Carrière Online ondernemen

Review | Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel

Review | Nice girls don't get the corner office - Lois P. Frankel

Zelfhulpboeken zijn populair. En dat is niet voor niets: je moet jezelf telkens blijven ontwikkelen. Of je nu werkt als ondernemer, freelancer of in loondienst bent. Zelfontwikkeling is zeker gezien de maatschappij waarin we ons op dit moment bevinden onwijs belangrijk. Daarnaast heb je het zelf ook nodig. Afgelopen maand heb ik het boek Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel gelezen en hieronder vind je de review.

Mini handleidingen

Het boek bestaat uit acht verschillende onderdelen. Veel voorkomende fouten worden gebundeld in een bepaald thema. Zo kun je ervoor kiezen om te starten met een bepaald thema. Echter is het aan te raden om het hele boek te lezen, omdat je altijd wel iets nieuws leert.

Adviezen om te groeien in je werk

Het boek Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel kun je zien als één groot handboek vol met fouten die vrouwen maken op het werk of tijdens het ondernemen. De fouten worden uitgelegd aan de hand van een situatie uit de praktijk en vervolgens vind je allerlei coachingstips om te voorkomen dat je de fouten nog keer maakt.

Over de schrijfster

Lois P. Frankel is de schrijfster van het boek. Ze is Amerikaans, heeft jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt en is uiteindelijk een eigen coaching praktijk voor hoogopgeleide vrouwen begonnen. En met succes. Ze is zelfs tijdelijk in San Francisco gaan wonen zodat ze een grote doelgroep kon helpen.

Ervaringsdeskundige

Doordat ze de afgelopen jaren onwijs veel kennis heeft opgedaan, weet ze als geen ander hoe het er op de werkvloer aan toe gaat en welke fouten vrouwen maken. Al deze fouten heeft ze geprobeerd te tackelen in haar boek Nice girls don’t get the corner office en vervolgens allerlei coachingtips gegeven zodat vrouwen niet meer dezelfde fouten maken.

Zelfontwikkeling voor vrouwen

Het boek leest heel erg fijn. Het is opgedeeld in 133 coachingtips die je kunt zien als een mini hoofdstuk. In het boek wordt onder andere aandacht besteed aan hoe je het spel speelt op de werkvloer, hoe je jezelf op de markt zet, maar ook hoe je overkomt.

Met de neus op de feiten gedrukt

De coachingtips zijn stuk voor stuk waardevol, omdat de schrijfster je als het ware een spiegel voorhoudt. Een spiegel hoe jij waarschijnlijk reageert, je gedraagt of doet in een bepaalde situatie. En vervolgens ook hele duidelijke en concrete tips geeft hoe je jezelf kunt ontwikkelen.

Omdat het om zoveel kleine, maar onwijs belangrijke coachingtips gaat die je je leven lang kunt toepassen op de werkvloer, kan ik oprecht zeggen dat het dé zelfontwikkeling bijbel voor vrouwen is!

>> 10 interessante zelfhulpboeken

Ontwikkel jezelf!

Zelfontwikkeling is erg belangrijk. Zeker in de maatschappij waar we ons op dit moment bevinden. Daarom is het boek Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel absoluut een aanrader voor elke vrouw. Of je nu parttime of fulltime werkt, of helemaal niet werkt of als ondernemer werkt. Er staan heel veel waardevolle lessen in die je je hele leven meeneemt.

Jouw weg naar succes

Je kunt het zien als een persoonlijk ontwikkelplan. Alle coachingtips waar je nog moeite mee hebt, kun je markeren om daar de komende tijd mee aan de slag te gaan, zodat je daar sterker van wordt als vrouw.

Het boek Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel is verkrijgbaar via Bol.com en kost €15,99.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
No Comments
Leave a Reply