ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Perfect bestaat niet

We streven maar al te graag naar perfectie. Een perfect Instagram leven, een perfecte website en vooral een perfect leven. Maar jongens, perfect bestaat niet. Dus wat je ook probeert en hoeveel energie je er ook insteekt, je gaat het nooit bereiken. Er is ook geen perfect moment om je eigen bedrijf te starten. Doe het gewoon, spring in het diepe en ga ervoor.

Perfectie in andermans ogen

Veel mensen hebben vaak de droom om voor zichzelf te beginnen, maar twijfelen. Twijfelen wat het perfecte moment is, twijfelen over hun website, maar twijfelen ook over de online producten of diensten die ze willen aanbieden en noem het maar op. Maar als je telkens maar blijft twijfelen, ga je nooit stappen zetten..

Perfectie in perspectief

Heb je er weleens bij nagedacht dat datgene dat jij fantastisch vindt, niet voor iedereen geldt. Jij houdt van felle kleuren, terwijl iemand anders juist de voorkeur geeft aan aardetinten.

Je kunt alles op alles zetten om te zorgen dat jouw website perfect is voor jou. Maar dan is het ook alleen perfect voor jou. Iemand anders kan het lelijk vinden, maar kan ook denken dat het nog een rommeltje is en nog lang niet af is. Wat 100% voor jou is, is voor iemand anders 60%, 85% of 120%. Dus laat het los. Het kost veel te veel tijd. Tijd die je anders in je business had kunnen stoppen.

Perfectionisme is het andere uiterste van productiviteit

Als je je productiviteit wilt verhogen, kun je maar beter stoppen met perfectionisme, want dat is het grootste struikelblok. En vergeet niet: perfect bestaat niet. Door iedere keer iets te tweaken aan je website of social media kanalen, ben je de hele tijd heel veel tijd en energie aan het steken aan iets wat je niet verder gaat helpen. Je gaat niet opeens veel meer klanten krijgen of meer geld verdienen. Daarom is het heel slim om je eigen perfectionisme los te laten, de lat minder hoog te leggen en verder te gaan. Zo kun je stappen zetten, aan de slag voor klanten en (online) geld verdienen. Wel zo handig als je als freelancer werkt.. ?

Deel deze blog:

4 reacties

  1. haha ik ben hier best wel moeilijk in, dit zegt mijn vriend ook vaak tegen mij; Rachèl wat jij mooi of leuk vind hoeft een ander nog niet te vinden. En dan word ik weer even op mijn plek gezet hah maar goed geschreven! Hier heb ik dus echt wat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Je personeelsplanning optimaliseren doe je zo-2
Een goede personeelsplanning is essentieel voor elk bedrijf. Het zorgt voor genoeg personeel op de juiste momenten, ook helpt het om kosten te besparen en...
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF