ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Jezelf als expert positioneren? 7 tips!

Jezelf als expert positioneren is enorm belangrijk. Omdat je op die manier autoriteit kunt claimen en daardoor mensen veel sneller iets van je aannemen, maar ook zodat bedrijven bereid zijn om te investeren in jou, want jij weet er veel van af. Hoe je zo’n expert status voor elkaar bokst, lees je hieronder.

1. Kies een duidelijke niche

Niemand is een alleskunner. Daarom is het belangrijk om te kijken wat je niche is. Waar ben je écht heel erg goed in? Zo goed dat je er een expert in bent.

2. PR bitches

PR je kent het wel: een leuk interview in een krant of een toffe column op een online platform. Wat je strategie ook is, zorg dat je meerdere publicaties over jezelf als expert hebt in een aantal grote media, die je vervolgens kunt gebruiken om je autoriteit te claimen en te delen via social media en je website.

3. Ga voor persoonlijke ontwikkeling

Stilstaan in je eigen ontwikkeling is funest. Als je jezelf als expert wilt positioneren, moet je jezelf telkens blijven ontwikkelen. Lees zelfhulpboeken, omring je door mensen die meer kennis en ervaring hebben, volg regelmatig trainingen of kennissessies en zorg dat je eens in de zoveel tijd een studiedag inplant.

4. Maak kennis toegankelijk met freebies

Met als doel dat je al deze kennis vervolgens weer deelt door middel van freebies om ook op die manier jezelf te positioneren als expert. Doordat jouw doelgroep telkens stukjes informatie ontvangt, draagt dat bij aan jouw eigen expert status.

>> 10 interessante zelfhulpboeken voor op je verlanglijstje

5. In de schijnwerpers

Naast PR, is het belangrijk om aan de slag te gaan met je social media kanalen. Zorg dat je regelmatig post en als je iets post is het weer belangrijk dat je jezelf als expert positioneert. Dit doe je door waardevolle content te delen waar jouw doelgroep iets aan heeft.

Om een nieuwe doelgroep aan te spreken, is het verstandig om aan de slag te gaan met advertising op social media en Google Ads campagnes.

6. Zorg voor testimonials

Vertrouwen is de allerbelangrijkste key als je een expert level wilt bereiken. Vraag daarom mensen om een testimonial over jou te schrijven. Testimonials dragen bij aan jouw eigen expert status. Doordat mensen jou aanbevelen, haalt dat de drempel weg voor potentiële nieuwe klanten.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
7. Maak een keiharde sales page

In the end draait het allemaal om sales. Zodra je die expert positie onder de knie hebt, is het belangrijk om daar ook een knetter goede website voor te maken en daaraan gekoppeld een keiharde sales pagina mét e-mail marketing eraan gekoppeld. Doordat je jezelf als expert positioneert, is de kans veel groter dat mensen jouw diensten of producten aanschaffen.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...
Een bedrijf starten in Nederland
Bij het starten van een bedrijf in Nederland is het kiezen van de juiste juridische structuur een essentiële eerste stap. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF