ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Ondernemer van de maand: Manouk Keurntjes

Nederland telt veel ondernemers. Veel van die ondernemers zijn begonnen met hun bedrijf uit pure passie. Ze gaan door het vuur voor hun onderneming en willen vooral zoveel mogelijk mensen helpen en inspireren. Daarom is de rubriek Ondernemer van de maand in het leven geroepen om ondernemers een podium te bieden en hun verhaal te delen. Elke maand is er een andere ondernemer aan het woord. Deze keer is de beurt aan Manouk KeurntjesSEO specialist. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Vertel eens wie je bent

“Mijn naam is Manouk Keurntjes, 29 jaar en een paar maanden geleden vanuit Amsterdam naar Deil (West-Betuwe) verhuisd samen met mijn vriend en hond. Sinds 2013 ben ik werkzaam als SEO specialist, en de afgelopen 3,5 jaar heb ik dat fulltime als freelancer gedaan. Sinds 2019 ben ik begonnen met kennisdeling.”

SEO toegankelijk maken voor iedereen

“Het viel mij namelijk op dat veel (startende) ondernemers niet aan de slag kunnen met SEO omdat het óf te duur is om uit te besteden óf omdat zij niet de juiste kennis konden vinden op het web. Ik ben begonnen met het geven van SEO workshops en cursussen – en een half jaar geleden heb ik School of SEO gelanceerd. Op School of SEO staan verschillende online modules waarin je specifieke SEO vaardigheden kunt leren voor een toegankelijke prijs. Daarbij ontvang je alles wat je nodig hebt: de kennis, tools én werkdocumenten. Mijn missie is dan ook om SEO toegankelijk te maken voor iedereen!”

Vertel eens wat over je bedrijf

“School of SEO is een e-learning platform. Cursisten kopen een basis cursus voor een vaste prijs en kunnen in de toekomst ‘add-ons’ aanschaffen met extra, specifieke kennis. De modules blijven voor altijd beschikbaar in hun eigen dashboards dus er is geen tijdsdruk.

Je kunt binnen één dag een module doorlopen – of er voor kiezen om er alle tijd voor te nemen. Gezien SEO veranderd – veranderen de modules mee. Er zal steeds meer content worden toegevoegd. Hiervan krijg je een update in de mail zodat je weet dat je weer even moet inloggen en eventueel je SEO-strategie moet gaan aanpassen.”

Wat vind je het allerleukste aan ondernemen?

“Dat ik allemaal nieuwe vaardigheden leer! In de afgelopen maanden ben ik in e-mailmarketing gedoken, maar ik sleutel ook zelf aan de website, ben een affiliate dashboard aan het bouwen en houd mij bezig met de day-to-day marketing van het platform.”

Wat vind je het minst leuke aan ondernemen?

“Dat ik alles alleen moet doen. Ik heb meerdere pogingen gedaan om samenwerkingen op te starten – maar tot nu toe geen succes behaald. Het lijkt mij heel fijn om een partner in crime te hebben waarmee je kunt sparren en een kantoor kunt delen. Maar wellicht in de toekomst!”

Manouk Keurntjes van School of SEO

Wat is jouw Big Hairy Audacious Goal?

“Oef. Lastig. Ik zou School of SEO verder willen uitbouwen op andere marketing en ondernemersvlakken dan alleen SEO.”

Wat is je grootste fuck-up van de afgelopen maanden? 

“Ik heb jarenlang een grote klant gehad waar ik maandelijks werk voor deed. Deze klant heeft abrupt de samenwerking per direct opgezegd. Dit mocht volgens hun voorwaarden – maar ik was er financieel niet op voorbereid. Ik ben daarom beter gaan onderhandelen qua voorwaarden met grote bedrijven.”

Ben je bezig met passief inkomen?

“School of SEO is mijn bron van passief inkomen. Mijn overige consultancy klussen zie ik als mijn basisinkomen – en School of SEO is extra. Dit wil ik in 2021 andersom hebben!”

Wat zou je doen met je onderneming als tijd en geld geen rol zouden spelen? 

“Puur focussen op School of SEO, een goede videograaf en extra copywriter aanhaken en social media en e-mail marketing uitbesteden. Daarnaast alvast een paar domeinen claimen voor extra platformen!”

Wat is jouw ultieme tip aan andere ondernemers?

“Zorg dat 80% van je werkzaamheden je energie geeft. Want alleen dan houd je het vol op de lange termijn. Die 20% minder leuke werkzaamheden blijven altijd – denk aan boekhouding, planning en voorstellen schrijven. Of wat voor jou minder leuke werkzaamheden zijn natuurlijk.”

Wil je de avonturen van Manouk volgen? Volg haar dan op Instagram of haar website School of SEO.


Dank je wel voor je inspirerende interview Manouk! Heel erg tof om te lezen hoe je – door je werkzaamheden als SEO specialist – erachter bent gekomen, waar veel ondernemers mee strugglen en waar je nu een super handige oplossing voor biedt. Cool!


Wil jij de volgende keer shinen in deze rubriek en iets vertellen over jouw bedrijf? Dat kan! Vul dan hier het formulier in met alle vragen en dan gieten we jouw antwoorden ook in een tof artikel.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Voordelen persoonlijke ontwikkeling
Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Stilstaan is geen optie, want dan word je ingehaald. Ook bestaat...
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF