ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Blogs over beleggen en financiële onafhankelijkheid

Steeds meer (jonge) mensen c.q. Millennials starten met beleggen en verdiepen zich in de mogelijkheden van financiële onafhankelijkheid. Er werd vaak gedacht dat het alleen bestemd is voor de rijken, maar dat is onzin! Je kunt namelijk al starten met beleggen vanaf €1,- via Peaks. En daarnaast kan íedereen besluiten om aan de slag te gaan met financiële onafhankelijkheid. Daarom vind je hieronder een overzicht van interessante blogs over beleggen en financiële onafhankelijkheid. Nieuwsgierig? Kijk snel verder.

Wat is beleggen?

Beleggen is simpel gezegd investeren van geld met de bedoeling er uiteindelijk een financieel voordeel uit te halen. Beleggen is niet iets voor de korte termijn, maar vergt een lange termijn strategie. Zodat het geld minimaal 20 á 30 jaar de tijd krijgt om te groeien en dus meer waard te worden.

Financieel wat…?

Niet iedereen is bekend met de term financiële vrijheid of financiële onafhankelijkheid. Daarom vind je hier een korte uitleg.

Iemand die financieel onafhankelijk is, kan leven van zijn eigen vermogen zonder dat diegene daar voor hoeft te werken. In principe kan die leven van het de rente of dividend die diegene ontvangt over zijn vermogen.

Ga je verdiepen

Zelf verdiep ik mij veel in de mogelijkheden van beleggen, maar ook hoe je financieel onafhankelijk kunt worden en ander financieel nieuws. Helaas ben ik dat nog niet, maar tot die tijd werk ik er keihard aan om te zorgen dat ik én een mooi beleggingsportfolio heb én werk aan de juiste money mindset met als doel uiteindelijk financieel vrijer te zijn. Financieel vrij wil ik uiteraard wel, maar ik hak het liever op in kleine, behapbare doelen.

>> 6 tips voor de juiste money mindset

Omring je met de juiste mensen

Het is heel verstandig om je te omringen met de juiste mensen, maar ook de juiste content te verzamelen en te lezen, zodat je aan de slag kunt om je mindset te veranderen. Hieronder vind je een overzicht van blogs over beleggen en financiële onafhankelijkheid.

Wie moet je volgen?

Online is veel informatie te vinden, maar welke informatie is relevant en welke website heeft veel content rondom de bovenstaande onderwerpen? Daarom vind je hieronder een lijst met blogs over beleggen en financiële onafhankelijkheid:

Staat de blog die jij volgt er nog niet tussen? Geen probleem! Stuur ons een bericht en dan voegen we diegene toe, zodat we een zo compleet mogelijk lijstje creëren.

Begin vandaag nog!

Zoals hierboven ook al staat, is beleggen of financiële vrijheid niet alleen weggelegd voor de rijken. Maar het is wel verstandig om er vandaag nog mee te beginnen. Geld op de beurs wordt op den duur meer waard, maar dit heeft tijd nodig. Zo’n 20 tot 30 jaar.

Al het geld dat je vandaag nog op de beurs kan zetten is mooi meegenomen. Houd er wel rekening mee dat het geld is dat je écht kunt missen, aangezien het geen zin heeft als je je geld over drie jaar weer van je beleggingsrekening haalt.

Lees je in

Mocht je het nog een beetje eng vinden, is het slim om je alvast te omringen met de juiste mensen, je eigen money mindset te veranderen en interessante blogs over beleggen en financiële onafhankelijkheid te lezen. Met als doel dat je je comfortabeler gaat voelen en uiteindelijk de stap durft te zetten.


Disclaimer: dit artikel is gebaseerd op eigen ervaringen en bevat geen financieel advies. Ik ben geen financieel specialist, maar deel mijn eigen kennis rondom financiële producten.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
beleggen

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...
Een bedrijf starten in Nederland
Bij het starten van een bedrijf in Nederland is het kiezen van de juiste juridische structuur een essentiële eerste stap. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF