ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips

Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen toen maakten we er nog niet zoveel gebruik van zoals we dat nu doen. Al helemaal als je werkzaam bent in een online marketing team. Het enige wat je nodig hebt om je werk uit te voeren is een laptop én goed werkend internet. En dat is ook te fixen buiten Nederland. Maar om ervoor te zorgen dat locatie onafhankelijk werken smooth verloopt, zijn er een aantal punten die je van te voren moet fixen die de samenwerking ten goede komen. Welke dat zijn, lees je in deze blog.

1. Maak gebruik van een Digital Asset Management systeem

Als je locatie onafhankelijk met je marketing team werkt, is het fijn om een aantal systemen te gebruiken om bestanden zoals foto’s, documenten en video’s op een gezamenlijke plek op te slaan. Zodat als een collega een bepaald beeld nodig heeft voor een campagne, hij of zij dit beeld eenvoudig kan vinden op de DAM. De DAM staat voor Digital Asset Management systeem.

Is je collega ziek? Werk je in een andere tijdzone? Dan is het heel fijn dat je ten alle tijden toegang hebt tot alle documenten, zodat je ongestoord verder kan werken aan de marketing voor jouw klant. Andere cloud diensten zoals Drive zijn ook heel handig om het op afstand werken te vergemakkelijken.

2. Regelmatig even afstemmen

Werk je locatie onafhankelijk met je marketing team? Super vet! Maar het is wel belangrijk dat de lijntjes kort blijven en je elkaar kan helpen als dat nodig is. Zeker als het hele marketing team op andere plekken werkt. Plan daarom een wekelijkse meeting in waar het hele marketing team bij elkaar zit. Dat is een perfect moment voor een check-in en te kijken waar collega’s eventueel tegenaan lopen en waar ze hulp bij nodig hebben.

Een wekelijkse meeting is heel belangrijk, want zo houd je het teamgevoel een beetje in stand ondanks dat je locatie onafhankelijk werkt.

3. Organiseer een workation

Hoewel het natuurlijk heel fijn is dat de mogelijkheid bestaat om locatie onafhankelijk te werken met je marketing team, is het voor de teambuilding belangrijk om elkaar af en toe te zien en iets leuks te doen. En als je volledig remote werkt, is een workation natuurlijk datgene wat je moet doen!

Organiseer een workation op een mooie, centrale plek waar je naast dat je keihard werkt, ook leuke dingen doet met het team. Een workation zorgt voor creativiteit, verbinding en uiteindelijk draagt het bij dat je samen als team door het vuur gaat voor klanten.

Locatie onafhankelijk ondernemen

Werk je niet in loondienst, maar ben je freelancer? Locatie onafhankelijk ondernemen is een feestje! En ik kan het weten. Ik werk al sinds eind 2018 locatie onafhankelijk. Sinds dat moment heb ik 1,5 jaar in Barcelona gewoond en ben ik heel veel op workation geweest. Een workation in Oostenrijk, Griekenland, Noord-Macedonië, Portugal en nog veel meer plekken.

Elke keer als ik weer vanuit een andere plek aan het werk ben, realiseer ik mij weer hoe dankbaar ik ben dat dit mogelijk is. Ik verdien mijn geld door mijn werk als interimmer, maar ook via mijn websites met de verkoop van digitale producten, affiliate marketing en betaalde artikelen op mijn websites, mijn nieuwsbrief en mijn Instagram.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF