ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

In de flow komen? 6 tips!

Het liefst hebben we elke dag het gevoel dat we lekker in de flow te zitten. Want er is bijna geen fijner gevoel dan het idee hebben dat alle stoplichten op groen staan en dat je keihard gaat. Om dit gevoel wat vaker te krijgen, zijn er een aantal tips die je helpen om in de flow te komen, maar vooral ook te blijven. Kijk je mee?

1. Stel een doel op

Zonder doel heb je geen idee welke richting je uitgaat en dwaal je als het ware maar een beetje rond. Dus ga er eens echt goed voor zitten, denk er goed over na, schrijf of teken het uit en zet al je gedachtes op een rijtje. Wat wil je bereiken? Is het het schrijven van je eerste boek of e-book, het maken van een eigen kledinglijn of het lopen van de marathon? Wat je doel ook is, vergeet niet dat je al je stoutste dromen waar kunt maken zolang je maar bereid bent om er keihard voor te werken.

2. Ga visualiseren

Zodra je doel helder is, is het belangrijk om een visionboard te maken met daarop je doel. Zet het visionboard vervolgens op een prominente plek in je kantoor of huis, zodat je elke dag ‘geconfronteerd’ wordt met je doel.

Vervolgens is het belangrijk dat je gaat visualiseren. Denk na over je doel. Hoe voel je je als je je doel bereikt hebt, wat voor een nieuwe kansen liggen er voor je open als je je doel bereikt hebt en ga zo maar door. Allemaal om ervoor te zorgen dat er in je hoofd een knop omgaat waarom je dit doel wilt bereiken.

3. Motiveer jezelf

Om te zorgen dat jezelf ook zo enthousiast blijft over je doel, is het slim om jezelf te motiveren. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je nu twee uur de tijd hebt om een onderdeel van je doel te doen en dat je daarna een halfuurtje mag relaxen, jezelf verwennen met een uitgebreide douche of een stukje chocolade mag eten. Doordat er een bepaalde tijdsdruk bij zit, heb je veel meer focus en is je doel om het binnen je tijdsbestek af te ronden.

Je kunt jezelf ook op een andere manier motiveren, door bij iedere mijlpaal die je behaalt, jezelf te belonen op een massage, een etentje met vriendinnen of een andere manier dat het beste helpt voor jou. Wil je weten hoe je je dromen kunt waarmaken? Deze tips helpen je daarbij!

4. Werk in de juiste omgeving

Niemand kan geconcentreerd werken in een onaantrekkelijke ruimte zonder daglicht, weinig zuurstof en weinig energie. Zorg dat je werkt op een fijne, creatieve plek waar je heel geconcentreerd kunt werken, zonder dat je afgeleid wordt door geluid of andere mensen én waar je creatieve brein ook nog een beetje aangewakkerd wordt.

5. Zorg voor de juiste voeding

Klinkt misschien cliché, maar als je McDonalds hebt gegeten, voel je je daarna slecht en krijg je een mega dip. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en iets gezonds te eten waar je energie van krijgt en goed kunt werken. Voorkom dat je in een suiker dip terecht komt. Dit werkt averechts als je in de flow wilt komen

Knallen aan je bedrijf?

6. Focus, focus, focus

Het toverwoord om in de flow te komen, is focus. Schakel alle meldingen op je computer uit, zet je e-mail uit, let je telefoon weg en sluit alle social media kanalen op je computer. Op die manier kun je niet gestoord worden door pop-ups of meldingen en kun je ongestoord doorwerken.

Niemand kan acht uur achter elkaar gefocust werken, dus verwacht dit ook niet van jezelf want dit gaat je niet helpen. Probeer iedere keer twee uur achter elkaar gefocust te werken en ga daarna vijftien minuten iets heel anders doen dat niet met je werk te maken heeft, zodat je even kunt afschakelen. En nee, grijp niet meteen naar je telefoon, want dat is geen goede manier om even te ontspannen. 😉

In de flow komen

Deze 6 tips zorgen ervoor dat je in de flow komt en keihard kunt knallen om jouw doel te bereiken. Hoe moeilijk je doel ook is, als je er echt voor gaat, kun je je doel bereiken. Geloof in jezelf! Daarnaast is timemanagement ontzettend belangrijk. Hoe productiever je bent, hoe meer werkt je kunt verzetten in korte tijd. En dat wil je natuurlijk!

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers
Als ondernemer ben je kwetsbaar. Dat heb je misschien niet in de gaten, maar dat is toch echt zo. Je denkt eerder: wat kan mij...
Iedereen zou een sidehustle moeten hebben: dit is waarom
Als je een saaie baan hebt, zul je vast vaak dagdromen over een leukere baan. Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het...
wat is een workation
De manier waarop we werken is aan het veranderen. Steeds meer mensen kiezen voor flexibiliteit, en dat betekent dat we ons werk niet langer alleen...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF