ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Tips voor de juiste mindset

Mindset is alles, maar hoe creëer je de juiste mindset? Voor het geval je nog niet precies weet wat een mindset is: het is eigenlijk je gedachte- en denkpatroon over een bepaald onderwerp. Door je mindset op een positieve manier te veranderen en helemaal toe te spitsen op dat ene doel dat je wilt bereiken, vergroot je de kans dat je dat doel bereikt. Hieronder vind je tips voor de juiste mindset.

Gedrag- en denkpatronen veranderen

Je mindset is eigenlijk een vrij breed begrip en heeft te maken met het feit hoe jij in het leven staat en hoe jij over bepaalde dingen denkt. Als kind leer je een bepaalde mindset aan. Dit zijn onder andere je normen en waarden, maar ook hoe je bepaalde dingen oppakt en hoe je daarop reageert. Deze mindset neem je als kind zijnde over van je ouders.

Cruciaal om doelen te bereiken

Omdat deze mindset voor jou vertrouwt voelt, omdat je het altijd zo gedaan hebt, kan het veranderen van je mindset lastig zijn, maar zeker weten mogelijk. Omdat je mindset bepaalt hoe je over bepaalde dingen denkt en in het leven staat, maar ook hoe je reageert op bepaalde omstandigheden, is de juiste mindset cruciaal als je doelen wilt bereiken.

De kracht van visualisatie

Je hebt er vast wel eens van gehoord: de kracht van visualisatie. Door een bepaald doel te visualiseren en daar telkens aan te denken of mee bezig te zijn, geloof jezelf in het idee en is de kans veel groter dat je dat doel bereikt.

Je doel visualiseren kan door het maken van je eigen vision bord, jezelf telkens in je hoofd voor te stellen hoe het zal zijn als je dat bepaalde doel bereikt hebt, maar ook door je mindset te veranderen. De juiste mindset speelt hierbij een hele belangrijke rol.

>> Selfcare tips die je helpen te ontspannen

Hoe werkt het?

Stel je hebt een eigen bedrijf en je wilt groeien. Doorgroeien tot de beste speler in jouw markt (bedenk hoe je dat wilt kwalificeren), tien mensen in dienst en een goed lopend bedrijf met een winstmarge van 25%. Houdt er rekening mee dat je doelen altijd SMART formuleert.

Om dit doel te bereiken, moet je werken aan de juiste mindset. Je moet gedrag- en denkpatronen zo veranderen dat je naar het juiste doel toewerkt: die droom situatie. Door jezelf voor te stellen hoe het is als je zo’n goed lopend bedrijf hebt, tien mensen in dienst hebt en ga zo maar door, visualiseer je dat doel en werk je met juiste mindset naar dat doel toe.

Ga ervoor!

Start elke dag met een dansje (hoeft niet, maar wakkert wél je positieve energie aan) en stel jezelf elke dag voor hoe het zou zijn als je in die fijne situatie zou zitten. Zorg dat je de dag met de juiste winnaarsmentaliteit begint en dat je je niet laat tegenhouden door tegenslagen.

Zie het als een uitdaging

Heb je een ontevreden klant of betaald een bedrijf je factuur al drie maanden niet? Zie het als een uitdaging. Het is een test om te kijken hoe jij met bepaalde dingen omgaat. Laat je door dit soort relatief kleine dingen niet uit het veld slaan en probeer altijd te relativeren. Dit is een belangrijke tips voor de juiste mindset.

Sluit je dag af met dankbaarheid

Dankbaarheid is iets heel moois en dat kan je veel bieden. Daarom is het slim om aan het einde van elke dag drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Er zijn allerlei manier waarin je dat kwijt kunt, denk aan bijvoorbeeld One line a day. Positiviteit draagt bij een goede- en dus juiste mindset om jouw doelen te bereiken.

Op zoek naar tips en tricks om jouw kick-ass droom onderneming te lanceren of om jouw carrière te rocken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* indicates required
Deel deze blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant:
Locatie onafhankelijk werken met je marketing team? 3 tips
Tijdens Corona hebben we ontdekt dat we stiekem best wel heel goed locatie onafhankelijk kunnen werken. Eigenlijk wisten we dat al voor die tijd, alleen...
Zaal huren voor zakelijke events? 5 tips
Als je ondernemer bent, bestaat de kans dat je af en toe een zaal wil huren voor zakelijke events. Of je nu op zoek bent...
Een bedrijf starten in Nederland
Bij het starten van een bedrijf in Nederland is het kiezen van de juiste juridische structuur een essentiële eerste stap. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF