ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

4 redenen waarom de Engelse taal belangrijk is

Heb je er ooit eens bij stilgestaan dat wij het als Nederlanders het best goed doen qua Engels? Op zowel de basisschool als op de middelbare school worden Engelse lessen aangeboden en maar goed ook, want business wise is het niet alleen heel fijn om Engels te spreken, maar ook heel erg handig. Zeker als Digital Nomad, maar ook als je bij een internationaal bedrijf werkt. Daarom vind je hier 4 redenen waarom de Engelse taal belangrijk is.

1. Steenkolen Engels

Je kent het wel, dat moment dat je de televisie aanzet en premier Rutte of een andere belangrijke persoonlijkheid opeens in het Engels gaat praten. Van sommige mensen is hun Engels beroerd. Het is van dat typische Nederlandse Engels. Engels waarbij je plaatsvervangende schaamte krijgt… En dat wil je voorkomen! Dus wil je je Engels verbeteren? Volg dan een Business English course bij Masterclass English om je Engels te verbeteren voor het bedrijfsleven.

2. Internationaal aan de slag

Eén van de belangrijkste redenen om te zorgen dat je vloeiend Engels spreekt, zonder een extreem accent én op business niveau goed uit de voeten komt, is omdat je dan overal ter wereld aan de slag kunt. In alle grote (hoofd)steden kun je je prima redden met de Engelse taal. Dus als je besluit te gaan emigreren naar Kopenhagen of naar Bangkok, kan dat uiteraard, maar als je vloeiend Engels spreekt is dat toch veel makkelijker bij het vinden van een baan.

>> 5 tips waarom investeren in jezelf als freelancer zo belangrijk is

3. Werken als Digital Nomad

Dit staat eigenlijk inherent aan werken voor een internationaal bedrijf of werken vanuit het buitenland voor een internationaal bedrijf. Als je besluit als Digital Nomad aan de slag te gaan, kun je overal ter wereld klanten zoeken. Dit maakt de kans op werk vele malen groter. En je kunt besluiten een wereldreis te maken en voor klanten over de hele wereld te werken.

4. Bruggen bouwen

Doordat je vloeiend Engels spreekt, zorgt dat ervoor dat je met iedereen kunt communiceren. Of dat nu iemand in Brazilië is of iemand in Tanzania. Hierdoor ben je in staat om bruggen te bouwen. Je kunt als het ware als een spin in het web fungeren en meerdere takken van sport bedienen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die de Engelse taal goed beheren, gelukkiger zijn. Dus waar wacht je nog op?!

*Samenwerking

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Efficiëntie verhogen binnen je bedrijf
Het verhogen van de efficiëntie binnen bedrijven is van levensbelang. Het zorgt niet alleen voor een kostenbesparing (en ik bedoel: welk bedrijf wil dat nu...
prepensioen: wat is het en hoe werkt het?
Als je mij via Instagram volgt, heb je het misschien al gezien. Later dit jaar ga ik met prepensioen. Op mijn eigen voorwaarden. De laatste...
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF