ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Ondernemer van de maand: Santousha Kalk

Nederland telt veel ondernemers. Veel van die ondernemers zijn begonnen met hun bedrijf uit pure passie. Ze gaan door het vuur voor hun onderneming en willen vooral zoveel mogelijk mensen helpen en inspireren. Daarom is de rubriek Ondernemer van de maand in het leven geroepen om ondernemers een podium te bieden en hun verhaal te delen. Elke maand is er een andere ondernemer aan het woord. Deze keer is de beurt aan Santousha Kalk, online marketeer. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Vertel eens wie je bent

“Mijn naam is Santousha Kalk, geboren in 1987 in Suriname en sinds 2006 actief als online marketing consultant. Ik ben de eigenaar van Virtual Creatives, waar ik ondernemers ondersteun met het adverteren op Facebook en Google.”

Vertel eens wat over je bedrijf

“Met Virtual Creatives richt ik me voornamelijk op adverteren op social media en Google. Het gaat dan om eenmalige werkzaamheden en ook abonnementen. De meeste klanten nemen een langer traject bij me af.

Hoe ik aan klanten kom? Tot nu toe ben ik steeds benaderd voor opdrachten. Ik heb geen acquisitie als zodanig hoeven te doen. Ik heb een leuk netwerk bestaande uit andere ondernemende dames en die sturen graag klanten mijn richting op. Ik ben daar zo dankbaar om.”

Hoe ben je ondernemer geworden?

“Ik ben heel jong begonnen als online marketeer. Eerst als hobby en daarna was het een bijbaantje voor mij. Na mijn studie aan de Hogeschool InHolland heb ik acht jaar gewerkt bij een online marketingbureau. Hier maakte ik kennis met Google Ads en later ook adverteren op Facebook en Instagram.

Online marketing heb ik altijd leuk gevonden, en ik voelde dat ik meer kon doen voor mijn klanten als ik voor mezelf aan de slag ging. Ik voelde me een beetje beperkt in mijn werkzaamheden waar ik zat en ging dus eigen weg. Ondernemerschap was niet iets wat ik ambieerde. Het kwam gewoon op mijn pad nadat ik een leuk aanbod kreeg om als freelancer bij een internationale agency te werken. Ik had daar meer vrijheid en heb er zoveel geleerd. Pas toen waagde ik het om de stap te nemen.”

Wat vind je het allerleukste aan ondernemen?

“Het leukste aan ondernemen is dat je meteen beloond wordt als je het goed doet. Tevreden klanten zullen je makkelijker aan iemand anders aanbevelen. En ze nemen ook steeds meer bij je af. Je merkt het dus meteen aan je inkomsten en de terugkoppeling die je krijgt. Maar ook de vrijheid.”

Wat vind je het minst leuke aan ondernemen?

“Ik ben altijd aan en wil meer doen dan ik kan. Maar dat hoort nu tot het verleden, want ik heb nu twee personen in dienst genomen.”

Wat is jouw Big Hairy Audacious Goal?

“Minder uren draaien en toch weer een ton omzetten…”

Santousha Kalk van Virtual Creatives

Wat is je grootste fuck-up van de afgelopen maanden? 

“Ja zeggen tegen een project die niet bij mij bleek te passen. Ik ben daar eerlijk over geweest en heb me voor aanvang teruggetrokken. Maar dat werd niet op prijs gesteld.”

Ben je bezig met passief inkomen?

“Nog niet. Ik heb wel een interesse in beleggen, maar ben me nog aan het inlezen hierover.”

Wat zou je doen met je onderneming als tijd en geld geen rol zouden spelen? 

“Wat ik nu al doe. Ik ben best tevreden met mijn onderneming. Misschien vaker op reis gaan. Ik wil veel meer van de wereld zien.”

Wat is jouw ultieme tip aan andere ondernemers?

“Zorg dat je zichtbaar bent en go the extra mile voor je klanten! Via 1 tevreden klant haal je minstens 5 andere klanten binnen.”

Wil je de avonturen van Santousha Kalk volgen? Volg haar dan op Instagram of haar website Virtual Creatives.


Wil jij de volgende keer shinen in deze rubriek en iets vertellen over jouw bedrijf? Dat kan! Vul dan hier het formulier in met alle vragen en dan gieten we jouw antwoorden ook in een tof artikel.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Je personeelsplanning optimaliseren doe je zo-2
Een goede personeelsplanning is essentieel voor elk bedrijf. Het zorgt voor genoeg personeel op de juiste momenten, ook helpt het om kosten te besparen en...
De beste kantoormeubelen voor startups
Als je een nieuw bedrijf begint, ken je de uitdagingen: de kosten stapelen zich op, terwijl succes nog onzeker is. Je investeert liever  in je...
4 redenen om fulfilment uit te besteden 
Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF