ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

5 selfcare tips om je carrière te rocken

Non stop werken kan niemand. Soms moet je écht even de boel de boel laten en ontspannen. Hoe lastig dat ook is. Maar door het los te laten, maak je ruimte in je hoofd, waardoor je je op een ander moment beter kunt concentreren en je op nieuwe ideeën komt. Een beetje tijd steken in selfcare is zo gek nog niet. Daarom vind je hier 5 selfcare tips om je carrière te rocken.

1. Ga bewegen

Niets is fijner dan even al je energie eruit te rennen tijdens een hardloopsessie. Beoefen je liever een andere sport? Geen probleem. Ga bewegen. Of dat nu een rondje wandelen, een rondje fietsen is of een yoga sessie is. Dit is één van de beste selfcare tips.

Doordat je gaat bewegen, ontspan je. Je focust je op je sportprestaties en bent afgeleid. Een ideale manier om je hoofd leeg te maken. Mocht je meer baat hebben bij mediteren, kun je dat uiteraard ook doen. Zolang je maar ontspant en alles loslaat.

2. Creëer een hygge gevoel

Niets is fijner dan een avondje bank hangen. Om het nog wat aangenamer te maken, is het slim om het hygge gevoel te creëren. Maak een aantal kaarsjes aan, kies voor een aantal sfeerlichten, maak een kop thee of warme chocomel, trek je onesie aan, pak er een dekentje bij en ga een avondje Netflixen of een goed boek lezen.

3. Ga iets doen wat je leuk vindt

Trakteer jezelf op iets wat je onwijs tof vindt om te doen. Of dat nu een dagje winkelen is, jezelf verwennen in de sauna met een massage of uitgebreid koken. Doe iets waar je blij van wordt.

Veel mensen vinden het fijn om iets te doen waar ze niet bij hoeven nadenken. Daarom vinden veel mensen het fijn om uitgebreid te koken. Verstandig op 0 en gaan met die banaan.

Binnenkort een sollicitatiegesprek? Dit is waarom je nooit een loonstrookje moet delen tijdens een sollicitatiegesprek.

4. Trakteer jezelf op een verwendagje

Vind je het fijn om een uitgebreide behandeling te doen bij de kapper, manicure of pedicure. Doe het maar gewoon. Je hebt er keihard voor gewerkt, dus jezelf verwennen kan geen kwaad. Boek een massage, ga een dagje naar een wellness resort of ga voor een uitgebreide gezichtsbehandeling. Gegarandeerd dat je je veel beter- en vooral ontspannen voelt. Beste selfcare tip!

5. Eet je lievingseten

We worden heel blij als we eten eten dat we écht lekker vinden. Het is natuurlijk niet aan te raden om tijdens een selfcare dag alleen maar fastfood te eten. Dus ga op zoek naar gerechten die je én heel erg lekker vindt en ook nog eens verantwoord zijn.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Goed personeel werven voor jouw bedrijf? 5 tips
Goed personeel werven is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Veel bedrijven schreeuwen om personeel, waardoor de vijver waar je uit kunt vissen niet zo groot is....
Wil je groeien in je vak? Huur een oproepkracht in! 
Als kleine ondernemer wil je doen waar je goed in bent, en andere klusjes liever uitbesteden. Want dan kun je tegelijk groeien én klein blijven!...
5 tips om assertiever te worden
Sommige mensen associëren assertiviteit met arrogantie, maar dat is niet correct. Mensen die assertief zijn, zijn zelfverzekerd en dat is iets anders dan arrogantie. Toch...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF