ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Waarom het oké is om geen carrièretijger te zijn

Het lijkt wel of tegenwoordig iedereen bezig is met zijn of haar carrière, want anders tel je haast niet mee in deze samenleving. Onzin natuurlijk. Daarom vind je in het artikel waarom het oké is om geen carrièretijger te zijn.

Het is nooit goed genoeg

Misschien is het je al opgevallen en misschien ook niet. Maar er is altijd iemand anders die beter en succesvoller is: er is altijd een ‘betere’ carrièretijger. Het heeft daardoor totaal geen zin om alles op alles te zetten om de allerbeste te worden, want the sky is the limit. Zodra jij stappen zet, zetten andere mensen ook stappen.

Laat het los. Het is oké om niet de succesvolste, rijkste, mooiste, knapste, beste of slimste man of vrouw van Nederland (of van de hele wereld te zijn..)

Selfcare

Selfcare is verdomd fijn. Waarom zou je je elke week helemaal naar de tyfus werken, om in het weekend bij te moeten komen en vervolgens ook nog social moet zijn, familie moet zien en je partner aandacht moet geven?!

36 uur is het nieuwe part-time werken

Precies! Me-time doet wonderen. Dus kies voor een 36 urige werkweek, in plaats van 40 uur per week en maak van die ene dag in de twee weken dat je vrij bent, een heerlijke me-time dag van. Er ook al ben je geen carrièretijger die 80 uur per week werkt, er zijn genoeg andere leuke banen waarbij je wel parttime kan werken.

Er is meer in het leven dan alleen maar werk

Leef je om te werken of werk je om te leven? Stel jezelf eens deze vraag. Werken is niet alles. Er is nog zoveel moois in de wereld. Denk aan alle lieve mensen om je heen, de mooiste plekjes op aarde of gewoon tijd voor jezelf.

>> Review: Nice girls don’t get the corner office

Waar word je gelukkiger gedaan?

Word je een gelukkiger mens van die dikke spaarrekening waar je elke week meer dan 60 uur voor moet werken en wat ook nog eens de nodige stress met zich meeneemt? Minder werken zorgt er dan wel voor dat je minder salaris krijgt, maar tijd (met je vrienden en familie of me-time) is onbetaalbaar. Dus stel jezelf de vraag wat je belangrijker vindt in het leven: geld of tijd?

Drop je e-mailadres en ontvang tips & tricks om te rocken als ondernemer

* indicates required


Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Goed personeel werven voor jouw bedrijf? 5 tips
Goed personeel werven is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Veel bedrijven schreeuwen om personeel, waardoor de vijver waar je uit kunt vissen niet zo groot is....
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...
Mijn reis naar financiële vrijheid
Als je mij al langer volgt, weet je dat ik druk aan de weg aan het timmeren ben naar financiële vrijheid. Vrijheid om te gaan...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF