ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Ondernemer van de maand: Renée van DeskDertig.nl

Nederland telt veel ondernemers. Veel van die ondernemers zijn begonnen met hun bedrijf uit pure passie. Ze gaan door het vuur voor hun onderneming en willen vooral zoveel mogelijk mensen bereiken en inspireren. Daarom is de rubriek Ondernemer van de maand in het leven geroepen om ondernemers een podium te bieden en hun verhaal te delen.

Elke maand is er een andere ondernemer aan het woord. We trappen af met Renée van DeskDertig.nl. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Vertel eens wie je bent

Mijn naam is Renée, 30 jaar oud, blogger op meetmeatthebeach en freelance PR-expert onder de naam Desk Dertig. Ik ben Marketing & Communicatie expert vanuit studie, maar reislustige vanuit mijn hart. Ik woon in Tilburg, maar voer mijn werk zo goed als locatieonafhankelijk uit en ben dan ook regelmatig in het buitenland te vinden. Ik woon samen met een vriend van me en heb een relatie met een rasechte Hollander.

Vertel eens wat over je bedrijf

Ik heb een eenmanszaak, maar heb hierbij meerdere verdienmodellen. Zo freelance ik in de PR, ik verzorg naamsbekendheid voor bedrijven door middel van publicaties in tijdschriften, kranten, blogs, podcasts etc. Klanten vind ik voornamelijk door zelf regelmatig in de media te verschijnen, gemiddeld 2x per maand. Door middel van interviews of gastblogs geef ik het goede voorbeeld. Daarnaast blog en vlog ik wekelijks onder de naam Meet Me At The Beach over reizen, ondernemen, online marketing en persoonlijke groei.

Hoe ben je ondernemer geworden?

Ik ben ondernemer geworden door een bewuste keuze. Ik was al een tijdje op zoek naar meer vrijheid in mijn loondienst banen en dit heb ik niet gevonden. De drie vakantieweken beperkte me, omdat ik zo hou van reizen. Met mijn achtergrond in marketing & communicatie en de behoefte om locatie onafhankelijk te zijn, leek PR me de juiste keuze!

Wat vind je het allerleukste aan ondernemen?

Vrijheid! Na een wereldreis van 3 jaar was het voor mij erg moeilijk om weer terug te gaan in een loondienst baan. Inmiddels heb ik de vrijheid die ik had tijdens het reizen gevonden in mijn onderneming.

Wat vind je het minst leuke aan ondernemen?

De onzekerheid. Op het moment dat een opdracht eindigt en er is nog geen nieuwe klant schiet ik toch vaak in de stress. Dan is het weer een kwestie van hard werken en geduld voor dit zich oplost.

Wat is jouw Big Hairy Audacious Goal?

Mijn droom op ondernemersgebied ligt ver van wat ik nu doe. Ik wil het allerliefste zo locatie onafhankelijk zijn dat ik permanent in het buitenland kan gaan wonen. Tijdelijk of parttime zou ik dan nog als freelancer kunnen werken, maar nog liever zou ik een inkomen willen hebben met een Bed & Breakfast of Airbnb. Lekker met een eigen moestuintje en heel de dag een mooi zonnetje.

Ben je bezig met passief inkomen?

Passief inkomen genereer ik o.a. door affiliate te zijn van bol.com en op langer termijn hoop ik een e-book uit te kunnen brengen en online cursussen te kunnen geven. Daarnaast heb ik natuurlijk mijn reisblog waar ik mee verdien.

>> Waarom investeren in jezelf als ondernemer zo belangrijk is

Wat zou je doen met je onderneming als tijd en geld geen rol zouden spelen? 

Ik zou nu een ticket boeken naar Portugal en emigreren om daar verder te werken en zoveel passieve inkomens generen dat ik minder klanten nodig zou hebben en dus minder stress.

Wat is jouw ultieme tip aan andere ondernemers

Heb geduld! Ik dacht dat ik het had, maar heb er toch te weinig van. Je moet blijven geloven dat het wel goed gaat komen als je er hard voor werkt, maar ook door geduld te hebben.


Wil jij de volgende maand shinen in deze rubriek en iets vertellen over jouw bedrijf? Dat kan! Vul dan hier het formulier in met alle vragen en dan gieten we jouw antwoorden ook in een tof artikel.

Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...
Een bedrijf starten in Nederland
Bij het starten van een bedrijf in Nederland is het kiezen van de juiste juridische structuur een essentiële eerste stap. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF