ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips

Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent naar een fijne workshopruimte, een plek waar je een training kan geven of een grote zaal om presentaties te geven. Een goede plek voldoet aan een aantal eisen. Om je daarbij een handje te helpen, vind je hieronder 5 tips voor het vinden van de geschikte locatie als je binnenkort een zaal wil huren voor een zakelijk evenement.  

1. (Technische) benodigdheden

Heb je bepaalde attributen of (technische) benodigdheden (denk aan microfoon, een beamer of een whiteboard) nodig voor jouw zakelijke event? Check wat de mogelijkheden zijn bij de zaalverhuur en wat jij zelf eventueel moet regelen.  

2. Houd rekening met de bereikbaarheid 

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid zijn belangrijk als je op zoek gaat naar een zaal voor jouw business event. Niet iedereen heeft een auto. Houd daarom ook rekening met de bereikbaarheid van je event. Kun je er met het openbaar vervoer komen of moet je dan een uur van tevoren een belbus reserveren? Geloof me: dat laatste wil niemand.  

3. Hotel opties

De kans is groot dat – als je een zakelijk event organiseert – je klanten niet allemaal om de hoek wonen. Begint je zakelijk event al vroeg of duurt het meerdere dagen? Dan is het wel zo fijn dat er een hotel optie is. Een stukje service voor je klanten. Het is aan de klanten of ze het fijn vinden om een nachtje (of meer) te verblijven in het hotel. 

4. Wat wil je uitstralen? 

Als je op zoek bent naar een zaal om te huren voor je business event, is het eerste wat je jezelf moet afvragen: wat wil je uitstralen? Wil je ergens midden in de natuur op een boerderij zitten of vind je het belangrijk dat het een bepaalde zakelijke en luxe stijl uitstraalt? 

Elke bedrijf is anders

Dit is voor elke ondernemer anders en er bestaat geen goed of fout. Je kan een heisessie op beide plekken doen. Wil je een self love training geven, dan sluit die boerderij in de natuur iets meer aan. Leer je ondernemers hoe ze online geld kunnen verdienen met de verkoop van Etsy producten of geef je een training over een nieuw softwaresysteem? Dan sluit het huren van een zaal bij van der Valk beter aan. 

5. Cateringmogelijkheden 

Je wil je gasten natuurlijk wél in de watten leggen en ze voorzien van een hapje en een drankje tijdens jouw zakelijk event. Dan is het wel zo handig dat er cateringmogelijkheden zijn. Dit is bij de meeste plekken wel mogelijk, maar de ene plek heeft uitgebreidere opties dan de andere plek. 

Dus: of je nu binnenkort een congres organiseert en een congreslocatie zoekt of op zoek bent naar een plek waar je je (internationale) meetings kan houden. Met deze tips moet het wel lukken om de perfecte zaal te huren voor jouw zakelijke events. 

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF