ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Flexwerkplekken in Nederland

Werken vanuit je bed lijkt heerlijk, maar na een paar dagen ben je daar écht wel klaar mee. En daarnaast heel ergonomisch is het ook niet. Hoewel je prima vanaf je keukentafel kan werken of een bureau in een tweede slaapkamer, is het soms ook gewoon fijn om in een andere omgeving te zijn. Ben je op zoek naar fijne flexwerkplekken in Nederland? Dit zijn aanraders!

Wat is een flexwerkplek?

Een flexwerkplek is een plek waar je een dag, tijdelijk een bureau voor een paar maanden of juist voor de lange termijn een werkplek huurt. Zodat je ongestoord en omgeving door gelijkgestemden kan werken aan je bedrijf. Flexwerkplekken heb je in alle soorten en maten. Zo kun je vaak bij sociale organisaties (zoals het wijkcentrum en sociale werkplaatsen) gratis werken. Echter is het natuurlijk leuk als je je kunt omringen met gelijkgestemden en je creatieve brein geprikkeld en geïnspireerd wordt door de andere omgeving waar je bent.

Flexwerkplekken in Nederland

De meeste creatieve en fijne flexwerkplekken in Nederland liggen vaak in de Randstad. Dit komt simpelweg door het feit dat er meer ondernemers gevestigd zijn in de Randstad waardoor er ook meer behoefte is aan flexwerkplekken.

via/work

via/work is gevestigd in Diemen, vlakbij station Duivendrecht. Het bevindt zich op een bedrijventerrein, maar dat mag de pret niet drukken. Binnen is het een grote kleur explosie en is er werkelijk over elk detail nagedacht. Het is dé plek voor een creatieve brainstormsessie of als je gewoon wilt knallen voor je business.

NTWRKPLK

In Amersfoort, dichtbij het station, ligt NTWRKPLK gevestigd. Een hele fijne, lichte flexwerkplek waar je keihard kan werken aan je business om je doelstellingen te behalen. Ook handig als je in de middag een afspraak hebt in Amersfoort of omgeving en in de ochtend op een andere plek wilt werken.

De Kanarieclub

De Kanarieclub in Amsterdam kun je bijna niet missen. Het is officieel een restaurant, maar ze hebben een apart gedeelte gemaakt waar je kunt werken. Door de felle kleuren en de creatieve inrichting, is het een fijne flexwerkplek. En het is natuurlijk ook niet verkeerd dat je tijdens het harde werken kunt genieten van een lekkere lunch.

TSH collab

Je hebt ze vast wel een keer voorbij zien komen: TSH collab. Het is officieel een student hotel, maar ze hebben sinds een aantal jaar ook een co-workingspace toegevoegd waardoor het ook een fijne flexwerkplek is. Ze zitten door in Europa. Dat betekent dat je ook kunt werken bij hun als je een tijdje als digital nomad in Barcelona bent. Maar ze hebben ook genoeg flexwerkplekken in Nederland.

Work Garden

In Ede vind je Work Garden een flexwerkplek die zich perfect ontleent voor Instagram. Het ziet er allemaal tiptop uit en het is ook nog eens interieur proof. Het ziet er uit als een heerlijke plek om te werken en bevindt zich niet in de Randstad. Ook wel eens leuk!

Brandweerkantine

Ben je een dagje in Maastricht en opzoek naar een flexwerkplek of woon je in het zuiden? Dan is de Brandweerkantine een heerlijke plek om te werken. Ook dit is een restaurant waar genoeg ruimte is voor alle freelancers die op zoek zijn naar een fijne plek om te werken terwijl je ondertussen kunt genieten van lokale gerechten.

Mona & Co

Ik bedoel: wie wil er niet ook werken op een flexwerkplek waar je een in een soort mini huisje zit. Het is niet alleen goed voor je concentratie en stiekem heeft het ook een beetje een gezelligheid voel zo in zo’n mini hutje werken.

Hashtag Workmode

Last, but not least: Hashtag Workmode. Hoewel deze meeste mensen deze flexwerkplek wel kennen, mag hij toch echt niet ontbreken uit dit lijstje. Want OH wat zien de locaties er toch allemaal fabuleus uit. Stuk voor stuk. Hier moet iedere vrouwelijke ondernemer een keer gewerkt hebben.

Conclusie

Er zijn heel veel fijne flexwerkplekken in Nederland. Alleen moet je in sommige provincies nét wat harder zoeken om ze te vinden. En anders trek je toch je stoute schoenen aan en begin je toch gewoon een eigen flexwerkplek in de regio waar jij woont?!

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...
Een bedrijf starten in Nederland
Bij het starten van een bedrijf in Nederland is het kiezen van de juiste juridische structuur een essentiële eerste stap. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF