ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Werken aan je Money Mindset? 6 tips!

Geld blijft voor veel mensen een lastig onderwerp om over te praten en dat is zonde. Door bewust bezig te zijn met je Money Mindset, kan je dit heel veel opleveren. Niet alleen bewustzijn over je in- en uitkomsten, maar ook dat je naar een bepaald doel gaat toewerken. Bijvoorbeeld die droomvakantie naar Amerika. Nieuwsgierig hoe je kunt werken aan je Money Mindset? Lees snel verder!

Money Mindset, wat is dat?

Zoals het woord het eigenlijk al een beetje zegt; het is de manier hoe jij tegen geld aankijkt en hoe je vervolgens omgaat met geld. Pot jij het liefst al je geld op of heb je een gat in je hand? Durf je te praten over geld of vind je het maar een stomme bijkomstigheid? Je kunt geld zien als een middel om je dromen waar te maken. Om te zorgen dat je op een positieve manier kijkt naar geld, is het belangrijk om te werken aan je Money Mindset. Hoe je dat voor elkaar bokst, lees je hieronder.

1. Werk aan je relatie met geld

Als je wilt werken aan je Money Mindset, is het belangrijk dat je begint met je relatie met geld. Veel mensen vinden geld maar een vies woord en praten er liever niet over. Er heerst nog steeds een taboe over. En dat is zonde. Je moet geld als iets moois zien waarmee je dromen kunt waarmaken, maar ook waarmee je datgene kunt doen waar je blij van wordt. Of dat nu een etentje, een citytrip of een nieuwe trui is. Zodra je geld als iets positiefs ziet, werk je automatisch aan een betere Money Mindset.

Er bestaan heel veel goede boeken die je helpen je money mindset te verbeteren. Dit is een overzicht van zeven money mindset boeken die iedereen zou moeten lezen.

2. Creëer financieel inzicht

Het begint allemaal met inzicht. Inzicht in wat er elke maand in komt, maar ook wat er uit gaat. Log in bij je bank, maak een excel bestand en schrijf daarin precies op hoeveel geld er elke maand binnen komt en waar je elke maand geld aan uitgeeft. Categoriseer al je uitgaven. Denk aan sporten, hypotheek, eten & drinken, zorgkosten, telefoon abonnement, cadeaus, kleding, verzorgingsproducten en ga zo maar door.

Aan de slag

Als je een financieel overzicht maakt van de laatste zes maanden, kun je vervolgens zien wat je gemiddeld uitgeeft aan bepaalde categorieën. Misschien schrik je wel hoeveel geld je uitgeeft aan eten & drinken buiten de deur of van het bedrag dat je uitgeeft aan sporten. Doordat je het inzichtelijk maakt, weet je precies waar je geld naar toe gaat en kun je ook aan de slag gaan met besparen op bepaalde punten. Hieronder vind je een voorbeeld hoe je het aanpakt.

Maand: augustusBedrag
Eten en drinken buiten de deur€123,93
Hypotheek€998,42
Boodschappen€380,43
Telefoon€52,50
Cadeautjes€23,35
Verzekeringen€24,05
Zorgkosten€126,95
Sporten€55,95
Reizen€150,69
Totaal€1.936,27

3. Ga aan de slag met meerdere inkomstenbronnen

Eén van redenen hoe je kunt werken aan je Money Mindset en veel geld kunt verdienen, is het creëren van meerdere inkomstenbronnen. Het opzetten van meerdere inkomstenbronnen is iets wat veel miljonairs ook toepassen.

Stel je baan valt weg, dan heb je geen inkomen meer. Stel dat één inkomstenbron wegvalt, heb je altijd nog genoeg andere inkomstenbronnen waar je van op aan kunt.

Om te zorgen dat jij net zo goed wordt in geld zoals ik, in staat bent om grip op je financiën te krijgen, geld te besparen, investeren, financieel overzicht te krijgen en te starten met side hustles (meerdere inkomstenbronnen), heb ik een uitgebreid e-book geschreven waarin ik je stap voor stap help om grip te krijgen op je financiën.

4. Creëer een passief inkomen

Geld verdienen terwijl je slaapt of terwijl je in een meeting zit met een klant, het klinkt als muziek in de oren en dat is het ook. Hoe leuk is het om geld op een passieve manier te verdienen?

Een voorbeeld van een passief inkomen is het schrijven van een e-book of het opzetten van websites die vol staan met advertenties zoals Parkeren in Sittard, Parkeren in Roermond, Parkeren in Alkmaar of Parkeren in Delft. Maar ook het lanceren van een online programma of online cursus behoren tot de mogelijkheden.

Als je next level wilt gaan, kun je ook investeren in bijvoorbeeld een tweede woning, maar dat is vaak wel voor gevorderden.

5. Investeer geld

Als je wilt werken aan je Money Mindset, is geld investeren erg belangrijk. In plaats van het geld op je bankrekening te laten staan, kun je het beter beleggen. Investeren in beleggingen bij bijvoorbeeld DEGIRO of ervoor kiezen om te investeren in bijvoorbeeld een crowdfunding project. Meer leren over beleggen? Dit zijn tips voor beginnende beleggers.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel van je inleg verliezen.

6. Word ondernemer

De allerbeste manier om te werken aan de Money Mindset is door te gaan ondernemen. Als ondernemer ben je meer dan gemiddeld bezig met geld, want je wilt per slot van rekening wel geld verdienen. Daarnaast heb je vaak meerdere inkomstenbronnen en verdien je – als je hard werkt en genoeg klanten hebt – vaak veel meer dan wanneer je in loondienst bent. Dus tja, waar wacht je nog op?!

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Eén reactie

  1. Leuk artikel! Ik heb onlangs geïnvesteerd in een tweede crowdfunding project. Dat mogen er wat mij betreft nog meer worden, zodat ook dat een leuke kleine bron van inkomsten gaat worden. Beleggen ben ik ook vrij recent mee begonnen. Ik ben wel benieuwd hoe snel alles gaat groeien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Grafische producten verkopen via Etsy
Het is je vast wel een keer opgevallen: bijna elke freelancer heeft een gratis planner of to-do lijst, maar waar komt deze hype toch vandaan?...
Wat is een side hustle?
Sidle hustle is een term die je waarschijnlijk veel voorbij ziet komen als je je gaat verdiepen in passief inkomen en/of het opzetten van meerdere...
Meerdere inkomstenbronnen genereren?
Om meer geld te verdienen of als je de droom hebt om ooit rijk te worden, moet je meerdere inkomstenbronnen genereren. Waarom? Simpelweg om het...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF