ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Duurzame geschenken: wat zijn de mogelijkheden?

Als ondernemer is de kans groot dat je regelmatig op zoek bent naar leuke geschenken voor klanten en/of zakenrelaties. Het is namelijk goed voor je klantenbinding. Maar wat zijn nu leuke geschenken en misschien nog wel veel belangrijker: wat zijn duurzame geschenken? Duurzaamheid is een belangrijk thema voor veel ondernemers waardoor ze steeds vaker op zoek gaan naar geschenken die én bruikbaar en handig. En het liefst ook op een eigen manier bijdragen aan een duurzame manier van ondernemen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Lees snel verder!

Groeipapier als oplossing

Misschien heb je er al een keertje van gehoord. Groeipapier is een speciaal soort papier dat zaadjes bevat en je in de grond kunt stoppen. Super duurzaam dus. Afhankelijk van de soort zaadjes die erin zitten, ontstaan er allerlei mooie bloemen of planten als je het groeipapier in de grond stopt. Die bloemen of planten zijn weer goed voor de biodiversiteit. En het ziet er ook nog eens heel leuk uit!

Groeipapier zijn twee velletjes (vaak van gerecycled papier) die tegen elkaar aangeplakt worden. Daar tussenin worden de zaadjes gestopt. Je herkent het groeipapier aan de kleine bultjes die er in het papier zitten. Dat zijn namelijk de zaadjes.  

Al je drukwerk op groeipapier

Voor elk geschenk dat je nodig hebt als ondernemer, heb je drukwerk nodig. Heb je er al eens over nagedacht om het traditionele drukwerk te vervangen door drukwerk van groeipapier? Grote kans dat veel klanten en/of zakenrelaties het drukwerk na een tijdje in de papierbak gooien. Zonde van het papier en de drukkosten als je er zo over nadenkt. 

Wil je groeipapier bedrukken? Dan kan iedereen het drukwerk in de potgrond stoppen als je een balkon hebt of in de volle grond als je een tuin hebt en kunnen er mooie bloemen of planten uit ontstaan. Ideaal toch? 

Duurzame geschenken

Door al je drukwerk te vervangen door groeipapier, zet je automatisch de eerste stap naar duurzame geschenken. De volgende stap is kijken hoe je het geschenk zelf duurzamer kan maken. Er bestaan tegenwoordig allerlei leuke geschenken die ook nog eens een steentje bijdragen aan het milieu. 

Hierbij kun je denken aan:

  • Zaadzakjes of zaadbollen (dat draagt bij aan de biodiversiteit).
  • Doppers die je kan laten bedrukken met je bedrijfslogo (zorgt ervoor dat mensen minder losse plastic flessen gebruiken, maar kiezen voor een hervulbare fles).
  • Tassen van gerecycled katoen met je bedrijfslogo (voorkomt single-use plastic. Mensen kunnen de tas telkens opnieuw gebruiken als ze boodschappen of andere spullen ergens naartoe willen nemen).

En misschien nog wel het allerleukste: een tas van groeipapier. Dan kun je de hele tas na gebruik in de grond stoppen voor een allerlei mooie bloemen. Hoe leuk is dat?!

Aan elk duurzaam geschenk kun je vervolgens een kaartje, flyer of ander drukwerk toevoegen dat gedrukt is op groeipapier. Zo heb je én een duurzaam geschenk én je gebruikt groeipapier wat duurzaam is en stiekem eigenlijk ook een extra cadeautje is. Ideaal toch!?

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers
Als ondernemer ben je kwetsbaar. Dat heb je misschien niet in de gaten, maar dat is toch echt zo. Je denkt eerder: wat kan mij...
Iedereen zou een sidehustle moeten hebben: dit is waarom
Als je een saaie baan hebt, zul je vast vaak dagdromen over een leukere baan. Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het...
wat is een workation
De manier waarop we werken is aan het veranderen. Steeds meer mensen kiezen voor flexibiliteit, en dat betekent dat we ons werk niet langer alleen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF