ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Een eigen kantoor huren? 3 opties

Je bent net een paar maanden geleden begonnen als freelancer en je merkt dat thuis werken aan de keukentafel of – als je dit hebt – een werkkamer, na een tijdje toch niet het gewenste resultaat oplevert. Je bent vaak afgeleid door de rommel in huis en blijft een beetje in je slaapmodus hangen omdat je geen frisse lucht hebt gehad. Dan is het slim om na te denken om een eigen kantoor te huren of zelfs te kopen als investering. Nieuwsgierig? Kijk snel verder!

1. Investeer in een eigen kantoor

Als je al wat langer ondernemer bent en weet dat dit je roeping is, is het interessant om te kijken wat de mogelijkheden zijn om een kantoorpand te kopen. Dit is uiteindelijk voordeliger dan wanneer je een kantoor huurt. Voor je een eigen kantoor koopt, is het goed om stil te staan bij je toekomstperspectief: waar staat je bedrijf over een aantal jaar? Is het pand dat je voor ogen hebt groot genoeg voor al je plannen?

Houd er rekening mee dat je WOZ waarde van je pand hoger uit kan komen te vallen. Bijvoorbeeld als je er tijd en energie in hebt gestoken om het op te knappen. Hoe hoger je WOZ waarde, hoe meer belasting je moet betalen. Ben je het niet eens met de hoogte van jouw WOZ waarde? Ga bezwaar tegen WOZ waarde maken en ontdek wat het jou kan opleveren. Kun je wel wat hulp gebruiken? Bezwaarmaker.nl helpt je om je WOZ waarde van je kantoorpand te verlagen. Zij beschikken over ervaren taxateurs die je hiermee kunnen helpen.

The bright side

Een eigen kantoorpand levert je vooral heel veel op. Zie het als een investering. Een investering in de toekomst. Het is veel beter dan je geld elke maand ‘weggooien’ als je een kantoor huurt en daarnaast kun je ook écht investeren in het pand zelf. Je kunt je kantoor zo inrichten dat het helemaal jouw (bedrijfs)stijl is.

2. Huur een flexwerkplek

Als je net een paar maanden geleden begonnen bent met ondernemen, hoef je natuurlijk niet meteen een fancy kantoor te huren, maar is het huren van een flexwerk plek een mooi begin. Zie het aanschaffen van je eigen kantoorpand iets waar je naar toe werkt.

Er zijn talloze aanbieders van flexwerkplekken. Plekken waar je met een dagpas langs kunt komen of plekken waar je een vaste werkplek hebt.

>> 10 interessante zelfhulpboeken voor op je lijstje

2. Huur je eigen mini kantoor

Een eigen kantoor huren lijkt misschien een ver van je bed show, maar dat hoeft helemaal niet. Ook als startende ondernemer kun je prima een kantoor huren. Uiteraard is het een investering, maar die investering betaalt zich eenvoudig terug omdat je veel productiever bent en dus meer werk verzet krijgt dan wanneer je thuis werkt. Je kunt al een klein kantoor huren vanaf €250,- per maand.

Productiviteit on fleek

Mocht je nog niet zeker weten wat je wilt en waar je keuze opvalt, dan gaat dit je vast helpen te overtuigen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat flexwerkplekken zeer positief zijn voor bedrijven. Denk aan de bruisende kantoor dynamiek en natuurlijk een verhoogde productiviteit. Voor welke optie je ook gaat, die investering (huur of hypotheek) verdien je zo snel terug doordat je veel productiever bent.

€ – *Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...
Een bedrijf starten in Nederland
Bij het starten van een bedrijf in Nederland is het kiezen van de juiste juridische structuur een essentiële eerste stap. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF