ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Dromen waarmaken? 5 tips!

Iedereen heeft dromen en dromen zijn er om waar te maken. Niemand wil immers sterven met dromen die nooit waar gemaakt zijn. Daarom is vandaag de beste dag om te beginnen met het waarmaken van jouw dromen. Hoe je dat voor elkaar bokst, lees je in dit artikel.

1. Maak het concreet

Ga ervoor zitten en ga uitdenken wat je droom nu exact is en wat die droom inhoudt. Teken het uit of schrijf het op. Precies datgene wat voor jou het beste werkt. Zorg ervoor dat je het steeds een beetje concreter maakt totdat je je droom op papier hebt.

2. Wat heb je ervoor nodig

Zodra je duidelijk voor ogen hebt wat je droom is, kun je gaan onderzoeken wat je nodig hebt om die droom waar te maken. Moet je je laten omscholen? Moet je ervoor verhuizen? Of heb je alleen discipline nodig? Onderzoek het! Alleen dan kun je je dromen waarmaken.

Droom waarmaken

3. Maak een vision board

Verzamel een stapel tijdschriften en ga op zoek naar quotes, uitdrukkingen, opmerkingen en beelden die passen bij je droom. Plak ze vervolgens op een canvas en plaats deze canvas vervolgens op een plek in je huis waar je je vision board elke dag ziet.

Doordat je elke dag geconfronteerd wordt met jouw droom, ontstaat de kracht van visualisatie en is de kans groot dat jouw droom werkelijkheid wordt.

4. Maak een plan

Zodra je weet wat je nodig hebt om jouw droom waar te maken, is het slim om een plan te maken. Hoe ga je ervoor zorgen dat je je dromen kunt waarmaken? Probeer ook hier weer zo concreet mogelijk te zijn, zodat het ook realistisch is om je dromen waar te maken.

5. Go for it

Er bestaat geen perfect moment om je dromen waar te maken. Vandaag is de beste dag om te starten met het waarmaken van je dromen, want voor je het weet is het te laat. Zie niet te veel beren op de weg en laat je niet onzeker voelen door wat andere mensen in je omgeving zeggen. Het is jouw droom, dus laat je door niemand tegenhouden. Go for it!

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Efficiëntie verhogen binnen je bedrijf
Het verhogen van de efficiëntie binnen bedrijven is van levensbelang. Het zorgt niet alleen voor een kostenbesparing (en ik bedoel: welk bedrijf wil dat nu...
prepensioen: wat is het en hoe werkt het?
Als je mij via Instagram volgt, heb je het misschien al gezien. Later dit jaar ga ik met prepensioen. Op mijn eigen voorwaarden. De laatste...
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF