMRO. Triodos bank is de enige bank in Nederland die geen creditcard aanbiedt.  

Gelukkig heb je tegenwoordig allerlei prepaid creditcards. Dit wordt ook wel een oplaadbare creditcard genoemd. Een creditcard is van origine natuurlijk een manier om spullen en diensten te kopen zonder dat het geld direct van je rekening afgeschreven wordt. Wil je een prepaid creditcard? Dat kan! Dan moet je vooraf geld overmaken naar je creditcard. Je kan alleen het geld uitgeven wat er op je creditcard staat en niet meer.

Samengevat:

Een prepaid creditcard kun je alleen gebruiken als je genoeg geld op je creditcard hebt staan. Bij een standaard creditcard kun je een maximaal bedrag opmaken. Afhankelijk van de limiet van de creditcard. Vaak is dat €5.000,- of €10.000,-.

Houd rekening met de kosten

Als je creditcards vergelijkt, moet je rekening houden met de verschillende kosten. Denk aan afsluitkosten maar ook kosten om je creditcard buiten eurolanden te gebruiken. Dit zijn landen die geen euro hebben waardoor je te maken krijgt met een valutaverschil. Op Creditcard Vergelijking vind je een top 5 van de beste creditcards. Zo heb je direct een overzicht van de verschillende creditcards en kun je eenvoudig een keuze maken. 

Conclusie

Een creditcard is heel fijn, maar je moet – voor je een creditcard afsluit – je eerst goed verdiepen in de mogelijkheden en kosten en dat naast je eigen plannen leggen. Vergelijk diverse creditcards met elkaar, zodat je uiteindelijk de juiste keuze maakt. En je voorkomt dat je te veel betaalt.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
BHV cursus
BHV staat voor bedrijfshulpverlener (BHV). In elk bedrijf zijn meerdere mensen werkzaam als BHV’er. Dat betekent dat deze mensen ingrijpen als er sprake is van...
Elektrische autoverzekering_ wat kost het & welke mogelijkheden bestaan er?-3
Er vindt een transitie plaats. Steeds meer benzine auto’s worden ingeruild voor een elektrische auto. In plaats dat een auto aangedreven wordt door benzine wat...
Sparen tegen een hoogte rente via Freedom24: mijn ervaring
Sinds het moment dat ik student was en op kamers ging, ben ik steeds meer bewuster geworden van geld. En hoe ‘duur’ het leven is....

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF