ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

In jezelf investeren als freelancer? 5 tips!

Werken als freelancer biedt heel veel voordelen, waaronder de vrijheid om te werken waar en wanneer je maar wilt en meestal verdien je ook nog eens veel meer als freelancer. Zeker als je besluit om als interimmer aan de slag gaat en elke maand een vast aantal uur hebt die je declarabel bent. Als je een paar jaar fulltime als interimmer werkt, kun je lekker binnenlopen. Maar om te zorgen dat je als freelancer opvalt tussen de massa, want ja er zijn nu eenmaal veel freelancers, is het belangrijk dat je iets extra’s gedaan hebt of doet. Wat maakt jouw bijzonder waardoor je opvalt en een con-collega niet? Precies! Investeren in jezelf als freelancer is enorm belangrijk. Stilstaan in je eigen ontwikkeling is funest, net als non stop 80 uur per week werken. Daarom vind je hier 5 hoe je op een duurzame manier kunt investeren in jezelf.  

1. Cursussen + trainingen

Misschien wel het allerbelangrijkste: zorg dat je jezelf de hele tijd ontwikkelt. Als freelancer moet jezelf zorgen dat je kennis up-to-date blijft en dat je jezelf steeds alle nieuwe ontwikkelingen aanleert. Volg daarom regelmatig trainingen, cursussen of lees relevante boeken voor jouw vakgebied om jezelf telkens weer te ontwikkelen. 

2. Investeer in een goede website

Je website is per slot van rekening toch je visitekaartje. Investeer daarom niet alleen in een mooie website, maar zorg ook dat die goed vindbaar is. Anders kun je nog zo’n mooie website hebben, maar als niemand je website bezoekt, heeft het natuurlijk geen zin. 

Daarnaast is het goed om te investeren in een aantal mooie foto’s van jezelf. Als freelancer draait het om jou. Plan een keer een fotoshoot in, zodat je die mooie foto’s op je website kunt gebruiken, maar ook voor je social media kanalen. Want die zijn ook onderdeel van je visitekaartje.

3. Blijk van waardering

Als je als freelancer werkt, is er niemand die je een blijk van waardering kan geven. Normaal gesproken heb je een baas die je een keer een fles wijn geeft omdat je goed bezig bent of een compliment geeft als je iets goeds gedaan hebt.

Ditzelfde geldt als je jarig bent, een bonus krijgt of een Kerstpakket aan het einde van het jaar. Als freelancer ben je zelf je eigen baas en is er niemand die dat voor je doet. Gelukkig zijn er ondertussen allerlei initiatieven waar je als freelancer aan kunt deelnemen en waar je een Kerstpakket zelf samenstellen. Een Kerstpakket uitpakken blijft toch iets nostalgisch. Ook voor freelancers.

4. Laptopvrij vakantie

Nu denk je misschien waarom is dit ook investeren in jezelf als freelancer? Precies om die reden dat je ook moet ontspannen mét een laptopvrije vakantie. Je batterij opladen en de boel de boel laten hoort daar ook bij. Gun jezelf die massage of vakantie of een nieuwe outfit. Jezelf verwennen op een manier die voor jou het beste werkt, is het belangrijkste.

Digitale producten verkopen? Zo doet je dat!

5. Tools die je leven beter maken

Er zijn talloze tools die je leven net iets beter maken. Tools om efficiënter te werken, tools om werk simpeler te maken of tools om je werk deels uit te besteden. Soms zijn ze redelijk prijzig, maar de baten zijn hoger dan de kosten. Dus dan is het de investering waard en levert het voor jou als freelancer uiteindelijk meer op.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF