ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Fijne flexwerkplekken in Nederland

Werken vanuit je bed lijkt heerlijk, maar na een paar dagen ben je daar écht wel klaar mee. En daarnaast heel ergonomisch is het ook niet. Hoewel je prima vanaf je keukentafel kan werken of een bureau in een tweede slaapkamer, is het soms ook gewoon fijn om in een andere omgeving te zijn. Ben je op zoek naar fijne flexwerkplekken in Nederland? Dit zijn aanraders!

Wat is een flexwerkplek?

Een flexwerkplek is een plek waar je een dag of tijdelijk een bureau of een meetingruimte huurt, zodat je als ondernemer kan werken aan je bedrijf. Flexwerkplekken heb je in alle soorten en maten. Zo kun je vaak bij sociale organisaties (zoals het wijkcentrum en sociale werkplaatsen) gratis werken. Echter is het natuurlijk leuk als je je kunt omringen met gelijkgestemden en je creatieve brein geprikkeld en geïnspireerd wordt door de andere omgeving waar je bent.

Flexwerkplekken in Nederland

De meeste creatieve en fijne flexwerkplekken in Nederland liggen vaak in de Randstad. Dit komt simpelweg door het feit dat er meer ondernemers gevestigd zijn in de Randstad waardoor er ook meer behoefte is aan flexwerkplekken.

via/work

via/work is gevestigd in Diemen, vlakbij station Duivendrecht. Het bevindt zich op een bedrijventerrein, maar dat mag de pret niet drukken. Binnen is het een grote kleur explosie en is er werkelijk over elk detail nagedacht. Het is dé plek voor een creatieve brainstormsessie of als je gewoon wilt knallen voor je business.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meet Via/Work. A brand new co-working in Amsterdam.

Een bericht gedeeld door ViaWork (@viawork) op

NTWRKPLK

In Amersfoort, dichtbij het station, ligt NTWRKPLK gevestigd. Een hele fijne, lichte flexwerkplek waar je keihard kan werken aan je business om je doelstellingen te behalen. Ook handig als je in de middag een afspraak hebt in Amersfoort of omgeving en in de ochtend op een andere plek wilt werken.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij NTWRKPLK staat het stimuleren en motiveren van creatieve, ambitieuze ondernemers centraal. We wilde daarom een broedplaats creëeren waar mensen samen kunnen komen om elkaar te versterken. Met die gedachte hebben we de verschillende ruimtes gecreëerd: * Flexruimte waar je zelf aan de slag kan * Vergaderruimte voor meetings & brainstormssessies * Een coachingsruimte waar jij andere in een vertrouwde omgeving verder kan helpen * En een eventruimte, speciaal om kennis te delen — een van onze core values Wil jij gebruikmaken van een van onze ruimtes, stuur ons een DM of email via de website. Alle ruimtes zijn namelijk te huur per uur, dagdeel of dag #NTWRKPLK

Een bericht gedeeld door NTWRKPLK (@ntwrkplk) op

De Kanarieclub

De Kanarieclub in Amsterdam kun je bijna niet missen. Het is officieel een restaurant, maar ze hebben een apart gedeelte gemaakt waar je kunt werken. Door de felle kleuren en de creatieve inrichting, is het een fijne flexwerkplek. En het is natuurlijk ook niet verkeerd dat je tijdens het harde werken kunt genieten van een lekkere lunch.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Is dit ongeveer wat ze bedoelen met de kalmte voor de storm? #kanarieclub

Een bericht gedeeld door Kanarie Club (@kanarieclub) op

TSH collab

Je hebt ze vast wel een keer voorbij zien komen: TSH collab. Het is officieel een student hotel, maar ze hebben sinds een aantal jaar ook een co-workingspace toegevoegd waardoor het ook een fijne flexwerkplek is. Ze zitten door in Europa. Dat betekent dat je ook kunt werken bij hun als je een tijdje als digital nomad in Barcelona bent. Maar ze hebben ook genoeg flexwerkplekken in Nederland.

>> 5 belangrijke ondernemerslessen

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Are you ready to be back at the most liveable workplaces in the world? We are getting ready for our reopening coming very soon! We have been working on hygiene measures to keep all of our community safe ⚡️ Stay tuned! #coworking #amsterdamcoworking #flexibility #adapt #amsterdam #netherlands #coworking #flex #tshcollab #officelife #amsterdamwork #memberships #networking #connect #workmeetlife

Een bericht gedeeld door TSH Collab (@tshcollab) op

Work Garden

In Ede vind je Work Garden een flexwerkplek die zich perfect ontleent door Instagram. Het ziet er allemaal tiptop uit en het is ook nog eens interieur proof. Het ziet er uit als een heerlijke plek om te werken en bevindt zich niet in de Randstad. Ook wel eens leuk!

Brandweerkantine

Ben je een dagje in Maastricht en opzoek naar een flexwerkplek of woon je in het zuiden? Dan is de Brandweerkantine een heerlijke plek om te werken. Ook dit is een restaurant waar genoeg ruimte is voor alle freelancers die op zoek zijn naar een fijne plek om te werken terwijl je ondertussen kunt genieten van lokale gerechten.

Mona & Co

Ik bedoel: wie wil er niet ook werken op een flexwerkplek waar je een in een soort mini huisje zit. Het is niet alleen goed voor je concentratie en stiekem heeft het ook een beetje een gezelligheid voel zo in zo’n mini hutje werken.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

??: Opzoek naar een werkruimte in Amsterdam? MOMA&CO verhuurd flexplekken! Perfect als je wilt werken in een prettige werkomgeving en goed ter uitbreiding van je netwerk! ??? •. ??: Looking for a workspace in Amsterdam? MOMA&CO has a large amount of flex work spaces! Perfect if you’d like to work in a nice work environment and for expanding your network! ???

Een bericht gedeeld door MOMA&CO amsterdam (@momaencoamsterdam) op

Hashtag Workmode

Last, but not least: Hashtag Workmode. Hoewel deze meeste mensen deze flexwerkplek wel kennen, mag hij toch echt niet ontbreken uit dit lijstje. Want OH wat zien de locaties er toch allemaal fabuleus uit. Stuk voor stuk. Hier moet iedere vrouwelijke ondernemer een keer gewerkt hebben.

Dit bericht bekijken op Instagram

TROTS! Vandaag lanceren we namelijk een gloednieuwe tool om iedereen binnen onze Hashtag Workmode huurders-community nog dichter bij elkaar te brengen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan dit nieuwe platform, en we zijn dus ook supertrots dat we er eindelijk mee kunnen starten. ??✨⁠ ⁠ Zoek je iemand die kan helpen bij jouw SEO? Heb je lastminute een fotograaf nodig voor een klus? Wil je graag eens sparren met een branding expert? Dit wordt dé plek om elkaar te vinden en met elkaar in contact te komen.⁠ ⁠ In de feed kun je berichten plaatsen, reageren en nieuws delen. Door de verschillende channels en tags, kun jij precies volgen wat voor jou interessant is. Er is daarnaast ook een speciale events pagina, waar je ook jouw event kunt toevoegen en zichtbaar kunt maken voor de hele community. Maar het is ook praktisch, want met deze tool kun je je facturen inzien, je abonnement wijzigen en de meeting rooms op onze locaties inboeken. Kortom: één digitale plek waar onze community samen komt. We are over the moon! ? #workmode #coworkingspace #amsterdam #utrecht #rotterdam #groningen #zakenvrouwen #businessbabesnl #zzp #zzper

Een bericht gedeeld door HASHTAG WORKMODE (@hashtag_workmode) op

Conclusie

Er zijn heel veel fijne flexwerkplekken in Nederland. Alleen moet je in sommige provincies nét wat harder zoeken om ze te vinden. En anders trek je toch je stoute schoenen aan en begin je een eigen flexwerkplek in de regio waar jij woont.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Efficiëntie verhogen binnen je bedrijf
Het verhogen van de efficiëntie binnen bedrijven is van levensbelang. Het zorgt niet alleen voor een kostenbesparing (en ik bedoel: welk bedrijf wil dat nu...
prepensioen: wat is het en hoe werkt het?
Als je mij via Instagram volgt, heb je het misschien al gezien. Later dit jaar ga ik met prepensioen. Op mijn eigen voorwaarden. De laatste...
Investeren als ondernemer
Als ondernemer is het verstandig om regelmatig te investeren. Hoe meer je investeert, hoe lager je winst is, hoe minder je belasting je hoeft te...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF