ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Interessante zelfhulpboeken voor op je verlanglijstje

Zelfhulpboeken zijn populairder dan ooit. En dat is niets voor niets. We steken met ons allen veel meer tijd in persoonlijke ontwikkeling. Om je een handje te helpen vind je hier 10 interessante zelfhulpboeken voor op je verlanglijstje. En vergeet niet: het lezen van een zelfhulpboek draagt bij aan een betere balans tussen werk en privé.

Waarom is persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk?

Sommige mensen vragen zich af waarom zelfontwikkeling en dus het lezen van interessante zelfhulpboeken zo belangrijk is. Niet iedereen heeft dezelfde arbeid ethos als jij. De één is meer bezig met zijn of haar carrière dan de andere en dat is ook prima. Maar omdat we nu eenmaal in een hele snelle wereld leven, is het erg belangrijk om jezelf steeds verder te ontwikkelen, anders kan het zijn dat je stilstaat in je eigen ontwikkeling en dat is het allerlaatste wat je wilt.

10 x interessante zelfhulpboeken

1. Hoe word je ALLES? – Emilie Wapnick

Het boek gaat over de grootste vraag in het leven: “Wat wil je later worden als je groot bent?” Het lijkt een onschuldige vraag, maar onbewust ga je vanaf dat moment denken dat je in een bepaalde baan moet passen. En wat nu als je twee of zelfs drie banen (of sectoren) interessant vindt? Dit boek gaat je daarbij helpen!

2. Goaldigger Mindset – Eve Tomaszweki

Werken aan je doelen én aan je eigen mindset om te zorgen dat je je doelen ook écht gaat halen? Dit boek geeft je concrete handvatten om direct mee aan de slag te gaan.

3. Master your Mindset – Michael Pilarczyk

Dit boek gaat zowel over je persoonlijke groei als zakelijk succes. Michael neemt je mee in zijn eigen weg naar succes om jou als lezer te inspireren en te helpen om de juiste stappen te zetten naar een succesvol leven.

4. Happy LifeHack 365 – Kelly Weekers

Dit boek leert je hoe je doormiddel van simpele trucjes je leven nog leuker kunt maken en hoe je bovenal gelukkiger wordt. Het is een heel praktisch boek met 100 oefeningen waar je direct mee aan de slag kunt.

5. Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel

Dit is hét carrière boek voor vrouwen. Vrouwen denken vaak dat ze aardig gevonden moeten worden door iedereen en durven vaak niet op de voorgrond te treden. Onzin! Lois deelt haar eigen praktijkervaring zodat jij daarvan kunt leren en je eigen carrière kunt rocken.

6. Fokking druk – Thijs Launspach

Druk zijn is het nieuwe normaal. Als je het niet druk hebt, gaat er iets niet goed wordt al snel gedacht en dat is natuurlijk onzin. Thijs zoekt uit waarom mensen last hebben van FOMO (Fear of Missing Out) en deelt praktische tips om minder druk te zijn.

7. Profit First – Mike Michalowicz

Werken aan je money mindset is belangrijk. In het boek Profit First wordt hier volop aandacht aanbesteedt. Door te werken met diverse spaarpotjes, waaronder een potje winst, creëer je veel meer overzicht in je eigen geldstromen. Met als doel om uiteindelijk je eigen winstgevendheid te vergroten.

8. De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson

Dit boek je leert je om juist niet weg te rennen als je fouten maakt, maar hoe je om moet gaan met fouten in je leven. Zodra je de waarheid onder ogen durft te komen, zul je uiteindelijk groeien en meer zelfvertrouwen krijgen.

9. Het Clockwork effect – Mike Michalowicz

Werk je jezelf drieslagen in de rondte en vraag je jezelf af of dit niet misschien anders kan? Dan is dit boek iets voor jou. Dit boek laat je in zien hoe je succesvol kunt worden zonder alles zelf te doen. Iedereen heeft een eigen expertise. Durf te ontdekken waar je minder sterke kanten liggen en waar je hulp bij kunt gebruiken. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om jezelf boventallig te maken binnen je eigen bedrijf.

10. Focus AAN/UIT – Mark Tigchelaar

Focus. Het is zó belangrijk om bepaalde taken af te ronden, om op te letten tijdens belangrijke gesprekken of naar bepaalde doelen toe te werken. Maar in de praktijk blijkt het vaak nog erg lastig om die focus erin te houden. In dit boek vind je allerlei tips en tricks om te werken aan je focus. Zodat je meer grip krijgt op je situatie, zodat je je eigen doelen kunt waarmaken.

Conclusie

Zo. Dit zijn 10 interessante zelfhulpboeken voor op je verlanglijstje. Uiteraard zijn er nog veel meer interessante zelfhulpboeken, maar dit is een leuk lijstje om mee te starten. 😉

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...
Een bedrijf starten in Nederland
Bij het starten van een bedrijf in Nederland is het kiezen van de juiste juridische structuur een essentiële eerste stap. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF