ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Werken als digital nomad? Dit moet je regelen

Werken als digital nomad is voor veel mensen een grote droom. En waar een wil is, is een weg. Toch vinden veel mensen het eng om de eerste stap te zetten. Werken als digital nomad, brengt onzekerheden met zich mee. Je hebt werkt als freelancer en bent niet meer in dienst van een baas, waardoor je opeens te maken krijgt met financiële onzekerheid. Je salaris wordt niet meer iedere maand gestort op je rekening, maar nu moet je opeens zelf aan de bak met het binnenhalen van opdrachten en het zorgen dat opdrachtgevers je op tijd betalen. Toch komt er nog veel meer bij kijken als je besluit te gaan werken als digital nomad. Welke dingen je nog allemaal moet regelen, vind je hieronder.

Bouw een locatie onafhankelijk bedrijf op

Klinkt simpel, niet waar? Iedereen heeft een bepaald talent. Ga bij jezelf na welk talent jij hebt. Zodra je erachter bent waar je goed in bent, is het belangrijk om te kijken hoe je dit talent kunt ombuigen tot een bepaald bedrijf waarmee je geld kunt verdienen.

In veel sectoren is het eenvoudig om locatie onafhankelijk te werken, denk aan online marketing, copywriting, vertaling, website designer, PR, maar ook het creëren van informatieproducten (denk aan e-cursussen of e-books) over alle soorten onderwerpen. Uiteraard kun je – als je creatief bent – met nog veel meer beroepen locatie onafhankelijk werken.

Creëer een verdienmodel

Zodra je weet wat voor een bedrijf je wilt oprichten, is het goed om na te denken wat voor een verdienmodel je daaraan gaat koppelen. Wil je een uurtjes fabriek worden, wil je op projectbasis werken of kies je toch liever voor een meer passievere vorm en wil je e-cursussen creëren?

Parttime digital nomad zijn

Werken als digital nomad is fantastisch. Maar veel mensen verlangen na een bepaalde tijd toch weer terug naar een eigen plekje. Ofwel een thuis. En dat is logisch. Als je besluit om als digital nomad aan de slag te gaan, kan dat namelijk ook parttime.

Drie maanden digital nomad in Barcelona

Zelf heb ik de afgelopen drie maanden in Barcelona gewoond en gewerkt als digital nomad. Terwijl mijn vriend in Nederland achterbleef in ons huis. Dus ook als je dromen anders zijn dan je partner, wil dat niet zeggen dat werken als digital nomad niet mogelijk is. Het is belangrijk dat je open en eerlijk over bent en regelmatig erover praat met je partner. Samen kom je er vaak wel uit.

>> Tips om meer klanten te vinden.

Bereid je goed voor

Zodra je eenmaal besloten hebt om te werken als digital nomad en een bedrijf hebt gelanceerd, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Klanten binnenhalen op afstand als je net begonnen bent, kan soms lastig zijn. Daarnaast zijn er nog 1000 en 1 andere dingen waar je aan moet denken als je voor langere tijd naar het buitenland gaat om te werken als digital nomad. Gelukkig zijn er genoeg websites waar je veel informatie kunt vinden zoals Meetingsinthesun.nl.

Volg de Digital Nomad Instagram cursus

Op 10 juni start de Digital Nomad Instagram cursus van Suzanne van VrijeMeid.nl. Tijdens de Instagram cursus ontvang je zeven dagen lang 15 minuten aan Stories waarin Suzanne je allerlei informatie geeft over werken als digital nomad. Als een echte expert (gemiddeld woont ze zo’n vier maanden per jaar in het buitenland), weet ze als geen ander hoe het is om te werken als digital nomad. Droom je van een bestaan als digital nomad? Dan is deze cursus een aanrader!

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Bedrijfsfilm laten maken? Handige tips & tricks
Het is een aanrader voor elk bedrijf: een goede bedrijfsfilm waarin heel duidelijk de missie en visie naar voren komen. Een video om (potentiële) klanten...
Elektronicaverzekering: wat houdt het in?
Als ondernemer zijn er een aantal zaken waar je je in moet verdiepen als je start met ondernemen. Of als je onderneming opeens flink aan...
Duurzame geschenken: wat zijn de mogelijkheden?
Als ondernemer is de kans groot dat je regelmatig op zoek bent naar leuke geschenken voor klanten en/of zakenrelaties. Het is namelijk goed voor je...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF