ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Waarom een visitekaartje nog steeds waardevol is? 5 redenen

Visitekaartjes lijken in het digitale tijdperk waarin we nu leven misschien overbodig, maar is dat ook zo? Het is namelijk de meest simpele manier om een contactinformatie te delen met je netwerk. Daarom vind je hieronder 5 redenen waarom een visitekaartje nog steeds waardevol is. Kijk je mee?

1. Geef een professionele indruk af

Als je na afloop van een meeting een visitekaartje geeft of dit tijdens een netwerkborrel doet, geeft je hiermee direct een professionele indruk af. Mensen krijgen dan het gevoel dat je je bedrijf serieus neemt en ook op een professionele manier omgaat met je klanten. Niets is knulliger dan tijdens een netwerkbijeenkomst te moeten zeggen dat je geen visitekaartje hebt en dat je handmatig je gegevens deelt.

2. Je eigen creatieve uitlating

Afhankelijk in welke business je werkt, kun je ervoor kiezen om de creatieve geest in jezelf los te laten. Het is slim om van je visitekaartje iets moois te maken; maak het visueel aantrekkelijk voor je (potentiële) klanten. Daarnaast is een visitekaartje tastbaar en daardoor één van de reden waarom het nog steeds zo waardevol is. 

3. Eenvoudige manier om informatie te delen

Als je naar een zakelijk event gaat, is het wel veel eenvoudiger om een visitekaartje te gebruiken om je gegevens uit te wisselen. Het is niet heel handig om je gegevens op een briefje te zetten (want dat raakt sowieso kwijt) en het uitwisselen van je gegevens via een telefoon is ook niet altijd even handig.

Organiseer je af en toe een zakelijk event en huur je een zaal? Dan wil je wel dat daar visitekaartjes van jou liggen, zodat klanten en eventueel potentiële klanten je contactgegevens eenvoudig kunnen meenemen.

4. Effectieve marketingtool

Wist je dat een visitekaartje (en ander kwaliteitsdrukwerk) nog steeds één van de meest effectieve marketingtools is? Al helemaal als je er ook nog eens voor zorgt dat je een eyecatcher als visitekaartje hebt. Dus zorg dat je altijd genoeg kaartjes op zak hebt en dat je een keer in de zoveel tijd je creatieve brein weer aan het werk zet om nóg mooiere visitekaartjes te maken. 

5. Ideaal voor een drukke netwerkborrel

Bezoek je regelmatig netwerkevenementen of borrels? Grote kans dat het er vaak heel druk is. Overal zijn er interessante mensen waar je graag mee wilt netwerken. Houd daar rekening mee en neem voldoende visitekaartje mee en je zult al snel merken waarom een visitekaartje nog steeds heel waardevol is. 

Deel deze blog:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF