ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Waarom collega’s belangrijk zijn voor je werkgeluk

Niets is fijner dan het hebben van leuke collega’s, een aardige baas en ook nog eens werk dat je tof vindt om te doen. Werkgeluk is heel belangrijk, want niemand wordt er op den duur beter van als je elke dag met stress naar je werk gaat en werk moet doen waar je niet gelukkig van wordt. Daarom lees je in dit artikel waarom collega’s belangrijk zijn voor je werkgeluk.

Je spendeert er enorm veel tijd mee

Sta je er eigenlijk weleens bij stil dat de kans heel groot is dat je meer tijd spendeert met je collega’s dan met je partner, vrienden of familie? Daarom is het des te belangrijker dat je fijne collega’s hebt.

Helaas heb je collega’s niet voor het uitzoeken en kan iemand zich tijdens een sollicitatiegesprek heel anders voordoen dan in het echt en daardoor totaal niet passen in het team en dus in jullie bedrijfscultuur. Hierdoor is het belangrijk om de collega’s te betrekken tijdens sollicitatieprocedures. Want een goede match is heel veel waard.

Positieve mindset

Als je werkt met collega’s waar je het goed mee kunt vinden, zorgt dat niet alleen ervoor dat je veel meer plezier krijgt in je werk (wel belangrijk als je daar zoveel tijd aanbesteedt), maar het zorgt er ook voor dat je collega’s je vrienden worden. Wat uiteindelijk bijdraagt aan een positieve mindset.

De vrijdagmiddagborrels worden een stuk gezelliger met vrienden dan wanneer je geforceerd aardig gaat doen tegen een collega die je eigenlijk helemaal niet zo aardig vindt.

Mocht je geen carrièretijger zijn, dan is dat oké. Daar hoef je je niet schuldig om te voelen. De een haalt meer voldoening uit werk dan de ander. Hoe dan ook: collega’s zijn belangrijk voor je werkgeluk. Ook al werk je maar 12 uur per week.

Je gaat door het vuur

Doordat je werk een plek is met een fijne sfeer en je leuke collega’s hebt, ben je ook bereid om harder te werken als dat nodig is en harder te ouwehoeren als daar tijd voor is.

Daarnaast is het ook zo, doordat je elkaar zo goed kent en weet wat de kwaliteiten zijn van elkaar, het makkelijker is om even bij te springen bij een collega die overloopt. Dit kan heel veel stress schelen in tijden van drukte.

Niets is fijner dan terugkijken op een geweldige tijd bij het bedrijf waar je gewerkt hebt, de fijne mensen die je ontmoet hebt, alle dingen je geleerd hebt en de misschien wel vrienden voor het leven die je gemaakt hebt. Collega’s dragen dus écht wel bij aan je eigen werkgeluk!

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...
Mijn reis naar financiële vrijheid
Als je mij al langer volgt, weet je dat ik druk aan de weg aan het timmeren ben naar financiële vrijheid. Vrijheid om te gaan...
2 jaar fulltime ondernemer
De tijd vliegt als je plezier hebt wordt ook wel gezegd. Ondertussen is het alweer ruim twee jaar geleden dat ik de deur als online...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF