ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Voordelen opbouwen community

Het opbouwen van een community kost heel veel tijd en energie, maar dat is het zeker weten waard. Waarom? Simpelweg om het feit dat mensen sneller iets kopen van iemand die ze vertrouwen. Dus wil je je digitale producten verkopen of wil je van je webshop een succes maken? Dan is het belangrijk dat je begint met het opbouwen van een community. De voordelen van het opbouwen van een community zijn namelijk enorm. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Het vertrouwen winnen van je klant

Draai de rollen eens om; als je op zoek bent naar een cursus over leiderschap, dan is de kans klein dat je de eerste beste cursus die je tegenkomt meteen aanschaft. Je wilt eerst iets weten over degene die de training aanbiedt, het bedrijf erachter, maar ook reviews van andere mensen die de cursus al gevolgd hebben. Dit doe je vervolgens bij meerdere bedrijven, zodat je vergelijkingsmateriaal hebt.

Deel kleine teasers uit

Zodra je een lichte voorkeur hebt voor één of twee cursussen, ga je ze volgen op social media en schrijf je je in voor de nieuwsbrief. Alles om te ontdekken welke cursus nu écht bij je past.

Warm je doelgroep langzaam op

De kans dat iemand meteen zonder je te ‘kennen’ een leiderschapscursus van €995,- koopt, is klein. Daarom moet je je potentiële klanten de kans geven om je te vertrouwen. Dit vertrouwen win je door actief te zijn op social media, snel te reageren op vragen, regelmatig reviews van andere deelnemers te delen op je website of social media en door o.a. freebies te sturen. Op die manier krijgen potentiële klanten een beetje een idee wat ze kunnen verwachten en hoe je werk eruit ziet.

Voordelen van het opbouwen van een community

  • Potentiële klanten worden je grootste merkambassadeurs
  • Je warmt je doelgroep langzaam op, waardoor de koopintentie groter wordt
  • Je bent direct in contact met je doelgroep
  • Je kunt je diensten of werkzaamheden continu verbeteren omdat de doelgroep je regelmatig goede feedback geeft
  • Potentiële klanten hebben het gevoel dat er echt naar hen wordt geluisterd
  • Potentiële klanten zien jou als autoriteit
  • Het is een manier om je bedrijf op de kaart te zetten

Conclusie

Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen die het opbouwen van een community met zich meebrengt, maar dit zijn de belangrijkste en die het meeste resultaat opleveren.

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Hoe kwaliteitsdrukwerk het verschil maakt
In onze digitale wereld lijkt het misschien dat drukwerk zijn relevantie heeft verloren; alles is tegenwoordig online. Toch is er nog steeds een grote vraag...
Dionne-24
Om te zorgen dat meer (potentiële) klanten je kunnen vinden via Google, is het belangrijk om niet alleen een mooie gelikte website te hebben, maar...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF