ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Welke verzekeringen heb je nodig als zzp’er?

Als je net begint met ondernemen, komt er natuurlijk veel op je af. Je moet een bedrijfsplan schrijven, aan de slag met je website, acquisitie plegen, ondertussen ook zorgen dat je online zichtbaar bent en natuurlijk een aantal verzekeringen regelen. Maar welke verzekeringen heb je nodig als zzp’er? We zochten het uit!

Ga op onderzoek

Om erachter te komen welke verzekering(en) relevant zijn voor jou als zzp’er, is het belangrijk om de verschillende risico’s in kaart te brengen. Wat kan er gebeuren? En welke risico’s wil je indekken? En welk bedrag wil je je als zzp’er verzekeren?

Wat kan er misgaan?

Werk je bijvoorbeeld als architect? Dan kun je een fout maken in het ontwerp die je heel duur kan komen te staan. Als je werkt als freelance online markteer kun je te maken hebben met een fout in een advertentiecampagne die je duur komt te staan. Dit zijn allemaal risico’s die je wilt mijden en dus wilt dekken met een verzekering.

Overzicht verzekeringen voor zzp’ers

Zodra je duidelijk voor ogen hebt, waar je je als zzp’er tegen wilt verzekeren, is het belangrijk om te onderzoeken welke verzekeringen je wilt afsluiten en tot welk bedrag. Hieronder vind je een overzicht van verzekeringen voor zzp’ers.

  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  • Zakelijke rechtsbijstandverzekering 
  • Inventaris- en goederenverzekering
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Verzuimverzekering
  • Bedrijfsautoverzekering
  • Bedrijfspand verzekering

Welke verzekeringen heb je écht nodig als zzp’er?

Het is niet verplicht om verzekeringen af te sluiten als zzp’er. Dit neemt echter niet weg, dat het wel aan te raden is om bepaalde verzekeringen af te nemen. Zeker als je in een bepaalde branche werkzaam bent waar de kans groter is dat je een keer gebruik moet maken van een verzekering. 

>> Vaste lasten als ondernemer

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een verzekering die veel zzp’ers afsluiten, is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Stel je gaat naar een meeting bij een klant en je gooit een dure vaas om. Deze vaas is valt dan onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering beschermt je namelijk tegen claims van bedrijven waar jij schade veroorzaakt hebt. Of als iemand door jou toen letsel oploopt. 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een andere, belangrijke verzekering voor zzp’er is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering verzekert de aansprakelijkheid voor schade ten gevolgde van beroepsfouten. 

Voorbeeld van een beroepsfout is bijvoorbeeld dat je als accountant te laat bent het met aangeven van de belasting, waardoor je klant een boete moet betalen. 

De kosten van zo’n verzekering verschillen nogal net als de voorwaarden. Je kunt online beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken om te kijken welke het beste aansluit bij jouw werkzaamheden en de welke voorwaarden op jou het meest van toepassing zijn. 

Waar kun je zo’n verzekering afsluiten?

Zodra je precies weet welke verzekeringen je nodig hebt als zzp’er, kun je jouw verzekeringen afsluiten. Dit kun je doen via o.a. Cheapp. Zij bieden een compleet overzicht aan verzekeringen die relevant zijn voor zzp’ers, zodat je in een handomdraai al jouw verzekeringen kunt afsluiten. 

Conclusie

Om erachter te komen welke verzekeringen je als zzp’er nodig hebt, moet je eerst weten welke risico’s je wilt indekken en tot welk bedrag je je als zzp’er wilt verzekeren. Zodra dat duidelijk is, kun je aan slag en weet je zeker dat je achteraf geen gezeur hebt mocht er toch iets misgaat.

Deel deze blog:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Efficiëntie verhogen binnen je bedrijf
Het verhogen van de efficiëntie binnen bedrijven is van levensbelang. Het zorgt niet alleen voor een kostenbesparing (en ik bedoel: welk bedrijf wil dat nu...
prepensioen: wat is het en hoe werkt het?
Als je mij via Instagram volgt, heb je het misschien al gezien. Later dit jaar ga ik met prepensioen. Op mijn eigen voorwaarden. De laatste...
Investeren als ondernemer
Als ondernemer is het verstandig om regelmatig te investeren. Hoe meer je investeert, hoe lager je winst is, hoe minder je belasting je hoeft te...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF