Online geld verdienen

Online geld verdienen? 5 mogelijkheden

Online geld verdienen

De mogelijkheden om online te ondernemen en dus online geld te verdienen, zijn eindeloos. Iedereen kan online geld verdienen als je dat wilt, geduld hebt en er hard genoeg voor werkt. Om je een handje te helpen vind je hieronder 5 mogelijkheden om online geld te verdienen.

1. Affiliate marketing

Dit is één van de meest passieve manieren om online geld te verdienen. Voor het geval je niet weet wat het is of hoe affiliate marketing werkt, daar schreef ik een tijdje terug een artikel over.

Als iemand iets koopt via jouw link, ontvang je daar commissie over. De hoogte van die commissie verschilt per aanbieder en soort product. Je kunt bijvoorbeeld geld verdienen via affiliate marketing door video reviews te maken over producten en deze video’s op Youtube plaatsen. Affiliate marketing inzetten via Bol.com is ook iets wat erg goed werkt, omdat heel veel mensen daar shoppen en Bol.com een groot en uitgebreid assortiment heeft.

Voorbeelden hoe je online geld kunt verdienen

Uiteraard kun je affiliate marketing op nog veel meer manieren inzetten: denk aan het schrijven van een blogpost met daarin een affiliate link naar een bepaald product of dienst, maar het is ook mogelijk om via e-mail marketing geld te verdienen met affiliate marketing. Daarnaast is Pinterest booming. Pinterest zorgt niet alleen voor een boost aan traffic, maar je kunt er ook eenvoudig geld mee verdienen door middel van affiliate links.

2. Begin een shop op Etsy

Niets is simpeler dan een webshop beginnen op Etsy. Of je nu je grafische skills in de strijd gooit en grafische producten gaat verkopen of WordPress templates gaat ontwerpen. Het is een hele simpele manier om een online bedrijf op te zetten en op een passieve manier online geld te verdienen.

3. Zet een Instagram cursus op

Na de lancering van de Instagram cursussen van Charlotte van het Wout, zijn er heel veel mensen aan de slag gegaan met het opzetten van een cursus via Instagram of het verkopen van andere digitale producten. En dat is niet voor niets. Het is heel simpel en je kunt er eenvoudig online geld mee verdienen. Mits je een grote followers base hebt en waarde toevoegt. Ook is het een handige manier om op te schalen: een cursus kun je 15 keer verkopen, maar ook 150 keer of zelfs 2000 keer verkopen.

4. Social media beheer

Social media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en als bedrijf kun je er niet zonder. Hierdoor zijn er genoeg bedrijven die wel wat hulp kunnen gebruiken bij hun social media.

Ga op zoek naar vacatures waarin bedrijven op zoek zijn naar mensen die hun social media willen beheren of ga zelf bedrijven aanschrijven waarvan je denkt dat ze wel wat hulp kunnen gebruiken bij het beheren van hun social media kanalen. Een simpele manier om online geld te verdienen.

5. E-book schrijven

Iedereen heeft een bepaald talent. Wat dat talent ook is, doe er iets mee. Schrijf een e-book en voeg waarde toe. Ga vervolgens aan de slag met de online marketing rondom het e-book en zorg dat je de juiste doelgroep bereikt. Dan komt de rest van zelf. Zelf heb ik een e-book geschreven over Pinterest Marketing waar ik nog steeds elke maand meerdere e-books verkoop en een e-book over het krijgen van grip op je persoonlijke financiën. Een ideale manier dus om online geld te verdienen.

 

2 Comments
 • Stefan Vlaminckx

  Mooi blog, goeie tips.

  Een klein puntje: Vergeet tot een omzet van een duizend of tien per jaar alstublieft jezelf in te schrijven bij de KvK.. Nergens voor nodig. Geeft alleen maar stress, irritante telefoontjes en administratie.

  Je kunt ondernemen onder IB, met een vrijstelling om btw te schrijven en de kans eerst eens te kijken of het wel wat gaat worden. Doe ik al acht jaar. Geen enkel probleem. Met vragen kun je mailen
  Groet en goede zaken gewenst

  • Dionne

   Daar heb je helemaal gelijk in. Dan val je onder de kleine ondernemingsregel en kun je jezelf niet eens inschrijven. Je moet kunnen aangegeven dat je minimaal een bedrag van €10K gaat omzetten bij de KVK.

   Echter is het reeel dat je in het eerste jaar meer dan 10K omzet gaat draaien als je er fulltime mee bezig bent, anders gaat er iets mis ben ik bang.. 🙂

Leave a Reply