ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

8 tips voor een goede website

Bedrijven die geen website hebben, zijn zeldzaam. Anno 2019 is het eigenlijk niet meer mogelijk om geen website te hebben. Toch zit er wel degelijk een groot verschil qua kwaliteit in de websites die ondernemers gebruiken. Vaak is de kwaliteit slecht of is het al jaren niet meer geüpdatet. Om je een handje te helpen, vind je hier 8 tips voor een goede website.

1. Mobielvriendelijk

Een goede website begint met een mobiel vriendelijke website. 90% van alle het website verkeer komt via mobiel verkeer. Als je website nog niet mobielvriendelijk is, is dat prioriteit nummer 1!

2. Laadsnelheid

Website met een te langzame laadsnelheid, zijn funest. Zorg dat je je website test. Als per actiepunten zijn, is het belangrijk dat je aan de slag gaat met het verbeteren van je snelheid.

3. Irritante pop-ups

Vaak zie je op veel website binnen een paar seconden een pop-up verschijnen om je in te schrijven voor een nieuwsbrief of een chat die je aandacht wilt. Het is erg vervelend als je binnen een paar seconden al ‘lastig’ wordt gevallen.

5. Slechte UX ervaring

Nu denk je misschien wat is UX? UX is user experience en dat is de gebruiksvriendelijkheid van je website. Er bestaan helaas veel websites die totaal niet gebruiksvriendelijk zijn. Laat je website testen voor verschillende mensen en kijk wat er nodig is om je website gebruiksvriendelijker te maken.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
6. Geen antwoord op je vraag

Mensen hebben helemaal geen tijd en willen direct antwoord op hun vraag. Dus als ze willen weten wat het kost, is het handig dat je je prijzen op je website hebt staan. Veel ondernemers vinden dit niet fijn, maar het is wel één van de punten die bijdragen aan een goede website.

7. Geen deel knoppen

Veel bedrijven beschikken over een bedrijfsblog. Superleuk natuurlijk, maar vaak hebben ze geen share knoppen. Dat is heel jammer, want op die manier kunnen lezers de blogs minder makkelijk delen.

>> Drie tips voor meer traffic naar je website

8. Goede SEO strategie

Eén van de dingen waar ondernemers vaak wel iets mee moeten maar niet mee aan de slag gaan, is SEO. Terwijl SEO super belangrijk is voor een goede website. Verdiep je in een goede SEO strategie en zorg dat je website beter gevonden wordt in Google.

Deel deze blog:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Hoe kwaliteitsdrukwerk het verschil maakt
In onze digitale wereld lijkt het misschien dat drukwerk zijn relevantie heeft verloren; alles is tegenwoordig online. Toch is er nog steeds een grote vraag...
Dionne-24
Om te zorgen dat meer (potentiële) klanten je kunnen vinden via Google, is het belangrijk om niet alleen een mooie gelikte website te hebben, maar...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF