ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Ondernemer van de maand: Veerle van Veerlez.nl

Nederland telt veel ondernemers. Veel van die ondernemers zijn begonnen met hun bedrijf uit pure passie. Ze gaan door het vuur voor hun onderneming en willen vooral zoveel mogelijk mensen bereiken en inspireren. Daarom is de rubriek Ondernemer van de maand in het leven geroepen om ondernemers een podium te bieden en hun verhaal te delen. 

Veerle van Veerlez.nl

Elke maand is er een andere ondernemer aan het woord. Deze keer is de beurt aan Veerle die geld verdient via Pinterest en cursussen geeft hoe je nomade wordt. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Vertel eens wie je bent

Mijn naam is Veerle, 34 jaar oud en ik alleenstaand. Ik ben opgeleid tot Creatief Therapeut Beeldend. Tijdens mijn studie had ik een bijbaantje in de evenementenorganisatie. Mijn liefde voor organiseren kwam daar tot zijn recht en vervolgens heb ik jaren gewerkt als vrijwilligerscoördinator op verschillende festivals.

Over een andere boeg

Sinds 2018 verdien ik een aardig zakcentje via Pinterest en daarom ben ik gestart met Geld verdienen met Pinnen en heb ik een cursus gelanceerd over hoe je een nomade wordt. Ik heb in 2019 mijn huis opgezegd en leef nu als nomade. In het afgelopen jaar heb ik in Slovenië en in Gran Canaria gewerkt. Mijn avonturen over mijn nomadische leven hou ik bij op mijn blog Veerlez.

Hoe ben je ondernemer geworden?

Eerlijk? Ik ben er eigenlijk een beetje ingerold. Al jaren was ik vrijwilliger op een festival en wist dat het me ook leuk zou lijken om dat als betaald werk te doen. Daarnaast had ik al een aantal keer aangegeven dat – als ze een nieuwe vrijwilligerscoördinator zochten – ze mij mochten benaderen. Op een gegeven moment kreeg ik dan ook een appje of ik nog interesse had om vrijwilligerscoördinator te worden. Het eerste jaar ben ik in dienst geweest voor het festival en het jaar daarop ben ik toch als ondernemer gestart. Dit was gunstiger voor het festival, maar ook voor mijzelf omdat ik ondertussen werd gevraagd voor meer festivals.

Het begin van een ondernemerscarrière

Het balletje ging rollen en mijn ondernemersgeest was geboren. Door mijn achtergrond met bloggen had ik een unieke kijk op mijn werk als vrijwilligerscoördinator. Zo was ik de eerste vrijwilligerscoördinator van Nederland die haar eigen nieuwsbrief voor vrijwilligers startte.

Starten met Pinterest

Begin 2018 moest ik geopereerd worden en wist ik dat ik zeker twee maanden geen uitvoerend werk op festivals kon doen. Er kwam geen inkomen binnen, wat voor mij genoeg motivatie was om naar iets nieuws te zoeken. Ik begon me te verdiepen in Pinterest. Binnen een aantal maanden had ik mijn eerste €100,- euro verdiend en wist ik dat ik mijn kennis wilde delen. Daarom startte ik eind 2018 met Geld verdienen met Pinnen.

Vertel eens wat over je bedrijf

Geld verdienen met Pinnen focust zich op het informeren van vrouwen die graag een online inkomen willen verdienen. Dit doe ik aan de hand van verschillende blogs, maar ook door het ontwikkelen van cursussen en e-books. Het grootste deel van het inkomen van Geld verdienen met Pinnen komt voort uit de verkoop van de boeken en cursussen, maar ook een deel uit affiliate marketing. De blogs hebben als doel om informatie over te brengen, maar er staat vaak wel een affiliate link in.

Wat vind je het allerleukste aan ondernemen?

Het is natuurlijk ideaal dat ik mijn eigen dagen en werkritme kan bepalen. Soms werk ik vanuit Slovenië of Gran Canaria. Tot nu toe doe ik alles zelf en dat vind ik er ook zo leuk aan. Je moet jezelf nieuwe skills aanleren om alles zelf te kunnen uitvoeren. Heerlijk vind ik het om uren te duiken in een nieuw onderwerp en het me eigen te maken. Waar ik vorig jaar nog hulp vroeg aan andere ondernemers voor emailmarketing en het uitbouwen van mijn funnel, begin ik dat nu zelf allemaal stukken beter te snappen.

Wat vind je het minst leuke aan ondernemen?

Hoe leuk ik het ook vind om alles zelf te doen, kan het soms ook best frustrerend zijn. Je zit alleen in je ‘kantoor’ en hebt niemand om mee te sparren. Het kan dan ook best verleidelijk zijn om een dagje niet te werken of weer van richting te veranderen. Ik ben iemand die vaak nieuwe ideeën heeft en wil uitproberen. Soms verlies ik dan de goedlopende zaken uit het oog.

Wat is jouw Big Hairy Audacious Goal?

Over een paar jaar wil ik in een camper wonen en rondtrekken door Europa. Dat ik ergens in Portugal langs de kust sta geparkeerd en daar op mijn laptopje mijn werk kan doen. Het is mijn doel om dan maar een uur of vier per dag te werken. 

Ben je bezig met passief inkomen?

Yes, ik heb een passief inkomen via Pinterest opgebouwd. Daarnaast verkoop ik e-books en cursussen. Ook heb ik op mijn persoonlijke blog advertenties staan en komt er aardig wat verkeer richting mijn blog via Pinterest.

Wat zou je doen met je onderneming als tijd en geld geen rol zouden spelen? 

Ik zou het veel verder uitbouwen met veel meer soorten cursussen. Nu richt ik me specifiek op Pinterest, maar er zijn veel meer manieren om online geld te verdienen. Ik zou er een groter platform van willen maken en meer mensen willen helpen hun dromen achterna te gaan. Ik zou meerdere VA’s inhuren om het groter te bouwen.

>> 5 redenen om vandaag nog te starten met Pinterest

Wat is jouw ultieme tip aan andere ondernemers?

Schijf je plannen uit. Maak een kwartaal plan en deel dat dan op in maanden en weken. Op die manier krijg je concrete stappen die je moet uitvoeren en hou je je doel voor ogen. Wanneer je deze stap over slaat, blijf je in het wild brandjes blussen. Je hebt een plan nodig om verder te komen. De eerste jaren heb ik allerlei projecten naast elkaar gehad en werkte ik eigenlijk elke dag. In tijden van Corona leek het me beter om echt structuur aan te brengen en mijn weekenden vrij te plannen. Als ik wil werken, kan dat, maar het hoeft niet. Dus maak een plan en hou structuur in je activiteiten en dagen.

Wil je de avonturen van Veerle volgen? Volg haar dan op Instagram of haar website Veerlez.


Wil jij de volgende maand shinen in deze rubriek en iets vertellen over jouw bedrijf? Dat kan! Vul dan hier het formulier in met alle vragen en dan gieten we jouw antwoorden ook in een tof artikel.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF